Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Gravid efter fyra månader!

Hej! Jag är 30år och har tre barn, en 12 åring, en 8 åring och en som är 4,5 månad gammal. Jag har också två st bonusbarn som är 9 respektive 14år. Jag lever i ett lyckligt förhållande, har fastjobb, hus och körkort. Nu är det så att jag verkligen behöver hjälp av er som har fått barn tätt, då jag precis har fått reda på att jag är gravid igen! Och jag är livrädd! Vi vet inte riktigt hur det gick till, eller jo teoretiskt sätt vet vi ju det, men det borde inte ha kunnat hända (vi litade på äl testerna) vilket man inte kunde göra uppenbarligen. Om mina beräkningar stämmer kommer det skilja ett år ganska exakt mellan barnen. Ett år! Egentligen spelar det ingen roll om vi får ett barn till, vi har ju redan fem sen innan och kan det här, men att ha 4-5 och sedan 8 år mellan barnen är ju en helt annan sak än bara ett år. Barnen kommer bli glada när vi berättar detta för dom då samtliga tjatar om att de vill ha ett syskon till. Vi var inte heller främmande för tanken så småningom men inte så snabbt kanske. Som sagt, jag är livrädd och behöver era tips och råd på hur ni har fått eran vardag med två småttingar tätt att fungera. Tack på förhand!

2019-03-16
March
March
Bebis på 5 månader

Jag var på vul igår och ingenting var som vi trodde, jag är inte alls så långt gången som v 7, de mätte bara det de såg till 4+4. Jag förstår inte vad som har hänt, alltså skulle det har skett två dagar innan beräknad mens, alltså den första mensen jag missade. Och jag kissade på ett äl test den dagen som inte visade något alls. Väldigt märkligt!

Dock vaknade jag med blodblanade flytningar idag så mina förhoppningar om att detta ska gå vägen är inte särskilt stora. Jag fick missfall innan våran minsting kom och känner väl igen signalerna.

Jag har ett till vul inbokad om två veckor så har inget kommit ut innan dess får vi se hur det står till med miraklet då. Nervös är bara förnamnet!

Tack snälla för era fina svar! ❤️

4 tim, 19 min sedan
March
March
Bebis på 5 månader

Spännande med tidigt ultraljud!🤗

Jag hade en lite äldre bärsele, som jag använt till båda mina barn. Den användes som sagt ganska flitigt när min dotter föddes! Dock ångrade jag lite att jag inte skaffade en ny och mer ergonomisk sele, där tyngden mer läggs på höfterna. Jag har blivit klen i ryggen efter två täta graviditeter, så jag tror jag hade blivit mindre trött i ryggen med en ännu bättre sele!
Bärsjal är jag inte alls bekant med, tyckte det kändes tryggare med sele, gick himla snabbt att knäppa på sig den och "spänna fast" bebis

Jag funderade på att köpa en vagga på hjul, men det blev aldrig av. Jag har kunnat ha liggvagnen inne i huset som dottern kunde sova i på dagen och som jag rullade med oss när vi gick från ett rum till ett annat. Sen kändes det bra att ha bebis lite högre upp när hon sov, hade en slags gunga/vagga hon låg väldigt bra i, men den var så låg så storebror som var 18 månader då skulle hela tiden stå och klappa och titta på lillasyster, så hon fick inte så mycket ro i den, men i vagnen nådde han inte henne😉

2019-03-19
Evanima
Evanima

Tack snälla för era fina ord och tips. Det behöver jag verkligen få höra. ❤️

Då mensen har varit krånglig sen min lilla kom vet vi ju inte hur långt gången jag är, som mest vecka 13 och som minst vecka 7. Jag ska på vul på onsdag och då får vi veta mer.
Det ska bli spännande och få se hur det står till där inne och när lill*n ev väntas komma om allt går vägen.

Har funderat på det där med bärsele och/eller sjal, jag har inte haft det till de andra barnen, men inser att det är ett måste denna gång.
Har ni några tips på bra märken?

2019-03-18
March
March
Bebis på 5 månader

Lite praktiska tips jag kom att tänka på, är att ha en bra bärsele att ha bebis i när man jagar efter den "stora", det tyckte jag var kanon att ha. Syskonvagn blir ett måste, och sen hålla tummarna att man lyckas synka sömnen på de båda. Och samla på sig blöjkuponger, för det går åt en j-a massa blöjor med två små ;-)

2019-03-17
Evanima
Evanima

Jag har 18 månader mellan mina två barn, sonen är 2.5 år och dottern 1år. Jag har bara positivt att säga om att ha de tätt! De har redan kul ihop, och både bråkar och är otroligt kärleksfulla mot varandra. Nu har jag ju bara två barn, och inget annat att jämföra med, men kan faktiskt inte komma på något som jag tror är negativt med att fått barnen tätt. Men visst är det intensivt med två små barn och det är inte många minuter man får sitta ner o vila på dagen, men du har ju barn sen innan så det lär ju inte va någon nyhet ;-)
Sen finns det helt klart en anledning till de kallas låtsastvillingar när de är så nära varandra i ålder! Känner redan att lillasyster jobbar ikapp brorsan.
Lycka till med bebis, kommer gå hur bra som helst!

2019-03-17
Evanima
Evanima

Jag har inte fått så tätt mellan mina barn utan det blev 21 månader mellan så första barnet hade precis lärt sig att gå när han blev storebror. Nu är ju dina andra barn redan stora och kan klara sig bra på egen hand nästan förutom den som är ett år. Om du orkar och vet att du kan få viss hjälp av syskon med enklare husshållssyslor så tror jag det är bra.

Jag tror nog att det kommer att ordna sig bra med två så tätt bara man planerar fast det har du väl gjort ganska mycket sen innan med 5 barn. Det som man får tänka lite extra på är kanske att det kommer vara 2 små som kräver bärhjälp samtidigt.

Lycka till!!

2019-03-17
ma78
ma78
Bebis på 15 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...