App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Se ner på unga föräldrar?

Hej, har lite tankar att dela med mig av! Jag och min sambo går på babysim med vår 7 månaders dotter och jag upplever att de andra mammorna ser ner på mig när sambon inte är med(omklädningsrum). Jag är 20 år gammal och de andra mammorna ca 28-30 och uppåt. När deras barn skriker så bryr de sig inte, men när min dotter gör det får jag blickar. När de trodde att jag gått idag så snackades det om hur gammal jag egentligen är, vilket utbildning jag har och om vi överhuvudtaget har råd med barn. Jag bryr mig inte så mycket men upplever att folk ofta har fördomar. Att jag skulle vara en sämre mamma för att jag är relativt ung. Mina frågor är iallafall: till er unga föräldrar, tycker ni andra ser ner på er? Och till er lite äldre föräldrar ser ni ner på oss som är unga?

2019-03-03
corneliaat
corneliaat
Bebis på 15 månader

Bästa sättet är att ställa dem mot väggen. Det är svårt men folk gillar inte konflikter och ser de att du är en stark individ som inte skyr obehagliga situationer och påtalar att deras fördomar inte är acceptabla kommer de nog sluta tala om dig, förhoppningsvis. Samma sätt man använder mot mobbare. De blir så ställda att de inte vet vad de ska säga/göra. Det är jättesvårt men stå på dig. (Vilket är lätt för mig att säga)
Jag är 32 och har 2 barn och ser absolut inte ner på unga med barn. Min man är äldre (48) och folk ger honom fördömande blickar så har en insyn i hur det måste vara för dig. =(
Stärkande kramar

2019-03-15
oliviaadina
oliviaadina
Bebis på 14 månader

Jag ser inte ner på unga föräldrar. Jag blir 30 i år o har tre barn. Var 23 när jag fick nr 1. Jag tycker man ska vara ung, du ska orka att sova väldigt lite och samtidigt ta hand om barn när du är vaken. Här vi bor är det mycket tvärt om, folk över 40 som skaffar barn. Och det märks att dom inte orkar egentligen, surar, suckar när deras bqrn berättar saker vad som hänt på dagis, skola.
Fan var stolt att vara ung är bara positivt.

2019-03-12
Bellaeika
Bellaeika
Bebis på 9 månader

Alltid lätt att säga, men bry dig inte, folk ska alltid tycka en massa. Men ammar du än? Låt ungen skrika! Lär barnet sova i vagnen. Låter du barnet somna vid bröstet? Sover barnet bredvid dig? Va, ska barnet börja förskola vid ett år? Ger ni gröt, varför inte välling?..... ja ni fattar. Jag var 33 då jag fick första och jag har aldrig sett ner på någon mamma, oavsett ålder, åldern är ganska oväsentlig faktiskt, det handlar ju om hur man själv är redo,. Jag tycker vi ska försöka stötta varandra som föräldrar!

2019-03-11
Luna_13
Luna_13
Barn på 1 år och 10 månader

Strongt av dig! Det där hade nog inte jag vågat, jag hade surat och grämt mig i det tysta istället. Bra gjort!

2019-03-11
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 4 månader

Tack för alla svar! Alltid lika intressant att höra andras erfarenheter och/eller tankar. Jag försöker alltid hålla huvudet högt trots blickar och ibalnd dumma kommentarer angående ålder. Men vissa dagar eller gånger blir det för mycket, som förra veckan efter babysimmet. Jag gjorde iallafall som många av er tyckte och jag tog upp det de sa om mig förra veckan och besvarade alla deras ”frågor”/funderingar/fördomar. De blev ganska ställda haha! Sa iallafall att det är bättre att de kommer till mig om de undrar något istället för att stå och anta saker och ting, så nu får vi hoppas de gör det! Det är inte alltid lätt att vara mamma, så vi får kämpa på och göra det bästa för oss och våra barn. Tack för allt stöd! Kram 💞

2019-03-11
corneliaat
corneliaat

Jag fick mitt första barn som 18 åring, mitt andra när jag var 22 år och nu är jag 30 och har precis fått mitt tredje. Jag har aldrig känt mig som en ung mamma även om jag var det i andras ögon. Många hade synpunkter på att jag som 17 åring skulle få barn och var väldigt duktiga på att påpeka allt jag kommer att missa och hur svårt det kommer att bli. Men ärligt talat, jag gick ut skolan med toppbetyg, trots att jag hade ett barn hemma. Jag fick jobb direkt efter det att jag tog studenten, jag tog körkort, köpte hus och har även rest. ALLT det där som många sa att jag inte skulle klara om jag fick barn. Tji fick dom! Och även innan allt det där, alltså jag som sjuttonåring, utan jobb och egen bostad, var jag så stark och trygg i mig själv och i att allt skulle gå bra. Jag är en ganska självsäker och ”tuff” tjej och det har jag nog gjort att istället för att gömma min mage och senare mitt barn, har jag liksom hur stolt som helst visat upp oss, hållit huvudet högt. Bevisat motsatsen. Pratat med andra föräldrar, och sagt precis som det var, att jag inte alls känt mig som en ung mamma. För jag var ingen ung mamma utan bara en helt vanlig mamma. Jag hade iof tur, vi var många just då som var i samhällets ögon unga, så vi kom där längst gatorna och in på caféerna som värsta barnvagnsmaffian, unga, stolta och alldeles fantastiska bra morsor till våra barn.

Så mitt råd till dig är, var stolt, ta ingen skit och starta ett samtal med dessa mammor som ”tror och kan” så mycket. Dom kommer förmodligen bli väldigt förvånade!

All lycka och kärlek till dig! ❤️

2019-03-09
March
March

Försök att inte bry dig om vad de andra säger, åldern har inget att göra med hur du är som mamma.
Jag var 18när jag fick min första och har fått stå ut med en hel del elaka kommentarer från just äldre mammor. (Har haft oturen att även se ung ut för min ålder)
Idag är jag 30år och har fått mitt fjärde barn (nu kommenterar främlingar att jag har många barn)
Lär dig att ignorera eller bemöta skitsnacket,
Håll huvudet högt och låt inte din ålder spela roll!

Jag har vältaliga, väluppfostrade barn, och när jag sitter på föräldramöten till min 12åring är jag vara yngst i föräldragruppen och det spelar ingen som helst roll.

2019-03-08
ballongvisp
ballongvisp
Bebis på 15 månader

Usch, vilket tråkigt bemötande från de andra! Urdåligt! Vi mammor borde stötta varandra istället för att "shama" och frysa ut! Jag är relativt nybliven mamma på 32 år, hänger med både äldre och yngre mammor.. ålder spelar ingen roll.

Det finns i vissa kommuner särskilda föräldragrupper och öppna förskolor för unga föräldrar. för er som upplevt utanförskap i andra grupper (vilket självklart INTE är ok) så kunde det kanske vara något att kolla upp i er stad för att finna gemenskap och stöttning?!

Kämpa på, och igen - åldern påverkar inte hur bra vi är som föräldrar!!

2019-03-08
EllaBella87
EllaBella87
Bebis på 13 månader

Denna kommentar har tagits bort av dess författare.

2019-03-07
Kicki_n82
Kicki_n82

Som äldre förälder med små barn så kan jag ju säga att jag inte ser ner på yngre föräldrar. Hade själv gärna varit yngre när jag blev mamma första gången. Fick mitt första barn när jag fyllt 35.

Jag hade helt enkelt inte träffat min man innan dess så så var det med det.

Om man är intresserad på riktigt så frågar man personen själv annars kan man strunta i det helt och hållet. Och frågan om att ha råd med barn, pengar är inte allt även om det är bra att ha. Säger en mindre pengarik mamma som valt att bli hemma som bondmora.

2019-03-06
ma78
ma78
Barn på 1 år och 11 månader

Dom kollar när ens barn skriker för dom tror att vi misshandlar dom typ. Har själv vart med om de o blev så förbannad så va tvungen o skrika efter gubbjävel!! Min son grät för att han ramlsde i snön. Men skit samma varför? Folk gör inte så om de e äldre mammor. Orkar inte folk asså.

2019-03-06
selina123
selina123

Känner tyvärr igen det där.. Jag fick mitt första barn när jag va 20 och fick oxå blickar och blev utfryst på olika aktiviteter.. Men jag sket i dem tillslut och idag är min son 17år och allt har gått toppen 😊

All lycka till er 💕

2019-03-05
Jejj
Jejj
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...