App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

När börja ge sötsaker?

När började ni tillåta era barn äta sötsaker? Menar då typ fika, glass osv! Tycker det är så himla svårt att veta vad som är ”okej” fattar att man självklart gör som man vill men vill ha lite input :D

2019-03-13
Zozo92
Zozo92
Bebis på 1 månader

Ledis mama: Äntligen nån som svarar sanningsenligt! 😅

2019-04-03
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 8 månader

Redan vid 8 månader kanske. 6 månader va han när jag började ge ibland glass.
Han tycker om de så

2019-04-03
Ledis mama
Ledis mama
Barn på 1 år och 11 månader

Vi har en dotter på 2.5 som fortfarande inte fått sötsaker men hon har heller inte visat något intresse. Min personliga åsikt är att ju längre de inte har det, desto bättre då det slipps tjat om det. Min regel är att när hon går på kalas, får hon smaka tårta och dylikt, Hon har bara varit på ett kalas än så länge men var inte intresserad av sötsakerna som erbjöds. Hon var nöjd med att sitta och leka med serpentinerna och ballongerna medan de andra barnen åt. Hemma får hon "efterrätt" i form av frukt/bär och hemmagjord isglass (frysta bär med yoghurt) som vi slängt i en blender och satt i glassformar i frysen.

2019-03-15
oliviaadina
oliviaadina
Barn på 1 år och 6 månader

Det är upp till dig som förälder hur du vill ha det med ditt barn. Jag håller med de som säger att man inte behöver mula in socker och annat innan de ens vet vad det är. Enklast såklart med första barnet när man bara har ett :) De flesta med två barn brukar säga att det går snabbare med andra för storasyskonet är där och stoppar in. Jag har ett barn lite äldre än året. Han fick prinsesstårta på sin 1-årsdag. Det blev dock mest klet och han åt lite grädde. Han får smaka fikabröd (bullebit, glass) och annan dryck än vatten (juice, saft) i små mängder. Alltså kanske en bullebit som är 1x1 cm. Inget rent godis men i övrigt låter vi honom smaka när det bjuds, typ om vi är och fikar hos någon och han sitter med så får han smaka. Men vi är inga som äter fikabröd etc. varje dag, utan det kanske är på helgen om vi är bortbjudna. Men som sagt, alla gör olika och det viktiga är att du är nöjd med hur ni gör med ert barn. Ibland tycker jag det är lite väl pretentiöst föräldrar emellan som jämför alldeles för mycket.

2019-03-15
MammaKotte
MammaKotte

Oj vad duktiga alla är! Min äldsta var 2 år innan hon fick smaka på nåt sött, då var det glass. Lillasyster fick syn på storasysters godis tidigt och sen var det såklart kört. Nu är de 3 och 7 år och får lördagsgodis, fika nån gång på helgen och glass på sommaren så fort vädret tillåter, dvs ganska ofta. /Dietistmamma. ;)

2019-03-13
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 8 månader

Ja, mina barn är väldigt olika. Min 5-åring han gillar inte godis utan vill hellre ha russin eller katrinplommon. Han gilar kakor och bullar men vi har inte det så ofta. Min mellantjej som är 3,5 år älskar choklad och godis men hon får bara nån gång ibland och min lilla vill gärna ha om storasyster får så vi håller det så sällan det går.

2019-03-13
ma78
ma78
Barn på 2 år och 4 månader

Det som är ok är vad du som förälder tycker är bäst för ditt barn. Jag ville undvika sött så länge som möjligt men ändå inte göra det till en förbjuden och spännande sak, så vi bestämde att vi inte ger förrän han frågar efter det. Min son har fått smaka fika vid kalas, typ liten bit av en bulle eller kaka sedan han var 18 månader. Då fattade han att vi vuxna åt något annat än han och ville smaka. Glass gillar han inte (fick på akuten en gång) och det är inget han frågar efter, inte ens när vi runt om äter det. Godis undviker vi, får hoppas han inte upptäcker det på länge.

2019-03-13
emc85
emc85

Frys in fruktpureer i glassformar så har du fikan fixad!
Här har de blivit någon då och då, främst piggelin när sonen varit sjuk, för att få i han lite vätska. Men annars får han inget särskilt mer än frukt och egenbakad banankaka utan socker.

2019-03-13
Hyrkes
Hyrkes
nyfödd bebis

Jag tror båda våra barn var runt 3 år innan de fick börja smaka.
I min värld finns det ingen anledning att ge små barn sötsaker. De blir inte lyckligare av sötsaker. Man kan festa till det med frukt istället.
När storasyster fick lördagsgodis fick lillasyster en påse med majskrokar för vi kom på att det var själva påsen som var grejen för lillasyster.

2019-03-13
Norrlänning 1
Norrlänning 1
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...