App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Hur bli mindre stressad när bebisen skriker?

Har en nyfödd på 4 veckor som vill hela tiden vara vid bröstet. Min man har varit underbar på många sätt men blir superstressad när bebisen skriker och stressar i sin tur upp mig att jag ska amma bebben - men det är otroligt påfrestande för mig att jag inte ens kan gå iväg och ta en snabbdusch eller ens kissa (!) för att mannen stressar på mig att ta bebben. Finns det nåt vra tips för hur pappan kan sluta bli så otroligt stressad för att bebisen skriker? Det ska väl inte behövas bli någon panik bara för att jag behöver se efter mina grundläggande behov i ett par minuter?

2019-02-24
Ms_Hartwick
Ms_Hartwick
Barn på 2 år och 8 månader

Hej, vår dotter var exakt likadan första åtta veckorna, bara det att jag var den som blev stressad av hennes skrik och att aldrig kunna lägga ner henne. Hon är nu 12 veckor och behovet att vara vid bröstet hela tiden har avtagit. Tips är att pumpa och frys in så kan pappan mata och göra bebis lugn på det sättet. Andra tipset är att ha på hörlurar med skön musik. Då blir man på gott humör och kan dansa med bebis i famnen och sjunga utan att bli stressad av ljudet. Det blir bättre snart jag lovar.

2019-02-28
Josiecm
Josiecm
Barn på 2 år och 11 månader

Köp en tricotsjal och låt karln bära er bebis däri. Enda sättet som vår son blev lugn i början. Sen måste killen din lära sig att lugna barnet så åk hemifrån korta stunder så han får träna på det.

2019-02-26
Tistel86
Tistel86
Bebis på 2 månader

Man kan ju inte hålla sin bebis 24 timmar om dygnet, en del bebisar behöver skrika. Mannen får väl gå runt lite med bebisen, lite magmassage kanske bebisen gillar eller hållas över ena armen så det blir lite tryck på magen, hänga över axeln.

Min man satt och gungade på knäet så barnet somnade om det var det.

Mat hela tiden är ju inte heller bra, har du precis ammat och sen vill gå och duscha eller på toa så får väl han klara av sitt barn under de minuter det tar.

Du måste ju få sitta på toa i fred eller duscha, det är viktigt att få sitta på toa själv med.

2019-02-25
ma78
ma78
Barn på 3 år och 10 månader

Som någon annan också skrev, gå ut och gå en promenad så du inte ens är hemma, då måste han ta ert barn själv.

2019-02-25
Maandiiis
Maandiiis

Åk och handla eller nåt. Så du verkligen inte är hemma, men samtidigt vara borta kanske 20 min. Då har han förhoppningsvis märkt att bebisen inte dör av att han försöker trösta. Den kanske till och med slutar skrika

2019-02-25
Niseen
Niseen

Bebisar känner av föräldrarnas energi och känslor. Kanske funkar att påtala detta för honom så att inte hans stress kan bebis känna av. Dessutom gör det inget att en bebis skriker några minuter. Försök trösta på olika sätt. Såhär tidigt skriker nästan alla bebisar mycket och många vill snutta och vara nära. Kanske han kan prova bärsele. De blir ofta lugnare i selen.

2019-02-25

Min man va sån med. Det går över. Om du vill så säg jag behöver 5 min så gå ut och sätt dig på gården i 5 min.

Jag gjorde det några ggr så jag slapp höra skriket en liten stund. Då han pappan oxå sluta panika.

Annars så säg att han får gå ut när du ammar om han blir så stressad.

2019-02-25
viva91
viva91
Barn på 2 år och 2 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...