App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Smakprover

När började ni ge era små första smakproverna samt vad rekommenderas att börja med och hur mycket 🙂

2019-02-21
Hope18
Hope18
Bebis på 16 månader

Nu den yngsta började få smaka direkt vid 4 månaders ålder, visade jätteintresse för maten vi åt. Gav lite morotspure de första gångerna men gick snart över till mycket välkokta morotsstavar eftersom hon inte gillade pure. Hon gillade inte alls gröt så det fick vi strunta i med henne, men hon gillade att kladda lite i våran fil och slicka på sia händer, fast det var ju först senare 8-9 månader.

Första barnet däremot fick börja med gröt vid 6 månader ungefär och älskade det.

Men gör en pure av någon grönsak, Inte majs bara; och sen kan man blanda ut den med bröstmjölk om man vill för att ge en smak som känns igen. Gör mycket på en gång och frys ner resten, isbitsformar eller klicka ut på ett bakplåtspapper.

2019-02-22
ma78
ma78
Barn på 2 år och 4 månader

Finns många trådar om detta.. svarade i en annan tråd så sent som igår. Vi började vid 4,5 månader med smakprov på fingret, typ en tsk av allt vi åt som sonen kunde smaka på (inte för stark, inte för salt osv) sen köpte vi Sempers gröt för 4 månader och gav 0,5 portion och ökade långsamt till 1 portion när magen vant sig. Sen bytte vi ut ett mål i veckan från amning till mat förutsatt att magen funkade bra. Vid 8,5 månad slutade jag amma helt och då åt sonen endast mat, gröt och välling. Lycka till

2019-02-21
MammaKotte
MammaKotte
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...