App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Matvägran

min dotter 1 åriga dotter har börjat matvägra, hon bara skriker och är jättearg. Kvittar om vi äter tillsamms eller om hon äter själv, kvittar om hon får våran mat på våra tallrikar eller hennes egen. Hon får i sig lite om hon pillar med maten själv, men inte tillräckligt. Har någon några tips?

2019-03-14
KlaraEri
KlaraEri
Barn på 2 år

Ni är inte ensamma! Vi har också jättesvårt att få i vår dotter mat. Hon dricker gärna välling och pillar i sig mat men vägrar skeden. Sedan hon föddes har hon nu gått ner 2.5 kurvor och det känns som om ingenting hjälper. För oss spelar det ingen roll vad hon äter så länge hon äter. Räkor, avokado, apelsinbitar, banan, broccoli, morötter och leverpastejsmörgås är det som oftast funkar... Kämpa på och håll glöden uppe!

2019-04-01
Selken
Selken
Bebis på 2 månader

Vissa barn hatar att bli matade, vill kunna själv. Läs på om baby led weaning

2019-03-15
Tistel86
Tistel86

Lyssande på en pod på rulla vagn där en dietist sa att bara några teskedar mat är bra nog ibland och att man inte behöver stressa upp sig för mycket.
Ofta är det ju vid den åldern då barn börjar inse att genom att inte äta kan de få en reaktion av föräldrarna och känner att de får makt över oss. Med min egen dotter tvingar jag och trugar jag aldrig. Vill hon inte ha så är det ok. Hon får dock sitta med oss vid bordet och hålla oss sällskap. Sedan när hon några timmar senare kommer på att hon är hungrig tar jag fram hennes middagsmat (som jag alltid sparat) som jag erbjuder. Då äter hon den nöjt. De flesta barn äter det som serveras när de är tillräckligt hungriga. Jag är noga med att hon inte får något annat än middagsmaten, som t.ex. macka eller yoghurt, då hon kommer sätta det i system.
Nu förtiden äter hon alltid med oss när maten serveras för hon märker att hon inte får någon reaktion från oss.
Detta funkar för oss och vår dotter men om du är orolig över näringsintaget tycker jag definitivt att du borde prata med BVC för att få professionell hjälp.
Lycka till!

2019-03-15
oliviaadina
oliviaadina
Barn på 1 år och 6 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...