App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Så rädd för att sluta amma...

Hej allesammans! Behöver verkligen tips och råd från er alla. För att göra en historia kort så fick jag när sonen var ca 6 veckor världens hemskaste bröstinfektion, där jag hade 41 graders influensa liknande symptom samt sån hemsk smärta så jag trodde jag skulle dö, fick ett par dagar senare en pencillinkur i 10 dagar som tillslut hjälpte mig. Efter detta är jag förskräckt för att sluta amma, sonen är snart 10 månader och han äter ju mer fast föda nu så vi har trappat ner det rätt så mycket, problemet är väl när han inte ammar säg på ett dygn så blir mina bröst så fyllda, ömma och gör så fruktansvärt ont så jag vetinte vart jag ska ta vägen!! Kan knappt röra dem eller bära på honom, känns hemskt och det enda som hjälper er ju att han ammar. Påminns direkt om bröstinfektionen jag hade och vill verkligen inte uppleva det igen!! Så till min fråga eller frågor :) Hur gjorde ni när ni trappade ner ammningen samt slutade att amma. Kom med era tips och råd för jag behöver verkligen hjälp!!

2019-03-22
Dina0014
Dina0014
Barn på 1 år och 10 månader

Prova pumpa brösten massera

2019-04-06
Vis samhället
Vis samhället
Bebis på 13 månader

Jag drog ner tills jag bara ammade på natten, när jag slutade med det blev det tyvärr som ni skrivit: stark smärta, kunde knappt ligga ner och absolut inte bära mitt barn, stenhårda bröst. Det där med att handmjölka har aldrig riktigt fungerat för mig och varm dusch hjälpte bara för stunden, inte mycket mjölk kom ut. Knaprade alvedon, hade sport-bh och funderade på att börja amma igen. Sedan plötsligt efter ca 3 dagar var ett lite område på ena bröstet mjukt och efter 5 dagar var det bara som en liten klump i varje bröst. Det kändes omöjligt men gick bra. Försök dra ner på ammandet långsamt. Jag förstår att det kan kännas jobbigt med överfyllda bröst med dina erfarenheter, men försök stå ut i några dagar - det blir bättre (förhoppningsvis)

2019-04-06
Joset
Joset
Barn på 1 år och 11 månader

Handmjölka ut lite grann men bara för att ältta på trycket, ha en ganska tajt BH, och duscha varmt så att det självläcker.

2019-04-05
ma78
ma78
Barn på 2 år och 3 månader

TACK snälla för alla svar råd och tips, ska ta åt mig av alla och hoppas att detta går bra både för honom
och mig😊 om jag har hög produktion av bröstmjölk, mycket möjligt ska försöka kolla upp hur i sånna fall man kan lösa detta o få tag på tabletterna, visste inte att detta finns👌

2019-04-03
Dina0014
Dina0014

Jag ammade/matade mitt barn var tredje timma. Jag började ersätta amningsmåltiderna en efter en med mat istället. Ibland avslutade jag matningen med lite amning, då var barnet mätt och orkade inte amma lika mycket och på så vis minskade mjölkproduktionen. Hann brösten bli extremt spända tills det var dags för en av amningsmåltiderna använde jag min bröstpump bara för att lätta på trycket, alternativt härdade ut och fick massera brösten samtidigt som jag ammade så de inte skulle stocka sig. Till slut var det bara nattamningen kvar och den trappade jag ned genom att skita i att amma helt på natten (efter tre nätters skrik gick det över) och ta ett tillfälle på dagen istället. Lycka till :-)

2019-03-23
Skinkebiten
Skinkebiten
Bebis på 11 månader

Måste bara fråga om det kan vara så att du har väldigt hög produktion av bröstmjölk? Då kan man få hjälp att få produktionen att avstanna genom att äta tabletter som man får utskrivna. Prata med din närmaste amningsrådgivning/BB. De borde kunna hjälpa dig.

2019-03-23
Alvida
Alvida

Handmjölka ur tills den värsta spänningen släpper. Man kan oxå doppa bröstvårtan i varmvatten för att trigga utdrivningsreflexen och undvika att stimulera bröstmjölken.

Det tar lång tid innan mjölken sinar helt nör man slutat amma. Jag kunde trycka ut lite vätska flera månader efter jag slutat.

Låt inte brösten bli stenhårda så det gör ont utan mjölka ur lite då.

2019-03-23
viva91
viva91
Bebis på 7 månader

Denna kommentar har tagits bort av dess författare.

2019-03-22
JennelieO
JennelieO
Bebis på 5 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...