App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Barn med funktionsvariation - vänner?

Ni som har barn med funktionsvariation, hur gör ni med vänner? Jag tycker det är svårt både att skaffa nya vänner till sonen (2år) men även till mig själv. Upplever att många vuxna drar sig undan för att man har ett barn som är annorlunda. Min son har ett relativt litet handikapp. Han går inte självständigt ännu, men kan gå med hjälp utav rullator. I övrigt är han som vilket barn som helst. Hade ex antal mammavänner när sonen var mindre(innan vi visste om hans svårigheter), men dom försvann allt eftersom och nu för tiden blir vi aldrig tillfrågade om vi vill vara med, vilket gör mig väldigt ledsen. Inte så mycket för min del, men för sonens.

2019-02-21
Vickan93
Vickan93
Bebis på 14 månader

Hej! Hur märkte du att din sons utveckling inte riktigt gick som den skulle? Min dotter är snart 16 månader och vi är just nu under utredning för hon inte kan stå eller gå. De misstänker muskel eller nervsjukdom men vi vet inte än vad felet är. Känner mig så ensam i detta så när jag såg ditt inlägg kände jag igen mig lite. Hoppas du ser detta och så kanske vi kanske kan prata lite mer. Såg att ni bor söder om göteborg. Vi bor i Mölndal så är ju väldigt nära :)

2020-01-14
eelino
eelino
Gravid i vecka 30

Då bor vi inte nära ... vi bor i Malmö

2019-02-27
Mammatill3småLiv
Mammatill3småLiv
Barn på 3 år och 10 månader

Vi bor ungefär 25 min söder om Göteborg.

2019-02-27
Vickan93
Vickan93
Bebis på 14 månader

Hej

Blev så ledsen över ditt inlägg och samtidigt jätte arg. Du ska veta att dom som tagit avstånd har aldrig varit riktiga vänner .. så dom behöver du inte. Vart bor ni någonstans? Kanske bpr vi i närheten, och jag har inga problem att träffas :))

2019-02-26
Mammatill3småLiv
Mammatill3småLiv
Barn på 3 år och 10 månader

Om det känns bättre så här jag ett barn utan funktionshinder som närmar sig 2 år och jag har också svårt att hitta nån att umgås med.

Många har ju på förskola och det har jag valt att inte ha. Blir mest öppna förskolan vi träffar andra barn men det är inte jättelätt att stifta nya bekantskaper.

2019-02-22
viva91
viva91
Bebis på 8 månader

Blev lite ledsen i mammahjärtat när jag läste ditt inlägg. Men jag kan själv uppleva att folk överlag är ganska osociala,pratar med de man redan känner t.ex på öppna förskolor. och ja,jag kan tänka mig att folk dömer på förhand tyvärr! Hoppas du å din son hittar sköna å roliga vänner snart✨✨

2019-02-21
8kee6
8kee6
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...