App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Får tvinga dottern gå på toa

Jag har en dotter på snart fyra år och får hon välja själv går hon inte på toa. Det kan gå väldigt många timmar mellan toabesöken och de brukar ske efter att vi tvingat henne att gå. Hon dricker som hon ska så hon borde ju bli kissnödig och när hon väl sätter sig på toa kommer det kiss. Vet inte om jag ska fortsätta tvinga henne eller låta henne vara. Risken är ju att hon kissar på sig. Har hänt att hon fått ont i magen när hon hållit sig för länge. Så min fråga, hur hade ni gjort i denne situation??

2019-03-08
Ps mamma
Ps mamma

oliviaadina jag tror inte hon har ont för det fungerar bra på förskolan. Har provat det mesta men hon vill inte pausa det hon gör. I går när vi var på yoump sa hon två gånger att hon ville kissa men sen när jag gick till henne sa hon att hon inte behövde. Fick tillslut fånga henne och bära in henne på toaletten eftersom jag visste att hon behövde men bara inte ville. Kiss på en studsmatta är kanske inte så uppskattat och vi har slutat ta med extra kläder nu när hon är så stor.

2019-03-17
Ps mamma
Ps mamma

sofiejonsson brukar försöka vänta ut henne och säga till henne inför middag, förskola, när vi ska iväg och innan sängen. Men där i mellan vill hon inte. Några gånger har det gått så långt att hon har kissat på sig och det är inga bekymmer oftast. Dock är jag rädd att det ska hända på ”fel” ställe. Har slutat ta med extra kläder när vi åker i väg eftersom det stort sätt aldrig behövs. När hon var sjuk senast kissade hon på sig i soffan och då blev det väldigt mycket jobb med att tvätta och fjärdar från kuddar som var i halva huset.

2019-03-17
Ps mamma
Ps mamma

Denna kommentar har tagits bort av dess författare.

2019-03-17
Ps mamma
Ps mamma

Kan det vara så att det gör ont när hon kissar och hon drar sig för det? Tänker urinvägsinfektion eller svamp.
Hemma har vi "kisspaus" i leken som rutin och då stannar allt och alla provar att gå att kissa. Sedan kanske hon kan få göra något särskilt på toan t.ex att man läser en bok tillsammans eller hon får använda en speciell leksak (som hon älskar) som bara får användas på toan. Min dotter får använda Ipad på toan om hon inte gått på länge. Då rusar hon glatt iväg och sätter sig.
Pottkalendern var en hit här hemma när vi pott tränande men kan kanske användas som ett belöningssystem i ditt fall. Finns på adlibris och akademibokhandeln.
Lycka till!

2019-03-15
oliviaadina
oliviaadina
Barn på 2 år och 2 månader

Tvinga henne inte och tjata inte! Det kommer bara göra saken värre och göra toabesöken till något otrevligt. Beröm istället när hon väl går på toaletten. Kommer det sen olyckor so what!? Min dotter på 3,5 kan hålla sig från kl 6 på kvällen till kl 8 dagen efter och där emellan har hon druckit 2 flaskor välling.

2019-03-14
sofiejonsson
sofiejonsson

Kan man göra toagrejen till en lek? Att hon får sätta en stjärna på ett papper varje gång hon går på toa tex. "Lura" henne ett tag och sen kommer hon fortsätta gå på toan även om lek-delen av det försvinner.

2019-03-08
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 16 månader

Min son kan vara otroligt olika med toabesöken, ibland blir det 2 med 10 minuter mellan och sen kan det gå timmar mellan ibland. Men vi säger alltid till att han ska gå innan vi går ut eller ska åka bil.

Försök att få det naturligt i samband med mat eller fika.

2019-03-08
ma78
ma78
Barn på 2 år och 11 månader

Emliew det har vi inte provat. Ska kanske prova det.

Vi brukar vara noga med att kissa innan vi ska iväg och innan sängen. Men jag och dottern har varit hemma i två dagar och då har det inte uppståt några naturliga gå och kissa krav.

2019-03-08
Ps mamma
Ps mamma

Grejen är att hon har blivit väldigt kissnödig och av någon anledning gått in på sitt rum och då har olyckan varit framme. Men det har inte hjälpt hon är lika ovillig till toaletten ändå.

2019-03-08
Ps mamma
Ps mamma

Går det att på nåt sätt schemalägga toabesök? Tex vi gör den här aktiviteten och efter det toa innan nästa börjar.

2019-03-08
Emliew
Emliew
Barn på 3 år och 1 månader

Kanske du får testa att låta henne kissa på sig. Så kanske det klickar att man inte ska hålla sig hela dagen.

2019-03-08
viva91
viva91
Bebis på 16 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...