App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Svamp på/i brösten, amning

Jag helammar min snart 4 månader gamla son, hittills har jag allt fungerat bra. Men för 2 veckor sedan sökte jag hjälp för smärta i brösten och fick tabletter mot svamp i brösten samt att sonen tar en medicin. Men istället för att bli bättre har det blivit sämre. Idag har det spridit sig ut på brösten och det kliar så jag blir galen. Har också provat vichyvatten på sonens tunga senaste veckan, utan resultat. Någon som haft liknande besvär? Funderar på att sluta amma, orkar inte mer.

2019-02-25
Lilsof
Lilsof
Bebis på 16 månader

Jag åkte in till BB kort efter att vår dotter kommit eftersom att jag trodde att jag hade svamp. Smärtan var intensivt brännande och kliande. Likaså trodde barnmorskan och läkaren att jag hade svamp så jag fick tabletter som skulle hjälpa, vilket jag upplevde att de gjorde. (Kommer inte ihåg vad de hette.) Dock fick jag besked efter några dagar att proverna som skickades iväg inte visade någon svamp. I efterhand har jag förstått att det i själva verket var mjölkstockning jag hade. Jag har mycket problem med det. Ofta sätter det sig ytligt på brösten som stora förhårdnader. Men vissa gånger sitter det mer djupt inne i brösten och ger vansinnig klåda och brännande smärta. Kanske kan det vara så i ditt fall också?
Är det dock svamp så har vår barnmorska sagt att bikarbonat är mer effektivt än Vichyvatten. Jag har aldrig använt det själv, så jag är osäker på exakt vad huskuren består av. Men det går säkert att hitta om man googlar.
Hoppas att det löser sig för dig!

2019-02-28
Alvida
Alvida

Jag hade samma problem. Testade med en medicin som min son fick ta (nystimex) sedan behövde även jag ta en tablett som dödade svampen. Efter det funkade allt som vanligt igen! Boka ny tid på VC och be om en svampdödande tablett innan du avslutar amningen. Lycka till!

2019-02-26
emeliewilliams1
emeliewilliams1

Fick också svamp i början av amningen och sonen tunga var helt vit! Bvc sa att vi skulle använda vishy vatten men de känns inte som det funkar. Tillslut fick vi medicin utskriven till honom dock hade svampen redan börjat försvinna då. Fick mest salvor till mig själv, minns inte att jag hade ont dock. Men har haft massa utslag kring brösten/ryggen/magen/armar visade sig vara någon form av nässelutslag, då kroppen fått en chock efter graviditeten, fick tabletter mot detta å är
mycket bättre nu! Hoppas det löser sig för dig!

2019-02-26
Ostbåge91
Ostbåge91
Gravid i vecka 20

Jag fick det, bara litegrann men gjorde så jäkla ont så jag pallade inte. Slutade amma 2 dagar efter det kommit.

2019-02-25
Niseen
Niseen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...