App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Lyfter nacken

Hej.. har en liten kille på 2mån och jag funderar o tänker lite på när lyfter de nacken och får mer stabilitet . Måste säga att jag längtar lite tills han kam hålla det själv. Finns det nått tips på hur man ska träna han mer än att försöker ligga på magen så fort han e glad o vaken , tycker dock det ser så jobbigt ut för han då han kämpar så han blir alldeles rödmosig i ansiktet , han orkar inte lyfta huvudet riktigt och ligger mest o gnuggar ansiktet i mattan så brukar vända på han bara efter nån minut .. ska man hålla på o träna el kommer det när de kommer ?

2019-03-15
Mikis
Mikis
Bebis på 14 månader

Jag blev också stressad över det när dom sa på BVC att de sk kunna lyfta huvudet en kort stund när de är mellan 6-8 veckor, men vi har tränat så mycket det har gått.
Han har även legat på magen på vårt bröst mycket, och då lyfter han huvudet bättre än när han ligger på en filt.
Då han har kolik har det inte varit så många stunder om dagen då man har kunnat lägga ner honom ens på rygg, men helt plötsligt var han mycket mer stabil en dag.
Jag har aldrig hört talas om en bebis som aldrig blivit stabil i nacken, så det kommer! :)

2019-03-21
Marika A
Marika A
Bebis på 15 månader

Vi tränar så fort han e lite pigg och glad för annars ligger han mest o tittar åt sidan oxå o orkar inte riktigt lyfta huvudet .. jag börjar tänka oxå att det kommer när de kommer men man vill ju ändå träna för att de inte ska bli sena med utvecklingen.. skönt att kunna sitta upp utan att hålla i huvudet :)

2019-03-21
Mikis
Mikis
Bebis på 14 månader

Vår kille är 3 månader nu, och han har aldrig riktigt velat ligga på mage. När han har gjort det så har han mest legat och kollat åt sidan, inte lyft huvudet jättelånga stunder. Har lagt honom på en kudde flera gånger, och då lyfter han huvudet mycket bättre.
Bara för några dagar sedan så märkte vi att han helt plötsligt hade blivit jättestabil i nacken!
Han orkar hålla huvudet själv när man håller honom sittandes och han vill absolut inte luta sig bakåt längre.
Så det kommer tillslut, alla utvecklas i olika takt och man tränar så mycket det går :)

2019-03-16
Marika A
Marika A
Bebis på 15 månader

En liten kudde under bröstkorgen precis bakom armarna. Sen att han får ligga på mage så ofta det bara är möjligt. En spegel att titta i.är också bra

2019-03-15
Tistel86
Tistel86

Ligg en liten kudde under hans armar/bröst så att han ligger i uppförsbacke - blir lättare för han. Annars är det bara att träna, träna, träna. Prata med din bvc om det.

2019-03-15
Alionken
Alionken

Vi la vår tjej på amningskudden så hon hade den som stöd o kom upp lite med överkroppen, vi upplevde att hon lättare kunde lyfta sitt huvud då. Och hon kunde inte slå huvudet i golvet.

2019-03-15
Lina089
Lina089
Barn på 1 år och 6 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...