App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Foglossning vecka 16 ??

Har någon erfarenhet av tidig foglossning? Besvär i rygg? Jag har sedan snart 4 veckor dragits med smärta i ländrygg som blivit värre under 2veckor. Jobbar inom vård och efter långa dagar med lyft etc kan jag knappt gå hem. Vissa positioner hugger till som en kniv i nedre del av rygg. Har mer el mindre ont hela tiden. Knakar när ja reser mig,kan inte sitta.ligga för länge i samma position. Va hos läkare i måndags och hon sa att DET ÄR FÖR TIDIGT FÖR FOGLOSSNING, utan jag har bara muskelspänningar. Något är det för har aldrig haft såhär ont men verkar inte bli trodd samt nu har jag sjukskrivit mig själv en vecka framåt för jag vet hur ont jag kommer att få igen men måste väl bita ihop o köra ändå. Hur har ni gjort för att komma framåt ?. Mvh Annie

2019-03-13
Annie1908
Annie1908
Bebis på 6 månader

Lyssna på kroppen och sök hjälp hos en sjukgymnast eller annan läkare. Jag lyssnade inte på min kropp i tid och hade väldiga problem med foglossning på slutet (från v. 30 typ) och det var fruktansvärt. Jag borde ha stått på mig och sökt hjälp tidigare!

2019-03-15
MammaKotte
MammaKotte

Min foglossning började runt v 14 denna gången och i v 20 fick jag 50% sjukskrivning och är fortfarande sjukskriven på 50. Jobbar inom hemvården och hade absolut inte kunnat jobba mer, börjar nästan bli för jobbigt nu med men tröstar mig med att jag enbart har 16 arbetspass kvar innan jag går på gravidpenning.

Ta hand om dig och gå inte för länge, innan jag fick min sjukskrivning grät jag om kvällarna för att jag knappt kunde röra mig och så ska det absolut inte behöva vara!

2019-03-13
Mandat
Mandat
Bebis på 9 månader

hade liknande som dig kunde knappt gå. var hos sjukgymnast och köpte foglossningbälte använde den jämt å ständigt å det hjälpte enormt. kanske något att pröva för dig?

2019-03-13
Aleona
Aleona
Bebis på 16 månader

Jag fick foglossning besvär i V13. Stod ut till v16 sen tog jag kontakt med sjukgymnast som rekommenderade stödbälte. :)

2019-03-13
empi_klara
empi_klara

Hej!
Jag fick antagligen foglossning redan i v15, försökte låtsas som ingenting och bet ihop ett par veckor (har också ett tungt arbete som jag älskar, och ville verkligen inte bli sjukskriven först) men till slut gick det inte längre. Jag tog dock kontakt med en sjukgymnast som ganska snabbt konstaterade vad det var frågan om.
Så mitt tips är att försöka komma till en sjukgymnast så fort som möjligt 👍. De kan dessutom hjälpa dig med övningar som kan hjälpa 😊.

Hoppas du får hjälp!
/Nattulv

2019-03-13
Nattulv
Nattulv
Bebis på 13 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...