App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Hjälp har panik

Imorgon, 18/3, så ska min man börja jobba igen. Vi har en dotter på 5 veckor och en son på 5 år. Och har sån ångest för att vara själv från och med imorgon. Med första fick jag förlösningsdepprision. Gått bra hittills men har sån fruktansvärd ångest inför morgon dagen..Vet inte hur jag ska klara mig

2019-03-17
Jossaan
Jossaan
Barn på 2 år och 8 månader

Förstår precis känslan. Mår precis likadant, min dotter är 6 månader nu. Försöker ta mig ut på något sätt varje dag om det så bara är en promenad runt kvarteret. Hjälper för mig att i alla fall komma ifrån hemmet en stund. Försök hitta aktiviteter som skulle kunna fungera så småningom, t. ex öppna förskolan, gruppträning för mammor, ja vad som finns och vad du är intresserad av. Viktigt också att få egen tid på kvällen när pappan är hemma. Kanske ta en promenad eller åka iväg någonstans.

2019-03-20
helenasi
helenasi

Här jag bor så har dom öppna förskola 1 gång i vecka tyvärr. Finns ju andra runt om men då måste jag åka en bit och inte så sugen på de.. Men hittills har det gått ganska så bra. Ska jag vara ärlig så kanske det är lite för mycket soff-häng just nu så har dåligt samvete mot sonen på 5år..

Jag försökte prata med min man om att stanna hemma 1 dag i veckan men va inte alls populärt och han oroar sig över ekonomin.. tråkigt men får köra på som det är just nu. Försöker ha som mål att ta mig ut minst en gång per dag i alla fall

2019-03-19
Jossaan
Jossaan

Har man möjlighet så är det en bra idé att vara hemma mer tillsammans.
Tänk på att man kan ta ut sin föräldraledighet mer utspritt tex kan din man vara hemma varje måndag (då kan han ta ut föräldrapenning även över helgen, vilket är förmånligt om han har högre SGI än du) eller onsdag.
På ett helt år så gör 1 extra ledig dag/vecka endast 50 FP-dagar av hans egna 245, så han har ändå nästan 200 dagar till att ta ut, men era veckor blir betydligt lugnare om han är hemma varje onsdag och får kort vecka - ledig onsdag- kort vecka - helg.
Då kan man lägga större saker som BCV-besök, storhandla, tandläkarbesök mm. den lediga dagen och övriga dagar under veckan blir mycket, mycket lugnare.

Kanske kan syskonet vara en del på förskola de dagar som du är ensam hemma? Det kan vara kul för det stora barnet att umgås med jämnåriga några timmar, och kravet på aktivering sänks betydligt resten av dagen eftersom det stora barnet kan behöva lite lugn och ro med hemmapyssel istället för att göra utflykter och umgås med andra.

2019-03-18
solskensmamman
solskensmamman

Man kan känna sig ganska ensam när alla andra jobbar om dagarna, det gjorde jag med. Öppna förskolan tyckte jag var bra att gå till ibland för att träffa lite folk, och barnen får leka lite.
Lycka till idag, kommer gå kanon :-)

2019-03-18
Evanima
Evanima

Tyvärr så har jag inte de.. alla jobbar och har helt ärligt inga nära vänner. Tack, ska försöka tänka på de!! Känns bara så fruktansvärt tungt och jobbigt. Min man erbjöd sig att vara hemma men känner också att man måste börja nånstans, han tog änså 1 vecka extra.
Sen hjälper de inte att dottern har varit bråkig sen 19 ungefär..

2019-03-17
Jossaan
Jossaan

Hej!
Du har ingen vän eller anhörig som kan komma på besök ett par timmar imorgon, så du slipper vara själv hela dagen? Låt allt ta sin tid, bara barnen får mat, kläder på kroppen och rena blöjor så kan det väl räcka första tiden innan rutinerna att vara själv sitter! Jag var också nervös första dagen jag skulle va hemma själv med mina två barn, men efter ett tag satt rutinerna och allt kändes mycket lättare! Jag struntade i allt som inte var nödvändigt att göra, städ, tvätt och allt annat sånt kan man göra på kvällen när man är två!
Lycka till imorgon, ta det i lugnt tempo bara så kommer det säkert gå bra!

2019-03-17
Evanima
Evanima
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...