App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Sluta amma

Hej! Min son är snart 7 månader och han gillar varken gröt eller välling. Jag vet inte riktigt vad jag kan ge honom till frukost eller kvällsmat när jag slutat amma. Yoggi gillade han men magen klarar inte av det. Skulle bli jätteglad om någon kunde ge tips på hur en dag kunde se ut. Han äter var tredje timma. Tack :)

2019-02-25
Mariasara
Mariasara
Barn på 1 år och 7 månader

Bröstmjöksersättning? Eprova olika sorter av detta samt av välling för de kan gilla en men inte en annan. De behöver också vänja sig långsamt med nya smaker så kanske tar lite tid innan han accepterar? Finns barnmatsburkar som är med ganska milda smaker som HIPPs majs kalkon nånting... fruktpureer är söta och finns i klämmis eller kan matas med sked. Prova smaknapp som du lägger i olika saker i som de suger på och så kommer det ut innehåll av att de suger, kanske är mer bekant för honom att få i sig mat genom att suga än äta på sked?

2019-03-11
Johannasol84
Johannasol84
Bebis på 11 månader

Soppa. Smula in bröd så blir det gott.
Smörgåsrån. Bre med smör så blir det gott.

2019-03-09
Ledis mama
Ledis mama
Barn på 1 år och 11 månader

Ägg, äggröra, turkisk yoghurt med bär eller äppelmos eller liknande i...

2019-03-09
Lily1988
Lily1988

Turkisk yoghurt och blanda i lite bär, smörgås i små bitar att plocka med själv, mixa banan och mango och smyg i lite gröt för att göra det lite matigare, äggröra

2019-03-09
Zozo92
Zozo92
Bebis på 1 månader

Min son tar inte heller napp och så länge jag ammade vaknade han flera gånger på natten. Ibland vaknade han tre-fyra gånger redan på kvällen efter han somnat men innan jag somnat. Sedan flera gånger på natten. Jag var orolig att vi skulle få vara uppe hela nätterna när vi slutade amma men det blev inte så. Han skrek sig till sömns och vid första uppvaknandet skrek han sig till sömns igen men sedan accepterade han liksom läget och sover nu hela nätterna. Brukar vakna och gny lite vid 24 och 4 men mest för att se att vi är där, sedan somnar han om. Jag är väldigt förvånad över hur lätt det var när vi väl bestämt oss. Det hade jag inte väntat mig. Har hört att det är betydligt med gnäll och vakna nätter för en del andra. Kan också tillägga att han sov hela nätter från 2 mån till 6,5 mån och sedan fick för sig att han skulle vakna och amma hela nätterna så jag tror att han alltid haft det där med att sova hela nätter i sig men när han förstod att han kunde amma varje gång han vaknade utnyttjade han det till fullo. Nu har det bara gått strax över en vecka sedan vi slutade amma så jag vet ju inte om det håller i sig. Men just nu känner jag att det verkligen fungerat bra. Börjar redan bli mindre gråt vid insomning också

2019-03-02
Joset
Joset
Barn på 1 år och 11 månader

Kokt ägg mosat med smör. Mun dotter tål inte mjölkprotein så detta var super bra när hon inte kunde äta gröterna.

Nu när hon är äldre äter hon ett kokt ägg och en smörgås på morgonen.

2019-03-02
viva91
viva91
Bebis på 8 månader

Somnar han för hela natten då? Jag försöker sluta amma. På dagarna går det jättebra men på kvällen och natten upplever jag det jättesvårt eftersom han vaknar cirka 1g/halvtimma och gråter. Han tar inte napp och har ätit gröt/välling strax innan läggdags.. så verkar som det är snutt-behov. Hur gör man? Han somnar oftast vid 19:30 men vaknar 20. 20:30 osv osv om jag inte lägger mig tillsammans med honom och ammar.

2019-03-02
SandraRosen
SandraRosen

Prova att riva ett mjukt päron. Det blir väldigt vått. Blanda i grötpulver till bra grötkonsistens. Så gjorde vi för att vänja vår son vid gröt.

2019-02-26
Joset
Joset
Barn på 1 år och 11 månader

Min son är snart elva månader och vi har precis slutat amma. Han äter gröt men ratar välling helt. Vid sju månader vägrade han i stort sätt all mat utom frukt. Likaså vid åtta. Eftersom jag då snart skulle börja jobba började jag bli orolig. Han ammade då när han gick upp (typ sex), vid 9, 12, 15, 18 och vid läggdags och tyvärr på natten. Försökte ge honom mat före amningen men det var svårt. Började efter att ha pratat med bvc dra ner på amningstillfällena så att det ganska snart blev 12, kväll och natt. Då började han äta bättre så jag kände att vi kunde ta bort amningen vid 12. Han började då äta det mesta, gröt t ex men ej välling. Det går bra för tillfället och jag känner att både jag och han soverbättre utan amning (även om han skriker när han ska sova tyvärr) dock svårt att söva om honom när han vaknar vid fem...

2019-02-26
Joset
Joset
Barn på 1 år och 11 månader

Min tjej (14 mån) äter inte så mycket på morgonen kl 6 men det kan bli lite macka eller fil ur en mugg, sen så äter vi 2:a frukost/ mellanmål vid 8.30 och då kanske hon äter lite ägg eller hemmagjort äppelmos.
Sen sover hon mellan 9.30-11.30 och vid 12 är det middag. Idag åt vi kålpudding. (Hon älskar kål)
Sen är det fika/mellanmål vid 14.30/15 och då kan det variera mellan knäckebröd som hon doppar för att blöta upp, mellanmålsbulle eller annat, kanske frukt.
vid 17-18 äter vi kvällsmat, ofta köttbullar och potatis eftersom det går hem, men ibland pannkakor, eller bara macka.

Hon dricker oftast mjölk eller vatten. Sen ammar hon till natten men hon kan aven somna av sig själv.

Min mellantjej åt aldrig gröt eller välling men det har fungerat ändå.

2019-02-25
ma78
ma78
Barn på 2 år och 4 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...