App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Orolig

Jag vet att jag har tur som mått bra hela första biten av graviditeten, är vecka 10+2 nu och det är inga större problem. Men oron finns där då jag är så nära den magiska gränser (12) veckor men också att det inte händer något sen som man då ser på RUL ? Hur släpper jag den oron för jag vill ändå känna mig glad och tacksam för detta.

2019-02-28
Rebeccaaa123
Rebeccaaa123
Bebis på 6 månader

Kände precis som du, och tror lite det tillhör att vara lite orolig även om tankarna inte är dom lättaste att göra sig av med. Jag har också hört personer som fått besked att bebis dött i magen på själva kub testet, men som min ul sköterska sa att det är ovanligt att det händer. Kanske är en liten tröst mitt upp i tankarna. Samtidigt håller jag led de andra att försöka och uppehåll dig med de du tycker är roligt, skingra tankarna. Men det är inte lätt, jag är i vecka 20 nu och är rädd än att mitt barn ska dö i min mage.. men får försöka lita på barnmorskorna ord över att det är väldigt liten chans nu att de skulle ske.

2019-02-28
Mamma0607
Mamma0607

Jag tror de flesta går igenom en period med mycket oro. Jag försökte underhålla mig med att träffa mycket folk, kolla film, läsa böcker etc så jag inte skulle hamna i negativa och oroliga tankemönster. Att vara gravid är det konstigaste och häftigaste jag varit med om. Oron går över ❤️

2019-02-28
Tistel86
Tistel86

Lätt att avfärda någons oro med att säga att du behöver inte känna dig orolig. Försök att inte tänka så mycket på allt som kan hända. Mådde också bra under graviditeten, om det inte hade varit för utebliven mens så hade jag nog upptäckt det mycket senare. Var på slutet som man kände sig lite klumpig och trött. Gjorde KUB i v.14 och hade så klart innan UL hört en kvinna som berättade om att de upptäckte missed abortion på hennes KUB. Och då började tankarna att tänk om det har hänt mig, jag känner ju inte av graviditeten. Men där inne var en vild bebis. Blev lättare sen när man började känna fosterrörelser och kunna dela graviditeten mer med sin partner och andra. Alla bär ju sin graviditet olika, svårt att jämföra.

2019-02-28
Sahra11
Sahra11
Gravid i vecka 34
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...