App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Mamma+mamma+baby

Hejsan! Här är två frågor till andra lesbiska par som har barn: 1. Vad kallar ni och ert/era barn den mamman som ej varit gravid? Säger de/ni mamma om/till båda, era namn bara eller typ mamma och mammi, eller Mamma+förnamn? Hoppas ni fattar hur jag menar. 2. Vad svarar man när barnet undrar över varför han inte har någon pappa? Vårt barn kom till genom en anonym spermie-donation på sjukhusets fertilitetsklinik och ivf. Vi har tanken på att säga till vårt barn om han nån gång skulle undra, att "Du har två mammor som älskar dig" och sen utveckla det såklart och förklara hur han kom till, på ett lättsamt sätt såklart.

2019-03-01
AnnaElisa81
AnnaElisa81
Barn på 1 år och 8 månader

Länken funkar inte, boken heter iaf Mamman och fröet av Ann Katrine Engström

2019-03-04
Adlit
Adlit
Gravid i vecka 11

Hej. Jag är inte insatt alls men ville bara tipsa om en superfin bok som är riktade till barn och förklarar hur en mamma skaffar ett "frö" för hon har sån längtan att få ett litet barn. Cj0KCQiAtvPjBRDPARIsAJfZz0rXk1gCk5JeopNTd4P8AhNIpuaMqdh4DN6Pomi1WnXbfah0DijcjdsaAuLqEALw_wcB

Lycka till!

2019-03-04
Adlit
Adlit
Gravid i vecka 11

I vår familj är vi mamma,pappa och två åring. Vi kallas för mamma och mamma byssen och sig själv pratar han inte om än, varken vid namn eller som "jag". Morfar, farfar och gammelfarfar heter moffa alla tre.

Jag har ingen erfarenhet av att vara två mammor, men tänker bara att det löser sig nog av sig självt :)

2019-03-03
Niseen
Niseen

Inga problem. Bara roligt att få dela med sig. Hoppas ni hittar det som passar er familj bäst.

2019-03-03
Hatthyllan
Hatthyllan
Barn på 2 år och 1 månader

Tack så jättemycket för era kloka tankar, ska verkligen ta de till oss! Det där med "mamma" och "mammi" var mest för att vissa verkar använda det o verkar praktiskt om man vill göra det tydligt för barnet vilken mamma som menas. Men det känns som att det funkar bäst att säga mamma + namn!

2019-03-02
AnnaElisa81
AnnaElisa81
Barn på 1 år och 8 månader

Hej! Här kommer lite tankar från två flator som har en ettårig dotter tillsammans.

Vi tänker att det är viktigt att båda två är lika mycket mamma oavsett vem som burit barnet. Vi säger därför ibland bara ”mamma” (t.ex. om man är ensam hemma eller pekar på den andre) eller så säger vi ”mamma + namnet”. Man bör komma ihåg att det oftast är vi vuxna som krånglar till det med påhittade titlar. Barn är extremt anpassningsbara och kommer inte att tycka det är ett dugg konstigt att det i vissa familjer är två mammor. Att en skulle vara ”mammi” blir däremot konstigt eftersom det är en påhittad roll. Ingen utomstående frågar t.ex. vad ens ”mammi” jobbar med. Dessutom tycker vi att det är samma sak som att signalera att det inte går att ha två mammor i samma familj, vilket ju fungerar alldeles utmärkt.

Vad gäller den andra frågan så tycker vi att ärlighet är det allra bästa. Samma sak där, konstla inte till det. Säg att ni fått hjälp av en donator via en klinik, men att han inte ingår i er familj. På samma sätt som att någon kan donera ett organ kan man även donera spermier. Vi är noga med att han inte är en pappa utan just en donator, någon som hjälpt till att en annan familj ska få ett barn.

Det var lite av våra tankar. Hoppas de kan vara till nytta. Lycka till med den lilla bebisen!

2019-03-02
Hatthyllan
Hatthyllan
Barn på 2 år och 1 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...