App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Va ska jag tänka på när jag frågar BVC om magont?

Min son är snart ett halvår. Han har haft ont i magen sen han föddes. Detta märks allra mest på nätterna. Nu är jag så trött på att inte få sova, jag står inte ut längre!! Han träffar ju läkare på sexmånaders-kontrollen och då ska jag peppra med frågor och vill verkligen driva på för att få en lösning på detta. Så vad ska jag tänka på när jag frågar BVC/läkare om magont? För den som orkar läsa lite mer: Detta har vi testat Sempers magdroppar Minifom Magmassage Ligga på mage under dagen och när han verkar ha ont i magen Pysventiler (han får ur sig en del men sedan när han ska somna om börjar det om igen och då hjälper inte pysventil igen) Plommonpuré (Fick det tipset av BVC trots att han inte är hård i magen) Den mest utpräglade mjölkprodukten jag äter är fil på morgonen. Ser inget samband med t.ex. lök eller broccoli. Läste en artikel om att man inte ska nöja sig med att läkaren säger att det är primär laktosintolerans, utan hellre kräva att barnet utreds vidare https://www.allergia.se/laktosintol​erans-feldiagnosticeras-hos-barn/ Det var det som väckte tanken om vad man ska tänka på att fråga BVC/läkare om. Kom gärna med tips och erfarenheter, jag är i desperat behov av sömn!!

2019-03-11
PallePaulin
PallePaulin
Gravid i vecka 34

Min dotter hade jätte ont i magen från ca 1 mån tills hon var 6 mån, vi prövade allt, magdroppar, massage, flaskmata med utpumpad mjölk, mjölkproteinfritt kost för mig, inget hjälpte förrän jag slutade amma, ca 1,5 dag efter jag gick över till ersättning så vart allt plötsligt bra och alla besvär försvann.
Jag kände att dom på Bvc bara ignorerade hennes magbesvär, så länge hon gick upp i vikt var allt bra enligt dom, även om hon hade jätte ont.
Känner idag att det jag skulle gjort egentligen var att ta kontakt med vårdcentralen istället. Då hade man kanske kunnat ta reda på varför min mjölk fick henne att få så ont....

2019-03-14
cedmark
cedmark
Bebis på 3 månader

Då tycker jag för att dem ska ta en bra kontroll och översikt över detta så ska du överdriva ”aa mitt barn för inte i sig något” , ” mitt barn får inte sömn” , ”mitt barn är bara slö” osv..
i dags länge ska man överdriva för att dem ska titta extra noga. Annars tar dem inte hand om en tills man verkligen faller ihop. Och då kan de va försent.

Överdriv!!!

2019-03-14
Ledis mama
Ledis mama
Barn på 1 år och 11 månader

jag slutade äta mjölk när min son var två månader och gav bara mjölkfri ersättning (tillägsmatning) och han blev ett nytt barn. vaknade lika ofta men gallskrek inte och hade inte ont i magen.

2019-03-14
Frans mamma
Frans mamma
Bebis på 17 månader

Just det: Så fort min son vaknar är han glad även om det finns vissa tecken på att det magonda är kvar. Är rädd att de ska säga att så länge han får sin totala sömn och mår bra så kommer de inte göra något...

2019-03-11
PallePaulin
PallePaulin
Gravid i vecka 34
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...