App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Oplanerat gravid sambon vill inte ha.

Har alltid haft en dröm om många barn, men då kroppen min inte var skapt för det..så fick man tänka om. Vårat andra barn blev till efter en tids aktivt försökande med ägglossningsstimulerande. Jag kände rätt snabbt efter förlossning att jag gärna vill ha en till men då jag var mitt uppe i studier och kom tillbaks nu i januari skulle det va aktuellt efter examen.. om de ens hade gått. Sambon sa att nej de blir inga fler barn 2 räcker. Så häromdagen tar jag ett grav test bara för att jag är en liten test junkie.. Det kom två streck.. vår lilla är 9 månader och när jag säger detta till honom är det utan tvekan en abort som gäller. Jag ser själv att timingen är helt fel och att jag kanske borde respektera att han inte vill ha ett till barn. Men nu ligger det ett frö i min mage.. och jag kan liksom inte leva med tanken att inte låta det få gro.. Han tycker att allt bara handlar om mig och att jag inte respekterar hans känslor.. och att när vi nu ska diskutera saken är jag inte rationell utan utgår från mina känslor. Vad fan ska jag göra? Hur ska jag tänka? Någon annan som är /varit i samma sits!

2019-02-23
Tantalie
Tantalie
Bebis på 5 månader

Jobbigt. Har inte varit i samma sits men tycker som så att väljer man att inte skydda sig alls får man stå sitt kast. Väntar själv mitt andra barn inte genomtänkt alls. Men som sagt. Du bestämmer ju över din kropp och är du som antingen får gå och ta bort det eller gå dessa nio månader och att bäbis sedan kommer. Så tycker faktiskt är helt upp till dig då du ska leva med det val och beslut du gjort.. Överväg vad som känns bäst för dig och ja tänk lite på faktorer runt i kring om är värt barnet står utan en pappa som bryr sig om den, eller att pappan får för sig att lämna dig, hur ser tiden ut, ork ekonomi Ja rubbet. Mitt råd är tänk igenom hur skulle kunna bli gör en lista på negativa och positiva saker. Det kommer lösa sig

2019-04-02
thatguurl
thatguurl
Bebis på 11 månader

Ärligt talat tjejen, om han verkligen, verkligen inte vill ha fler barn hade han kunnat sterilisera sig eller sett till på annat sätt att du inte blev gravid.
DU ska leva med ett beslut om abort, inte han. Himla lätt för en karl att uttala sig när det inte är som ska genomföra det både fysiskt och psykiskt. Som en annan skrev, ibland verkar det som att männen förväntar sig att vi kvinnor ska skaffa skydd och hålla koll på äl, och ansvaret bara ligger hos oss.. Så dumt!
Sen är det klart, du kan ju inte tvinga pappan att agera just pappa om du väljer att fullfölja graviditeten. Det är värt att väga in innan du fattar ett beslut.
Men beslutet är helt ditt och ingen annans.
En annan sak värd att tänka på: Man kan ångra en abort men aldrig ett barn!
Kram på dig och lycka till!

2019-03-30
March
March

Hej jag vet knappt va jag ska skriva.
Men ska ändå säga mitt jag tycker att det är bådas ansvar om man ha oskyddat men kan förstå er bägge i denna situation. Känner han att läget inte stämmer med ett barn till kan man förstå honom då han ska va med o uppfostra m.m.m men samtidigt förstå jag dig oxå att det är inte rätt att blir gravid o göra abort som ett preventivmedel man vet risken med oskyddat sex man få väl dra ut den i tid då. Men sätt er ner prata om det o försök komma fram till en lösning. Inte bara o lämna heller ni ha ju ändå barn ihop sedan innan så tänk tänk tänk o gör det som är bäst för er lilla familj. Hoppas ni löser d :) kramis

2019-03-29
Anje1989
Anje1989

Det är du som ska vara gravid i nio månader och gå igenom en förlossning så där har din sambo faktiskt ingenting att säga till om. Är man säker på att man inte vill ha fler barn har man som man också ett ansvar över det i ett heterosexuellt förhållande. Har man oskyddat sex kan det resultera i en graviditet.
Blir så arg när jag hör om sånt här, killar förväntar sig nästan alltid av tjejer att de ska ta hela ansvaret med preventivmedel och visar noll intresse för det.
Vasektomi är ett väldigt lätt och smidigt ingrepp för män som inte vill ha fler barn och också respektfullt mot ens partner som slipper stoppa i sig hormoner som man kanske mår dåligt av.
Tycker inte du ska ha dåligt samvete. Han har inte mindre ansvar än dig men nu är det du som är gravid och det är din kropp och därför är det enbart ditt val om abort eller inte.

2019-03-29
Sahra11
Sahra11
Gravid i vecka 34

Man är alltid två tycker jag. Men sen gör han ett val med att oskyddat sex och varje gång är en risk. Ni får sätta er ner i lugn och ro och prata igenom detta. Inte bråka och höja rösten. Ta de lugnt båda två. Så förhoppningsvis finner ni ett svar på allt.

2019-02-24
Mars2017
Mars2017

Det är alltid svårt när man inte är överens om en graviditet. Jag är inte i samma sits men ett råd är att du börjar med att helt känna av vad du själv vill. Hur hade du gjort om du hade fått bestämma helt själv och ingen skulle haft en åsikt om ditt val? Utgå från det i dina vidare diskussioner med sambon.

2019-02-24
Teskedsgumman
Teskedsgumman
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...