App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Eksem i armveck på 3-åring

Mina barn (3 och 7 år) har aldrig haft speciellt mycket eksem eller liknande och jag har inte heller smort de med mjukgörande "i förebyggande". Är därför helt lost i smörj-djungeln. :p Upptäckte häromdagen att min treåring är ilsket röd i ena armvecket, pyttelite i det andra. Det fjällar inte och är inte flammigt, det är en rund fläck på ca 5×5 cm som är jämnt rosa/rött. Tips på åtgärd, om någon? Hon säger eventuellt att det kliar, men det kan också vara så att jag la orden i munnen på henne genom att fråga om det kliar...

2019-03-12
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 3 år och 1 månader

Jag har smort henne med hydrokortisonkräm några dagar och det ser bättre ut. Får hålla koll på det och rådfråga bvc om det blir värre eller inte går över. Tack för era svar!

2019-03-17
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 3 år och 1 månader

Eksem i böjveck är vanligen böjveckseksem (atopiskt eksem).

Prata med BVC eller läkare.

Är det böjveckseksem kommer äppelcidervinäger svida hemskt mycket.

2019-03-17
EmH80
EmH80
Barn på 1 år och 6 månader

Mildisol med hydrokortison. Kan ta ett tag. Finns på apoteket. Miniderm är en bra återfraktande kräm som kan användas tillsammans med mildisol.

2019-03-15
oliviaadina
oliviaadina

Locobase repair är kanonbra! Men eftersom det sitter i armvecket skulle jag även fundera en vända på om det är svamp.. Ser väldigt likt ut. Ett starkt tips om det skulle visa sig vara det är att badda med lite utspädd äppelcidervinäger, helst ofiltrerad.

2019-03-13
Cprinter
Cprinter

När dottern var liten var hon konsant torr och hade röda torrfläckar överallt till och från! Träffade en barnläkare som rekommenderade locobase repair, receptfri riktigt fet salva och den har varit super för oss!

2019-03-12
karlssonemelie
karlssonemelie
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...