App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Avsluta amning

Jag har haft en idé om att amma sonen ungefär tills han är ett år, däremot har han på senaste tiden mer o mer visat ointresse för amningen. Slutade först vakna för mat på natten därefter ointresserad av eftermiddagsmålet han tidigare ammats på och nu sedan ettors dagar är han inte heller intresserad på kvällen, suger lite max en minut totalt med bröstbyte... Känner att det kanske är dags att sluta nu då det inte verkar ge honom något alls, mer som att han gör det för att jag ber honom vilket känns helt fel. Han är 9 månader o äter bra av annan mat, får en flaska ersättning till natten sedan start vilket är uppskattat. Är det bara att låta bli nu då eller ska jag fortsätta erbjuda på kvällen ett tag till? Vissa dagar blir han nästan arg.

2019-03-19
Litenpåge
Litenpåge
Gravid i vecka 10

Nu har inte jag kommit dit än, men det låter som ett perfekt läge stt försöka sluta amma på. :) Där ni blir på samma nivå, istället för att han skulle börja vilja amma mer igen och sedan inte hitta ”nästa läge” lika smidigt. Ser det dom en positiv sak. Även om man vill amma för evigt ibland 💚

2019-03-22
EnSophie
EnSophie

Vi har testat välling istället för ersättning men det äter han inte, det enda han inte gillar :)

2019-03-19
Litenpåge
Litenpåge
Gravid i vecka 10

Om han inte är intresserad kan du väl lika gärna sluta? Ni kan ju prova välling på kvällen om ni vill. Jag slutade amma vid 8,5 månad utan några problem, sonen har dock aldrig varit särskilt snuttig och han åt då endast mat, gröt och välling. Vi behövde aldrig ge ersättning däremellan. Vissa kvällar vill han inte ens ha välling för att han har ätit så mycket mat under dagen. Han är förvisso över året nu.

2019-03-19
MammaKotte
MammaKotte

Med tanke på hans ålder o att huvudsakliga födan sedan ganska lång tid är riktig mat känns det inte värt att pumpa isåfall för att byta ersättningen på kvällen mot bm men känns som mer jobb än det gör nytta.

2019-03-19
Litenpåge
Litenpåge
Gravid i vecka 10

Hej! Min tös slutade visa intresse för amningen redan vid 3,5 månader. Det blev väldigt jobbigt både för mig och henne. Massa gnäll och skrik. Tyckte fortfarande att hon skulle fortsätta få i sig min mjölk så jag pumpade.
Kanske du kan pumpa om du vill att han ska i första hand dricka din mjölk.

2019-03-19
Yasmi18
Yasmi18
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...