App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Två barn tätt

Hej Jag har en lite flicka som ör nio månader och nu är jag gravid igen. Andra barn kommer när första är 18 mån. Mina frågor: ni som har haft barn tätt Min första ligger fortfarande i samma säng med oss och vaknar två gånger per natt för att få ersättning. När slutar de vakna under natten? När och hur ska jag lägga henne i sitt rum? Hon vägrar att sova i sin säng som är bredvivd oss. Hur klarar man två barn tätt? Min första grät mycket i början. Om andra barnet får kolik också hur ska vi göra för att inte störa henne? Hon brukar inte dela sina leksaker med sin kusin som är 4 år. Jag måste säga att hennes kusin brukar vara elak mot henne och därför gör hon det som försvar. Men nu är jag rädd att hon inte kan dela sina saker med syskon heller. Jag är så rädd att inte räcka till och inte kan vara bra mamma för dem. Tack för alla tips.

2019-03-04
Ellishah
Ellishah
Barn på 1 år och 10 månader

Fick barn med 22 månader mellan. Sonen sov i egen säng inne i vårt rum men blev väldigt avundsjuk när lillasyster kom och fick sova hos oss, hon var väldigt högljud av sig så då flyttade mamma + bebis ut i ett annat rum några nätter och pappa fick ta nattningar i ett eget rum med storebror. Gick väldit bra och han sov hela nätter efter det. Så har ni möjlighet att få honom i eget rum innan så försök.

Jag var rädd för att det skulle bli en långätare till men hon var väldigt snabb med ammningarna. Det här med att dela med sig var väl inte helt lätt och är väl fortfarande jobbigt ibland men det finnskärlek i massor nu, sen finns det förstås syskonkärlek också.

Man räcker till för flera när det kommer flera, ha bara inte för stora ambitioner i början med städning m.m

Att det finns mycket i frysen de första veckorna var guld värt.

2019-05-22
ma78
ma78
Barn på 2 år och 3 månader

Vi har ett år och tio månader mellan våra äldsta barn. Vi sov fyra i dubbelsängen tills den yngre av dem var ett år och åtta-nio månader. De hade sängar bredvid, ibland la vi över det äldsta barnet i sin, men oftast sov vi alla tillsammans och det gick hur bra som helst.

2019-05-21
ElinVS
ElinVS
Bebis på 11 månader

Jag ska också få barn tätt! ✌🏼😊 Sonen var 8 månader när jag blev gravid igen och ska föda lillebror om två månader. Givetvis har jag också undrat hur saker ska gå ihop, nu sover ju vår son från 20/21 till 08.30 så hela nätter vilket är skönt. Men jag tror det bästa du och jag kan göra åt det är att ta det som det kommer, inte stressa massa över saker som inte är att stressa över. Tiden kommer gå fort sen är dom stora och sover i eget rum. Jag tror vi kommer bli riktigt bra mammor till två, och allt kommer gå bra. Massa styrka till oss och våra familjer 👍🏼🤰🏻👨‍👩‍👦‍👦👶🏻✌🏼

2019-03-04
stormbarnsmamma
stormbarnsmamma
Bebis på 10 månader

Tack. Ni ger mig hopp.

2019-03-04
Ellishah
Ellishah

Vi började vänja vår dotter tre månader innan syskonet kom i eget rum. Det gick bra, hon va trygg nog att sova själv, innan det sov hon i sin säng i vårt rum. Man räcker till som mamma till två barn, man anpassar sig o hjälper dom utifrån deras ålder. Vår dotter va 18 månader när hon blev storasyster, allt får stå tillbaka som man hann med innan, (vi har inte haft någon barnvakt) städningen, egentiden-finns överhuvud taget inte förrän barnen blir större. Vi är fortfarande uppe några gånger varje natt då dottern alltid sovit dåligt. Nu är dom lite över 4 år o den minsta blir 3 år maj. Jag är glad över att barnen kom tätt då dom har så roligt ihop.

2019-03-04
1rema
1rema
Barn på 3 år och 9 månader

Tack för svaret.

2019-03-04
Ellishah
Ellishah

Börja vänja redan nu för egen säng,det är tufft men nån gång måste man ta den fajten ändå. När bebisen kommer kan eventuell partner ha ”huvudansvar” för första barnets uppvak. Vår 2a kom när 1a var 16 månader och visst är det tufft men man klarar det på nått sätt ändå🙂Angående uppvak så är det där individuellt,vår son sov sin första hela natt strax innan han fyllde 4 år och vaknade innan flera ggr per natt. Vår tös vaknar 1 gång per natt och fyller nu 3 år.

2019-03-04
8kee6
8kee6
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...