App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Vill inte gå på toa eller potta. Tvärvägrar

Har en tjej på 3,5 år som totalt vägrar att gå på potta eller toa. Jag är hemma med henne och hennes lillasyster. Det känns som hon har gjort det till en bekvämlighetsgrej att ha blöja för hon kan verkligen prata för sig, kommer alltid och talar om på stört när hon behöver byta bajsblöja t ex. Har funderat på att låta henne börja 15 timmars till hösten och då känns det nästan pinsamt om hon fortfarande har blöja. Någon som har ett bra trix eller belöningssystem för att få det att fungera? När det blir varmare är det ju också lättare att springa på toa även om man är ute på gården.

2019-03-08
ma78
ma78
Barn på 2 år och 11 månader

Idag så hade vi en liten strid om att sitta på potta och det gick väl inte så där bra men sen till kvällen så fungerade det om jag skulle hålla fast henne. Sen pratade vi om att nu ska vi gå morgon och kväll på pottan under en period.

Pratade om att hon faktiskt är äldre nu än vad storebror var när han började träna bort blöjan och det tog nog lite skruv eftersom hon själv ofta påpekar att hon är ju stor nu.

Jag håller tummarna för att det ska börja fungera.

2019-03-20
ma78
ma78
Barn på 2 år och 11 månader

Efter att jag skrev senast så bestämde vi oss för att det var dags att sluta. Så i lördags sa vi det till dottern och det har faktiskt gått över förväntan. De två första nätterna hade hon kvar nattblöjan. Men ingen på dagarna. De två senaste nätterna har hon varit utan nattblöjan också och sover bättre än innan och helt utan uppvak och olyckor såhär långt. På dagen har det skett någon olycka per dag, men det blir bättre och bättre. Så bara man bestämmer sig och säger att det inte finns några andra möjligheter så går det bra tror jag.

2019-03-20
moaeg
moaeg
Barn på 2 år och 8 månader

Belöningssystem som ger lite snabbare utdelning kanske är bra - om hon går ett visst antal gånger får hon se på tv eller en extra bok vid nattning, redan samma dag.
Att prata tillsammans med sitt barn kan ju funka också när de är så Stora, fråga när de tänkt att de ska sluta så kanske de kan ge ett svar som ni tillsammans kan fullfölja. Eller att ni berättar och visar att ni verkligen bestämt er, min erfarenhet är att de känner av beslutsamheten och deras motstånd går snabbare över, protestperioden blir kortare.

2019-03-19
Johannasol84
Johannasol84
Barn på 1 år och 7 månader

Jag skulle föreslå att ta undan alla mattor, lägg ikea plastskynken i soffan och låt henne gå blöjlös. Var förbered på olyckor. Ha alltid en potta i närheten och om hon börjar ha en olycka, plocka upp henne och sätt henne på pottan och berätta att det är här vi kissar och bajsar. Vi köpte även pottkalendern till vår dotter dör de får klistra in ett klistermärke om de kissar eller bajsar. Ibland ville hon ha sällskap på pottan så vi gjorde det till en mysig stund där jag eller hennes pappa läste en bok för henne. Andra gånger fick hon leka på Ipad (som hon annars inte får använda) så då hoppade hon glatt iväg och satte sig på pottan. Lycka till!

2019-03-15
oliviaadina
oliviaadina
Barn på 2 år och 2 månader

Vi hade samma problem men när dottern fyllde 3 så slängde jag blöjorna och sa att nu är dom slut. Dottern va lite tjurig i början men det gick över fort! Slutade på natten direkt också, hände 2 olyckor på natten men vi va positiva och sa att det gör inget sånt händer. -vi provar igen imorgon. Har gått 6 månader nu och inga olyckor alls.

2019-03-14
Lilsof
Lilsof

Blöjfri på tre dagar tycker jag är bästa metoden. Är bara att bestämma sig, ta bort blöjan och inte återgå! Hon är ju uppenbarligen redo för det.

2019-03-14
sofiejonsson
sofiejonsson

ta bort blöjan helt och ge en bara till kvällen om det behövs då. Ställ fram potta/toaring och kör på☺️lycka till

2019-03-09
8kee6
8kee6

Vi är i samma situation här hemma. Dottern fyller tre nu om 2 veckor. Dottern är alldeles för bekväm och skriker efter sin blöja om hon går utan.
Hon hade en period där det gick väldigt bra, sen fick vi ett bakslag och nu råvägrar hon igen. Så egentligen har jag väl inga tips.
Vi har testat att hon får klistra klistermärken så fort hon gör något, att om hon kissar x antal ggr så ska hon få en present, vi ska göra nåt kul t.ex gå på lekland. Men här funkar nästan ingenting. Så nu tänkte vi köra enligt boken ”potträna på 3 dagar”, för att se om det kommer funka.
Tror vår dotter har sin blöja för att lillebror har det, så egentligen är det nog ren bekvämlighet från hennes sida. För hon säger nu ”jag kissar” så fort hon kissar också. Så har någon fler tips på hur man kan göra tar jag gärna emot dessa.

2019-03-09
moaeg
moaeg
Barn på 2 år och 8 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...