App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Ersättning

Någon som kan rekommendera bra ersättning som är snäll mot magen? Har kört Sempers färdigblandade ersättning ibland till min 6veckors bebis. Men hon kräks gärna upp de. Ammar vanligtvis men vid vissa tillfällen har hon fått detta.

2019-03-19
Akira
Akira
Barn på 2 år och 8 månader

NAN Sensitive har funkat bra för oss! Dyr, men bra.

2019-03-22
EnSophie
EnSophie

Ger man inte ersättning så ofta så e de ju smidigt med färdigblandad, där vi handlar finns bara semper och nan, så inte pulvret blir gammalt liksom 😊 tror det kan vara så att bebisar också kan kräka upp för ersättningen kommer snabbare I flaskan än med amning, så det kommer upp av den anledningen. Har dock bara gett ersättning så är inte så bra på amning 😊 de överskottskräker ju också som små om de fått det de behöver ☺️ hoppas ni hittar nåt som funkar!

2019-03-20
Kakan2121
Kakan2121

Jag bytte bara. Får testa ett tag innan man märker skillnad. Hade först den vanliga Semper ersättningen men fick rådet av BVC att testa Semper Lemolac då dottern var väldigt bubblig i magen. Gav också magdroppar. Sensipro tror jag innehåller magdroppar. Vet att det var lite klurigt hur mycket dottern fick i sig varje gång och hur mycket hon behövde så skrev upp hur mycket ersättning hon fick och hur mycket hon drack upp för att få en överblick. Spädbarn kräks ju en del då magmunnen inte är mogen och kan kräkas timmar efter de har ätit. Så länge de blir mätta och går upp i vikt så är det ingen fara. Om det är allergi får man vara uppmärksam på om barnet blir allmänpåverkat eller får utslag.
Om du vill fortsätta att amma så tänk på att barnet kan bli bekväm med att få flaska och att mjölkproduktionen kan minska. Men man kan ju pumpa och ge med. Rådfråga BVC om du känner dig osäker.

2019-03-19
Sahra11
Sahra11
Bebis på 17 månader

Hur gör jag när jag ska gå över till en annan ersättning? Ja men precis ersättningen har jag haft med mig i skötväskan. Är inte bekväm med att amma när jag är iväg tex i stan. Så då är detta ett jätte bra alternativ.

2019-03-19
Akira
Akira
Barn på 2 år och 8 månader

Finns Semper Sensipro och Semper Lemolac som ska vara lite snällare för magen. Varvade också med bröstmjölk och ersättning. Gick sedan över helt på ersättning då amningen inte fungerade. Upplevde med att dottern kräktes mer av ersättningen i början, tog lite tid för magen att vänja sig. Var observant på att de lättare blir förstoppade av ersättningen. Låter lite dyrt att ha enbart de färdigblandade men de är bra att ha med sig i skötväskan när man är iväg. Tips är att koka upp vatten och ha lagom tempererat i termos så är det bara att blanda med pulvret i nappflaska.

2019-03-19
Sahra11
Sahra11
Bebis på 17 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...