App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Försäkring

Hejsan. Jag undrar om de är någon som har tips på bra barnförsäkring . Och har även hört att de finns gravidgörsäkran som går över till barnförsäkring när barnet är fött eller är de helt fel ? För skulle ju vilja ha en försäkring både nu, under förlostningen å första tiden på bb å om de skulle hända något där . Men är de ända att ringa så fort barnet är fött, då man har personnummer å försäkra barnet då ? Tips tack

2019-02-27
Fffriddoo
Fffriddoo
Barn på 2 år och 5 månader

Och detta ingår i de utökade skyddet:
I det utökade skyddet ingår grundskyddet, men den ger också ersättning om barnet drabbas av sjukdom eller måste vårdas på sjukhus samt om den gravida drabbas av vissa graviditets- eller förlossningskomplikationer och måste vårdas på sjukhus. Vi rekommenderar alltid att välja den utökade gravidförsäkringen eftersom den ger barnet och den gravida ett mer omfattande skydd.

2019-02-28
Emaliie
Emaliie

Jag hade gravidförsäkring hos folksam med utökat skydd den gällde för barnet från v. 23 och till att den blev 6 månader. Så vi tecknade försäkring efter förlossningen så fort vi hade personnummer.
Det står så här på hemsidan: Gravidförsäkringen gäller tills barnet är sex månader gammalt och en vanlig missuppfattning är att gravidförsäkringen senare övergår i en barnförsäkring, men det stämmer inte. Föräldrarna måste teckna en ny försäkring när barnet är fött, gärna så fort som möjligt för att den ska ge ett så bra och omfattande skydd som möjligt.

2019-02-28
Emaliie
Emaliie

Hade trygghansas gravidförsäkring extra. Man får rabatt på barnförsäkringen sen när man tecknar den. Gravidförsäkringen gäller ju om något skulle ske under graviditeten, förlossningen och när barnet är fött. Minns inte hur länge efter förlossningen gravidförsäkringen gäller men det är några månader. Blev dock tipsad av BVC att snabbt teckna barnförsäkringen efter födseln så gjorde det när dottern var runt en vecka gammal. Finns ju fler försäkringsbolag så klart. Läs på och jämför vad som ingår i försäkringen.

2019-02-28
Sahra11
Sahra11
Bebis på 15 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...