App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Sydd efter förlossning

Jag födde min son för 5 veckor sedan och blev sydd. Har inte haft ont på ett par veckor men kan känna av stygnen ibland när jag går, känns lite knöligt. Är det normalt? Ska inte på efterkontroll förrän i april.

2019-02-26
Pineapple86
Pineapple86
Barn på 2 år och 2 månader

Jag fick grad 3 bristning och blev sydd för 10 veckor sedan. Kan inte påstå att jag haft problem, visst skavde det ibland, men märkte häromdagen en tråd i trosan, trodde alla var borta redan :-P Vad sent du ska på efterkontroll förresten? Här är "standard" 6-8 veckor efter födsel

2019-02-28
xMariax
xMariax
Bebis på 8 månader

De ska försvinna men det verkar ta längre tid än vad det ska. Barnmorskan på MVC upplevde att de ofta fick hjälpa nyblivna mammor att få bort stygnen men hon hade ju inte gjort någon studie på det. Har man besvär av det så ska man ju få hjälp och se så det är läkt och få bort stygn som irriterar

2019-02-28
Sahra11
Sahra11
Bebis på 10 månader

Konstigt att de informerar om att de ska försvinna av sig själv om det är vanligt att de inte gör det!
Tack för svar!

2019-02-28
Pineapple86
Pineapple86
Barn på 2 år och 2 månader

Sydd också efter förlossning. Grad 2 men tyckte att efter en månad kändes det inte något för mig. Gjorde ganska flitigt knipövning. Kanske du kan prova om det hjälper dig. Tyckte själv att det gick fort att läka. Det var mitt första barnet så inget än vad jag trodde att jämföra med.

2019-02-26

Sydde en grad 1 skada. Fick info att det var absorberande stygn och att de skulle försvinna efter 2-3 veckor men de gjorde de inte. Upplevde också som du att några av stygnen skavde och stack. Kontaktade MVC innan efterkontrollen och fick hjälp med att ta bort stygnen som besvärade. Skadan var läkt. BM berättade att det var ganska vanligt att de fick hjälpa till att ta bort absorberande stygn trotts att de ska försvinna på egen hand.

2019-02-26
Sahra11
Sahra11
Bebis på 10 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...