App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Gravid efter fyra månader!

Hej! Jag är 30år och har tre barn, en 12 åring, en 8 åring och en som är 4,5 månad gammal. Jag har också två st bonusbarn som är 9 respektive 14år. Jag lever i ett lyckligt förhållande, har fastjobb, hus och körkort. Nu är det så att jag verkligen behöver hjälp av er som har fått barn tätt, då jag precis har fått reda på att jag är gravid igen! Och jag är livrädd! Vi vet inte riktigt hur det gick till, eller jo teoretiskt sätt vet vi ju det, men det borde inte ha kunnat hända (vi litade på äl testerna) vilket man inte kunde göra uppenbarligen. Om mina beräkningar stämmer kommer det skilja ett år ganska exakt mellan barnen. Ett år! Egentligen spelar det ingen roll om vi får ett barn till, vi har ju redan fem sen innan och kan det här, men att ha 4-5 och sedan 8 år mellan barnen är ju en helt annan sak än bara ett år. Barnen kommer bli glada när vi berättar detta för dom då samtliga tjatar om att de vill ha ett syskon till. Vi var inte heller främmande för tanken så småningom men inte så snabbt kanske. Som sagt, jag är livrädd och behöver era tips och råd på hur ni har fått eran vardag med två småttingar tätt att fungera. Tack på förhand!

2019-03-16
March
March
Barn på 2 år och 11 månader

March: jag måste säga att jag skrattade lite när jag läste att ni var tvungna att flytta från erat sovrum, men det är ju bra att lilla sover bättre :-) hoppas det löser sig för er med att flytta eran säng.
Jag har nu bara 5 veckor kvar och fick tankar på att jag ska flytta till andra rum för att få hela sängen för mig :-) som jag minns det så var det ungefär lika för mig senast att på slutet sov jag väldigt dåligt och hade svårt att hitta bra ställning att sova i och då köpte vi andra säng som var tänkt som gästsäng, som jag sov nästan hela tiden i dem sista veckorna.
Trots att det är ca 5 veckor kvar så har jag svårt att tro att vi ska bli fyra så småningom :-) man har ju helt upp att göra med barnet som är drygt 10 månader :-) å en sida så skulle jag vilja att bebisen har redan kommit å andra sida fortfarande får jag tankar: hur kommer jag klara av det... men oftare och oftare känner jag att det blir skönt att inte vara gravid längre och lära känna den bebisen som än så länge bor i min mage :-)

2019-04-28
SILA81
SILA81
Barn på 2 år och 3 månader

Ledis mama: Tyvärr var de ganska tydliga med att syskonet får inte vara med på BB, så det är uteslutet att våran dotter kommer att få vara med från början, men som min sambo säger "den dagen den sorgen" dock är det bra att prata om och diskutera olika alternativ.

2019-04-28
SILA81
SILA81
Barn på 2 år och 3 månader

Det där med förlossning har jag inte tänkt jätttenycket på, jag ringde hem min pappa när minsta barnet föddes, vi åkte in på kvällen och var hemma tolv timmar senare och jag hoppas på att nästa förlossning går lika enkel och går lika fort. Men om det inte blir så tror jag att sambon får åka hem till barnen och jag blir kvar. Jag är inte orolig över det.

Det där med sömnen och sovrum har vi fått ändra tankarna om, våran lilla har sovit väldigt dåligt sen han föddes och sist vi var på BVC tog jag upp det då det började tära mycket på oss. Då föreslog BVC att lillebror skulle sova i eget sovrum. Eftersom han inte har eget rum så provade jag och sambon att flytta ut ur sovrummet, vi sover med de andra ungarna eller i soffan. INTE ultimat! MEN tror du inte att lillen sover?! Det känns helt fantastiskt! Så nu måste vi flytta våran säng till vardagsrummet eller nått för våra ryggar mår inte bra av att sova på soffan.
Hursomhelst, nu får det iallafall bli så att ett Av det stora barnen får byta rum med oss så att jag och sambon får sova på samma våningplan som lillen när renoveringen är färdig.
Det är med andra ord mycket att fixa! 😊😂

2019-04-09
March
March

SILA81: din dotter kan ju kanske sova med er på BB. Finns familjenrum för mammor som redan har barn sen tidigare. hon kanske kan umgås med pappa mamman å bebisen redan från start.

2019-04-08
Leab
Leab
Barn på 3 år och 4 månader

Vi tänker flytta vår dotter till hennes rum innan hennes syskon har kommit, just nu håller vi på att renovera det. Tanken är att barnet som ska komma nu i juni ska sova i vårt sovrum fast i sin säng och vi har sån babymonitor som vi ska ha bredvid vår dotter i hennes rum och parent-enhet i vårat sovrum. Vi har inte pratat om det men jag skulle säga att det blir pappa som ska gå upp till vår dotter om det blir något på natten för att jag kommer väl fokusera på bebisen. Jag har ammat och tänker göra det nu också och då vet jag att man sover ganska dåligt då. Sedan vet jag inte hur det blir med amning när pappan går till jobbet och våran dotter börjar med förskola. Man har ju rätt till 15timmar/vecka, vilket gör att två dagar i veckan har jag båda barn hemma och då är jag oroligt om och hur det kommer funka med amning. Vi får väl se hur det blir när bebisen kommer, man vet aldrig om den kommer att sova bra eller inte. Våran dotter sov från början 4 timmar i sträck, men det betyder inte att det blir lika denna gången. Just nu sover hon nästan hela natten, hon somnar vid ca 19-20 och vaknar vid 00 eller 01 och vill ha mat, sedan vaknar hon 6.30 eller senare. Vi hoppas att när hon flyttas till sitt rum kan hon sova hela nätter.
Sedan tänker vi att de två ska ha samma rum tills de blir 6 och 5 år gamla.
Vi har ganska stort kök så vi har redan skaffat grinden till köket för att det är där vi befinner oss mest och det funkar väldigt bra.
Tur att du dina barn är så behjälpliga eller kan vara det när bebisen kommer, vi har bara farmor som bor i närheten. Farfar bor också hyfsad nära, men han jobbar fortfarande (farmor är pensionär) och han sa att han också kan hjälpa till dock är det lite mer begränsad. Mormor och morfar bor så hoppas långt att det är nästan omöjligt att få deras hjälp, dock kommer min mamma till oss i slutet av maj för att hjälpa till med lite allt möjligt, men då kommer hon bo hos oss i ca 3 veckor och det kan bli lite tröttsamt för min sambo, men han förstår att annars blir det för jobbigt för mig.
Just nu funderar jag på hur det blir när vi är på BB. Alltså jag tänker på hur kommer jag att klara av att vara utan min dotter och hur kommer hon reagera när hon blir utan mamma och pappa i några dagar. Min sambo tycker att hon kan komma på besök till sjukhuset med farmor och mormor men jag tycker att det inte bli bra, att hon kan bli väldigt ledsen när hon ska åka hem sedan och att det blir jobbigt även för mig. Jag gissar att det kan bli lättare för er eller? Har ni funderat på det?

2019-04-07
SILA81
SILA81
Barn på 2 år och 3 månader

Grattis till graviditeten och tack för ett stöttande svar, det är skönt att få byta tankar med någon som är i samma sits 😊

Om nu denna graviditet går vägen så planerar vi precis som ni att pappa ska vara hemma med oss. Först heltid i två månader och sedan två månader halvtid.
Vi har släkt som säkert skulle ställa upp om vi frågar men de är äldre, och orkar inte jättemycket. Dock har jag en stor fördel i att jag har fyra äldre syskon som gärna hjälper till ibland. Speciellt min dotter, hon snor åt sig lillebror mest hela tiden. 😄
Bärsele är ett måste till lill*n och som du skrev, någon form av sele verkar inte heller helt fel på det äldre barnet. Sen tänker jag att grind in till köket är en bra investering också, så slipper jag hålla koll på alla farliga och roliga saker som man kan leka och busa med där.
Jag ammade inte min lilla alls av olika skäl och kommer inte att göra det med nästa barn heller så där har jag också en fördel i att pappa kan hjälpa till även denna gång på ett helt annat sätt.
Men jag har en fråga, planerar ni att ha båda barnen i samma sovrum som er eller kommer ni att dela på er? Vi har funderat på det faktiskt. Dock måste vi renovera och ändra lite så vi får ett rum till, men de planerna hade vi ändå.

Ha det bäst!

2019-03-27
March
March

Hej, jag förstår dig helt o hållet, är i samma sits och ja, vi har inte heller någon aning hur det gick till ;D (eller jo, teoretiskt sätt vet vi det men.... ) Jag har en dotter som just nu är 9 månader och är gravid i vecka 32 eller 33 nu (minns inte riktigt, då tiden bara springer iväg och jag håller ingen koll på veckorna). Hur som helst så vet jag att min dotter kom i fjol den 15juni och det andra barnet är beräknad till 2juni, så det blir knappt ett år skillnad mellan de. Jag är också livrädd, visa dagar tänker jag att kommer att ordna sig andra dagar funderar jag på hur ska jag kunna överleva med två barn som kräver så mycket uppmärksamhet. Det som jag tänker på just nu är att köpa något sort av gåsele till min dotter, hon kryper runt och ställer sig var hon bara kan och jag känner att det börjar bli svårt att hinna efter henne, så jag tänker så här att har jag gåsele till henne så blir det lättare för mig att hålla koll på henne, då jag kommer ha henne "på koppel", dessutom så vet vi att man inte är den snabbaste strax efter förlossning så där är jag också säkert att gåsele kommer komma till användning. Sen så har jag pratat med min partner att han ska vara pappaledig åt våran dotter på heltid tre månader efter andra barnet har kommit, för att jag tänker att de tre första månaderna är som jobbigast och jag skulle ju vilja amma andra barnet, känns att det vore nästan omöjligt om jag varit själv med dem båda. Dessutom har vi redan ansökt om förskola till våran dotter, detta gör mig lite ledsen för att jag skulle vilja att hon börjar med förskolan först när hon har blivit minst 1,5år, nu så blir hon knappt 1år 2 månader när hon ska börja med förskola, men jag vet att det blir en avlastning för mig och det kommer behövas för att orka med vardagen. Sen vet jag inte hur det ser ut hos dig, finns det morföräldrar eller farföräldrar som du kan få hjälp av? Eller har du eller din partner syskon som kan hjälpa till? Våga be om hjälp :-) De behöver ju inte komma varje dag, men bara då och då, ta hand om barnet som blir 1 åt, så att du kan fokusera lite mer på bebisen. Det kommer säkert att gå bra men som sagt jag förstår hur du känner :-) Lycka till, det kommer säkert ordna sig :-)

2019-03-25
SILA81
SILA81
Barn på 2 år och 3 månader

Jag var på vul igår och ingenting var som vi trodde, jag är inte alls så långt gången som v 7, de mätte bara det de såg till 4+4. Jag förstår inte vad som har hänt, alltså skulle det har skett två dagar innan beräknad mens, alltså den första mensen jag missade. Och jag kissade på ett äl test den dagen som inte visade något alls. Väldigt märkligt!

Dock vaknade jag med blodblanade flytningar idag så mina förhoppningar om att detta ska gå vägen är inte särskilt stora. Jag fick missfall innan våran minsting kom och känner väl igen signalerna.

Jag har ett till vul inbokad om två veckor så har inget kommit ut innan dess får vi se hur det står till med miraklet då. Nervös är bara förnamnet!

Tack snälla för era fina svar! ❤️

2019-03-21
March
March

Spännande med tidigt ultraljud!🤗

Jag hade en lite äldre bärsele, som jag använt till båda mina barn. Den användes som sagt ganska flitigt när min dotter föddes! Dock ångrade jag lite att jag inte skaffade en ny och mer ergonomisk sele, där tyngden mer läggs på höfterna. Jag har blivit klen i ryggen efter två täta graviditeter, så jag tror jag hade blivit mindre trött i ryggen med en ännu bättre sele!
Bärsjal är jag inte alls bekant med, tyckte det kändes tryggare med sele, gick himla snabbt att knäppa på sig den och "spänna fast" bebis

Jag funderade på att köpa en vagga på hjul, men det blev aldrig av. Jag har kunnat ha liggvagnen inne i huset som dottern kunde sova i på dagen och som jag rullade med oss när vi gick från ett rum till ett annat. Sen kändes det bra att ha bebis lite högre upp när hon sov, hade en slags gunga/vagga hon låg väldigt bra i, men den var så låg så storebror som var 18 månader då skulle hela tiden stå och klappa och titta på lillasyster, så hon fick inte så mycket ro i den, men i vagnen nådde han inte henne😉

2019-03-19
Evanima
Evanima

Tack snälla för era fina ord och tips. Det behöver jag verkligen få höra. ❤️

Då mensen har varit krånglig sen min lilla kom vet vi ju inte hur långt gången jag är, som mest vecka 13 och som minst vecka 7. Jag ska på vul på onsdag och då får vi veta mer.
Det ska bli spännande och få se hur det står till där inne och när lill*n ev väntas komma om allt går vägen.

Har funderat på det där med bärsele och/eller sjal, jag har inte haft det till de andra barnen, men inser att det är ett måste denna gång.
Har ni några tips på bra märken?

2019-03-18
March
March

Lite praktiska tips jag kom att tänka på, är att ha en bra bärsele att ha bebis i när man jagar efter den "stora", det tyckte jag var kanon att ha. Syskonvagn blir ett måste, och sen hålla tummarna att man lyckas synka sömnen på de båda. Och samla på sig blöjkuponger, för det går åt en j-a massa blöjor med två små ;-)

2019-03-17
Evanima
Evanima

Jag har 18 månader mellan mina två barn, sonen är 2.5 år och dottern 1år. Jag har bara positivt att säga om att ha de tätt! De har redan kul ihop, och både bråkar och är otroligt kärleksfulla mot varandra. Nu har jag ju bara två barn, och inget annat att jämföra med, men kan faktiskt inte komma på något som jag tror är negativt med att fått barnen tätt. Men visst är det intensivt med två små barn och det är inte många minuter man får sitta ner o vila på dagen, men du har ju barn sen innan så det lär ju inte va någon nyhet ;-)
Sen finns det helt klart en anledning till de kallas låtsastvillingar när de är så nära varandra i ålder! Känner redan att lillasyster jobbar ikapp brorsan.
Lycka till med bebis, kommer gå hur bra som helst!

2019-03-17
Evanima
Evanima

Jag har inte fått så tätt mellan mina barn utan det blev 21 månader mellan så första barnet hade precis lärt sig att gå när han blev storebror. Nu är ju dina andra barn redan stora och kan klara sig bra på egen hand nästan förutom den som är ett år. Om du orkar och vet att du kan få viss hjälp av syskon med enklare husshållssyslor så tror jag det är bra.

Jag tror nog att det kommer att ordna sig bra med två så tätt bara man planerar fast det har du väl gjort ganska mycket sen innan med 5 barn. Det som man får tänka lite extra på är kanske att det kommer vara 2 små som kräver bärhjälp samtidigt.

Lycka till!!

2019-03-17
ma78
ma78
Barn på 3 år och 9 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...