App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Bajsar sällan, normalt?

Hej! Jag har en dotter på snart 5 månader. För någon månad sedan började hon bajsa mer sällan (ca 1-2ggr/v) jag helammar och vet att när kroppen ”lär sig” hur mycket den behöver så bajsar de mer sällan. Jag började för ca 2-3 veckor sedan ge smakportioner och har börjat öka på lite men hon bajsar fortfarande bara 1 gång i veckan. Är det normalt att även fast de börjat med mat inte bajsar oftare? Jag ger henne alltid lite vatten och ammar efter hon har fått smaka på maten. Är det någon annan som har haft likadant?

2019-02-21
eelino
eelino
Gravid i vecka 30

Vi hade likadant när vi började med mat. Om bajset är bra konsistens och hon ej verkar besvärad är det nog ingen fara. Sonen blev dock lite hård i magen så vi bromsade på maten och gav mer katrinplommon och vätska. Med tiden löste det sig. Fråga BVC annars! Hur mycket/ofta de bajsar beror ju på hur mycket fast föda de äter kontra amning/ersättning. När de helammas är det ju "normalt" enl BVC att de bajsar var 14:e dag.. Så om hon bara får lite fast föda så är det nog ingen fara. Kanske en tillväxtfas.

2019-02-22
MammaKotte
MammaKotte

Min dotter hade en period på drygt tre månader då hon bara bajsade på måndagar😅
Sen blev det oregelbundet. Inte förrän ett tag efter att hon slutat amma helt satte magen igång. Hon slutade amma vid åtta månader. Idag är hon straxt över året och kan bajsa upp till tre ggr på en dag. 😊

2019-02-22
AnnaMoaMaria
AnnaMoaMaria
Bebis på 7 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...