App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Mamma till 2

Hej. Hur har förändringen blivit från att ha ett barn till två? Helst ni som har 2 år emellan?:) positiva och negativa

2019-03-21
SanUno
SanUno

har 2 pojkar med knappt 2 år emellan. Första året var tufft, speciellt eftersom att ingen av dem sov mer än någon timme i sträck på natten. Äldsta sonen hade ingen aning om vad det var att få syskon så han hade en tuff period första månaderna. Då vårt nätverk är lite tunt hade vi det kämpigt men mannen och jag tog varannan natt och försökte dela lika bäst det gick. idag, när pojkarna är 3 och 5 är vi i fas. Pojkarna tycker mycket om varandra och leker jättebra! Mannen och jag har precis börjat sova i samma säng igen:) Idag är jag glad för att de är födda tätt även om första tiden var kämpig.

2019-03-22
Fiakatten
Fiakatten

Jag fick mina två första med 22 månader mellan och det var lite jobbigt eftersom den äldre inte riktigt kunde uttrycka sig och dessutom hade han precis lärt sig gå när han blev storebror.

Jag hade fasat lite för att jag skulle få en till långammande bebis men hon ammade väldigt korta stunder vilket var ett stort plus. Jag hade ofta en bok i närheten när jag ammade så jag kunde sysselsätta storebror.

Jag tycker ändå att det gick relativt bra med övergången från ett barn till två barn. Sen hade vi en dag i veckan när han var hos farmor och farfar och jag fick vara ensam med babyn, det var väldigt skönt.

Lycka till!

2019-03-21
ma78
ma78
Barn på 3 år och 9 månader

hej :) jag fick mitt 2a barn efter 3 år. hoppas det är ok jag svarar dig ändå.
det fanns de som trodde det skulle bli tufft för den äldsta för att han skulle förlora uppmärksamhet men det har inte alls blivit så utan de tycker mycket om varandra nu. självklart första månaderna så höll 3åringen avstånd men nu har han fyllt 4 och vill till och med leka med bebis och delar med sig av sina leksaker. så allt handlar om tålamod och att låta storasyskonet vänja sig.
angående hur jag själv mått så blev det oxå jobbigt bara i början för att det nya barnet var så olikt det första och jag var orolig att jag inte skulle älska barnet lika mkt pga att jag inte kände samma baby-bubbla som första gången. men även de negativa känslorna börjar avta mer och man börjar förstå att de är helt två olika individer men som båda är lika älskvärda. jag tror även där att man måste ge sig själv tålamod oxå och att det är OK att känna olika typ av känslor för olika barn.
det är min upplevelse i dagsläget iallafall. nu är min 2a snart 8 månader så vi får se vart det leder.. ställ gärna fler frågor om du undrar nåt mer specifikt.

2019-03-21
kloman217
kloman217
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...