App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Berätta om graviditeten vecka 17?!

Hej! Som rubriken lyder, hur många har berättat om sin graviditet för släkt och vänner innan vecka 17? Jag ska nästa vecka berätta för mina föräldrar samt svärföräldrar att vi väntar barn för första gången. Kan man gå ut med det på Facebook till vänner och släkt också i vecka 17? Så rädd att någon av våra föräldrar ska råka säga till någon i släkten då det sprids ganska snabbt i den lilla staden. Och vill att det ska komma från oss! PS: hur kan man bli av med nervositeten inför att berätta? Är 20 år och sambon 22. Så nervös för att någon ska lägga en kommentar om att vi är för unga..

2019-03-09
Amandabjrkk
Amandabjrkk
Bebis på 7 månader

Jag berättade för min mamma och sambons syster samma sekund som jag plussade, sen gick jag ut med det på Facebook i v 20.
Jag är 21 och var också otroligt nervös för att folk skulle tycka jag är för ung men alla tog det bättre än förväntat! Lycka till 😊

2019-03-16
NathalieÖberg
NathalieÖberg
Bebis på 10 månader

Vi berättade för våra föräldrar samma dag som jag plussade, typ i v 5 eller vad man nu är i. Jag berättade även för min bästa vän. Resten av familjen (syskon) berättade vi för v 12. Jag berättade även tidigt på jobbet. Jag tycker man ska berätta när man vill för de man vill!

2019-03-16
MammaKotte
MammaKotte

Vi berättade för närmsta familjen i vecka 12 med båda barnen. Resten lite senare i förbigående samtal när det kom upp. Jag tror det blir svårt för dig att bli av med nervositeten. Var bered på att någon kommer påpeka er ålder och ha några svar i bakhuvudet som du luskat ut innan och är nöjd med. Och skit i vad andra tycker om er ålder!(så lätt för mig att säga jag vet). Försök att omringa er med folk som är glada för er skull. Detta är en så spännande och härlig tid och ingen ska få förstöra den för er. Kram

2019-03-15
oliviaadina
oliviaadina
Barn på 1 år och 6 månader

Vi berättade i v.8 efter ett tidigt ultraljud. Kände att vi väntat så länge på att bli gravida att vi ville dela glädjen.

2019-03-10
Niam92
Niam92
Gravid i vecka 38

Vi var på ett tidigt ultraljud i vecka 12 och efter att vi såg ett litet hjärta som slog och en liten individ som slog frivolter i magen berättade vi först för familj och sen vänner.

Sen valde vi att berätta på Facebook först när dottern var född.

2019-03-10
Ps mamma
Ps mamma

Vi berättade för familj, släkt och vänner vid vecka 12. För familjen sa vi efteråt att när vi lagt ut om nyheten på Facebook så var det fritt fram att berätta för dom de ville och det respekterade de såklart. Min syster blev första att veta på grund av ett missförstånd via telefon, sen resten av min familj kvällen efter när vi åkte dit på middag och dagen efter tog vi sambons familj och samma kväll där så ringde vi runt till de vi ville berätta för på det viset. När det var klart så la vi ut nyheten på Facebook för alla andra.

Man får berätta för vem man vill och när man vill också. Jag fick känslan till den helgen när vi berättade att det kändes rätt att göra det just då. Hade inte haft den känslan innan dess även om jag från början kände att jag nog ville vänta till runt vecka 12. Allt kändes bara att det var rätt tillfälle för mig just den helgen det blev. Så lyssna på vad din magkänsla säger och vad som känns rätt för just dig och hur du vill göra. Allt kommer gå bra.

2019-03-09
Petrags
Petrags
Bebis på 10 månader

Graviditet 1 berättade vi i v 14, graviditet 2-3 berättade vi i v 9-10. :) Jag har aldrig varit nervös, har bara tyckt att det varit roligt. Men jag var 25 när jag var gravid med första barnet och min mamma hade antytt länge att det var dags.

2019-03-09
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 8 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...