App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Föräldrarpenning

Om jag har förstått det hela rätt så kan man ansöka om föräldrarpenning tidigast samma dag som bebisen är beräknad? Vare sig om man går över tiden eller ej? Går på graviditetspenning just nu och undrar när jag kan börja fylla i för föräldrarpenning. Är beräknad om 8 dagar. Nyfiken fråga också, hur många dagar i veckan tar ni ut och vad har ni ut för pengar? Förstår att det är en känslig fråga för en del. Tycker det är svårt att veta hur många dagar jag ska ta ut. Skönt att man ändå kan styra det där själv. Min man ska ta ut föräldrardag varje måndag i alla fall.

2019-02-22
TinaJ92
TinaJ92
Bebis på 13 månader

Jag ta ut ungefär 4-5 dagar . Men de är inte mycket pengar man få ut. Man få priotera vad man vill göra o lägga upp de ut ifrån sitt egna behov , men de är en djungel när de gäller föräldrarpenning

2019-02-22
sebbemalin
sebbemalin
Bebis på 15 månader

Har försökt att spara så många dagar som möjligt innan barnet fyller 1 år efter det måste man ta ut 5 dagar i veckan för att skydda sin SGI. Tar ut runt 1-2 dagar i veckan. Blir inte mycket pengar men har lite sparat att ta av med. Sedan tillkommer ju barnbidraget med och enl vissa kollektivavtal har man rätt till föräldrapenningtillägg de första 180 dagarna.

2019-02-22
Sahra11
Sahra11
Gravid i vecka 34

60 dagar innan beräknad födsel kan man som gravid börja ta ut föräldrapenning.

2019-02-22
Sahra11
Sahra11
Gravid i vecka 34
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...