App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Nedstämdhet under graviditeten

Hej! Jag är gravid i v 19 nu. Jag och min man har planerat för barn ett bra tag och försökte bli gravida i ca 7 mån innan det gick. Har hittills haft en bra graviditet. Inga symptom förutom nästäppa och så började jag få bäckensmärta förra veckan. Annars är allt fine. MEN, jag är inte glad, jag tycker det är skittråkigt att vara gravid, jag svävar inte runt på rosa moln och är lycklig. Blir nästan sur när någon säger typ "grattis, åååååh vad roligt för er"... Jag undrar om nån mer har kännt som mig? Det kan tilläggas att jag tidigare kämpat med depressioner och ångest. Samt att jag är en ganska aktiv person, men iom graviditeten har jag fått lägga alla mina intressen, inklusive jobbet åt sidan pga att dessa är för riskfyllda. Och när även bäckensmärtan sätter stopp för att vara aktiv vet jag inte längre vad jag ska ta mig till. Det är ju ett tag kvar till BF, hur sysselsätter man sig? Och hur ska jag kunna knyta an till mitt barn? Känns omöjligt i nuläget. Det låter säkert superegoistiskt allt detta, jag vill verkligen ha barn, men just nu känns allt bara så tråkigt. Tack för att jag får dela med mig.

2019-03-12
Isabelle89
Isabelle89
Gravid i vecka 25

Hej!
Jag känner så igen mig i det du beskriver. Jag fick förfrågan om att kanske prata med en psykolog redan vid första samtalet på MVC. Trodde det skulle ta enevighet men två veckor senare hade jag mitt första samtal. Har gått kontinuerligt och det har hjälpt extremt mycket. Vad gäller det aktiva livet som för mig innebar 5-7 ganska tuffa träningspass i veckan med jobb, vänner och allt annat vad det innebär bromsades helt redan i v.8 pga trötthet och illamående. Hittade en ny vardag där vattengympa och simning varit min räddning. Tips! Detta kan man göra tillsammans med kompisarna också :).

Efter v.25 hände något inom mig. Jag började känna glädje till barnet i magen. Kunde placera händerna på magen, smeka och prata med den. Nu är jag i vecka 35 och jag håller på att dö av längtan och saknad efter mini där inne. Jag var livrädd att jag inte skulle komma till att tycka om bebisen och ha svårt att knyta an. Jag tror det är meningen att man ska vara gravid 9 månader för man behöver processen. Tror det är vanligare än vad man tror att fler känner såhär. Tror garanterat det kommer att växa sig på dig. Ta stöd av mvc och psykolog, var extremt bra och skönt för mig.

Hoppas detta kunde ge lite klarhet eller stöttning. Ta hand om dig! Kram💪

2019-03-13
Klarason
Klarason

@Ledismamma. Jo jag har blivit avstängd från jobbet, det är för hög våldsrisk bland de patienter jag arbetar med så därför får jag inte jobba. Och på fritiden sysslar jag med en del sporter som inte är så bra när man är gravid, tex thaiboxning, så där är jag oxå avstängd.. Detta är ju inte för evigt, jag får ju börja träna och jobba igen efter födseln, men just nu är det tråkigt. Och bäckensmärtan/foglossing gör mig totalt inaktiv då det gör så ont att jag knappt kan vända mig i sängen. Jag hör hur gnälligt det låter, va bara skönt att få skriva ner det :)
Tack för all pepp!! :)

@stormbarnsmamma SÅ skönt att höra att nån känner samma. Det är ju lite tabu som du säger...Haha, ska ta till mig dina tips, tycker dock att det är svårt att vila för jag bara somnar om jag är stilla :D

2019-03-13
Isabelle89
Isabelle89
Gravid i vecka 25

Hej, har känt och känner samma som du gör. Jag HATAR att vara gravid men ÄLSKAR mina barn, förlossningen i sig är mer min grej om man säger så. Är så trött på att vara tung och trött, nu ska jag som tur föda mitt andra barn om bara några veckor. Och nej du är inte egoistisk för att du känner det du känner, det må vara tabu i mångas ögon, men ibland får man acceptera att man faktiskt känner det man känner, blir värre om du försöker trycka bort det.
Det jag gjort åt saken är att jag vilat och försökt röra mig så mycket det gått. Finns också fler alternativ som att va lat, ät massa prylar och ligg i sängen hela dagarna. Har funkat för mig, haha.

Hoppas det blir bättre snart, har själv varit extremt deprimerad under båda mina graviditeter och har också problem med det i övrigt. Stay strong 💪🏼

2019-03-13
stormbarnsmamma
stormbarnsmamma
Bebis på 15 månader

Hej!
Förstår inte varför du inte får göra någonting. SJ jag gjorde i princip allt. Jobbar som barnskötare och det kan va ganska tungt med de små barnen under en graviditet men fast än jag va gravid jag gjorde allt som en ikke gravid kvinna gör. Både hemma ute och på jobbet. Tycker du ska se dina dagar som vanliga och göra saker och ting. Inte tänka så mycket. Va bara försiktigt så du inte trilla och skadar dig dåligt annars upp och hoppa och fortsätt leva lycklig...oftast brukar man inte va glad under en graviditet och i början av födelse då allt allt förändras..MEN ju mer tiden går sen ju lyckligare blir man. Tålamod som krävs :) lycka till med allt :)

2019-03-13
Leab
Leab
Barn på 2 år och 3 månader

Jag har berättat för bm men hon verkar inte riktigt lyssna, jag har sagt att jag troligtvis (baserat på min bakgrund) kommer att behöva extra stöd från tillexempel kurator. Hon tycker att vi ska avvakta och att jag ska fokusera på att vila...
Nästa vecka är RUL, jag hoppas att poletten ska trilla ner lite då för mig, och när jag börjar känna rörelser. Just nu får jag mest inte göra någonting och jag har inte riktigt förstått varför. Fattar inte att jag har en bebis i magen hehe

2019-03-12
Isabelle89
Isabelle89
Gravid i vecka 25

Jag har ingen egen erfarenhet, men har du pratat med din bm så du kan få stöd redan nu?

2019-03-12
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 12 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...