App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Sluta amma dag.

Min son är 10 månader nu och han äter intr gröt eller välling och tar ingen napp/flaska. Han äter jätte bra , all sorts mat. Precis allt!. Så han är aldrig hungrig. MEN jag ammar samtidigt fortfarande på heltid. Hur orkar man vara mätt och ändå vilja bli ammad i minst 1-2 Tim varje gång man ska somna. Ändå när han är mätt han sover inte utan att amma. Och det är inte så att han dricker lite och somnar utan 1-2 timar minst ligger han och suger. Släpper sover 20 min och vaknar. Jag kan tänka mig att fortsätta kvälls amma / morgon amma. Men under dagarna vill jag han ska somna bättre utan att amma. Då jag också kan gå upp och göra något medan han sover. Har ni några tankar kring hur jag kan börja? Hur jag kan sluta? Hur ska han somna? ( utan någon annans hjälp)

2019-03-09
Ledis mama
Ledis mama
Barn på 1 år och 10 månader

Min flicka på 15 månader hon vill gärna somna när hon ammar och det är ok för mig men det som är bra är ju att de få kvällar när jag är borta så fungerar det precis lika bra om pappa bara ligger med henne eller så är hon så trött att hon somnar helt själv.

Så mitt tips är väl att låta pappa vara den som lägger ett tag. På dagarna så somnar hon oftast i vagnen och då är det inga problem.

Lycka till!

2019-03-11
ma78
ma78
Barn på 2 år och 4 månader

Min äldsta dotter var så där att hon somnade bara vid bröstet, vi körde långsam urtrappning utan något som helst gråt, hon började förskola då hon var 13 månader, gick super, där sov hon utan problem så jag fasade bort amningen, på kvällen ammade jag nere i soffan och inte i sängen, sedan vaknade hon och ville då ha bröstet så det fick hon, men även där fasade vi bort det snabbt, hon ammar en gång tidigt på morgonen tills hon blev nästan två år, sedan sover hon fantastisk bra på nätterna, om hon inte är jättesjuk vill säga. Ett tips är att läsa boken somna utan gråt, mycket bra tips där, man behöver absolut inte ha en ledsen bebis om man tycker det känns jobbigt. Bra kan också vara att låta pappan natta och inte vara nära själv. Men pröva er fram, och gör vad som funkar, man kan ju fortsätta amma länge om man vill och ändå jobba heltid och så, men det är ju skönt om de inte somnar vid bröstet då de blir större. Jag lät min man ta dagsömnen och gå ut med vagnen, då somnade hon, då jag gick ut somnade hon aldrig.

2019-03-11
Luna_13
Luna_13
Barn på 2 år och 2 månader

Oh stackars barnen man är ju så känslig när det kommer till gråt. Men önska mig lycka till :) ska följa ditt tips 🙏

2019-03-11
Ledis mama
Ledis mama
Barn på 1 år och 10 månader

Ja, i princip menar jag att man får lägga honom gråtandes. Vi la oss på varsin sida om vår son, klappade lite och nynnade lite och han skrek sig till sömns. Nu är det lättare. Vi tyckte först det kändes hemskt innan vi provade och visste inte vad vi skulle göra. Bvc sa ”han kommer att somna, barn somnar”. Vi blev lite sura, tänkte att de inte känner vårt barn som hittills en gång i sitt liv somnat utan amning eller vagn. Vi trodde att han med envishet skulle hålla sig vaken. Det var de som hade rätt förstås och det går förvånande bra.

2019-03-11
Joset
Joset
Barn på 1 år och 11 månader

Jag har upplevt det med mitt mitt första barn som man verkligen måste lära dem Och va ihärdig med vissa nya moment. Ditt barn vet inget annat sätt än att somna med bröstet så Gäller att öva öva på tex vagnen, sele, flaska elle annat. Brukar gå till slut när man är ihärdig. Men tex vägrade min dotter somna i vagnen tills
Hon blev 6 nån och vi bytte till sittdel så Ibland måste nåt yttre ändras...

2019-03-11
Johannasol84
Johannasol84
Bebis på 11 månader

Hej och tack för ditt svar:) menar du att man ska ba sluta sådär låta honom gråta tills han somnat själv på sängen. Är de bara till att lägga honom gråtandes på sängen massera lite och va bredvid utan att erbjuda bröstet tills han somnat?

2019-03-10
Ledis mama
Ledis mama
Barn på 1 år och 10 månader

Samma med sonen han sov så mkt bättre när jag slutade amma. Sista tiden hade jag inte mkt i bröstmjölk kvar. De va en befrielse att sluta. Han va då 8 månader o har alltid älskat mat.

2019-03-10
1rema
1rema
Barn på 3 år och 10 månader

Mitt tips är alltså: ge dig inte. Sluta amma honom till sömns om du inte vill det. Är du konsekvent kommer han förstå. Kanske kommer till och med nattningen gå fortare utan amningen? (Så blev det för oss)

2019-03-10
Joset
Joset
Barn på 1 år och 11 månader

Jag känner igen mig helt! Vi drog ner på amningen på dagen och från att min son var strax över nio månader ammade han bara vid läggdags och hur mycket som helst på natten så varannan dag vaknade jag och kände att jag knappt sovit alls. Eftersom han bara somnade om han fick amma trodde jag att det skulle bli katastrof när vi slutade för ca två veckor sedan (nu är han elva månader), jag gjorde schema när jag och min man skulle bli tvungna att vara uppe, men det gick jättebra. Första kvällen skrek han i 45 min innan han somnade, han vaknade efter några timmar och skrek men somnade om. Sedan kändes det som att han insåg att det inte blev mer amning och slutade vakna stup i kvarten. Så härligt! Nu gnäller han knappt vid insomning ens och sover mycket bättre. Är förvånad men så glad över att det gått så bra

2019-03-10
Joset
Joset
Barn på 1 år och 11 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...