App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Utåtagerande när syskonet kom

Vår pojke på 1 år och 9 mån har hittills varit väldigt samarbetsvillig och go men sen lillebror kom hem för 12 dgr sedan har han börjat med en del beteenden som jag inte vet hur jag ska hantera. :-( Han ”slår” på mig, lillebror och säger ”aj”. Skriker, kastar saker mm för att få en reaktion. Ju argare jag blir desto roligare tydligen. Har försökt avleda mm men att slå på lillebror är absolut förbjudet såklart så jag måste ju ändå säga ifrån. Extremt jobbigt då man till slut tappar tålamodet och det vill jag inte. Hur ska jag göra?

2019-03-04
Mickapicka86
Mickapicka86
Barn på 3 år och 7 månader

Speciellt med barn nummer tre märktes det, hon gillade som tur var att sitta i babysittern eftersom det inte gick att ha henne liggandes på golvet utan att hon blev påkörd eller "manglad" på annat sätt. Nu är hon ju 15 månader men ibland kan man ju tro att hon har slagits med katten med tanke på klösmärken i ansiktet. Fast nu börjar hon ge tillbaka ibland.

Jag försökte ha med syskonen vid blöjbyten m.m för att de skulle få hjälpa till. Läsa böcker under ammningen ibland och få en egenstund med mamma när lillasyster sov.

2019-03-08
ma78
ma78

Skönt att höra att det inte är något konstigt. Det som är jobbigt är att man själv tar det så personligt och bli ledsen. Känner sig som världens sämsta förälder. :-(

2019-03-04
Mickapicka86
Mickapicka86

Låter fullt normalt tycker jag för en liten som får syskon. Ge honom egentid. Ha med honom så han får vara delaktig o hjälpa till med det han kan med lillebror. Typ hämta blöjor slänga blöjor enklare saker. Vår dotter va 1,5 år när lillebror kom o han kunde inte ligga på golvet. Fick skydda honom hela tiden. Ibland hade han flera rivmärken samtidigt i ansiktet. Det av en stressig period när lillebror va helt liten, men allt blir lättare o lättare.

2019-03-04
1rema
1rema
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...