App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Ett syskon men sambon vill inte

Hej! Det råder stora diskussioner här hemma och vill höra vad ni tycker. Jag och min sambo (båda 24) fick barn för fyra månader sen. Jag är redan väldigt sugen på ett syskon och vill gärna försöka efter sommaren. När jag vill prata med min sambo om detta säger han bara att jag ska återkomma om fem år. Innan vår bebis kom var vi båda ganska överens om att vänta med nästa, men allt i mig säger att jag vill kunna ge mitt barn ett syskon tätt. Jag förstår att jag inte kan tvinga på honom ett barn, men vem är det egentligen som säger att han är det som ska bestämma? Han drar inte direkt det stora lasset. Har någon annan varit i samma sits? Jag blir både arg och väldigt ledsen.

2019-02-20
VeraHag
VeraHag
Bebis på 17 månader

Kan förstå att du inte vill vänta för länge med ett syskon men det kräver ganska mycket mer med två än bara ett, Vi fick syskon lite tidigare än vi tänkt och det första barnet hade precis lärt sig gå då, dessutom kunde han inte prata så mycket så det var ytterligare en sak som "ställde" till det ibland.

Men två barn i huset så kan det bli så att han får dra ett stort lass genom att hjälpa till mycket med läggningar,blöjbyten och annan förströelse för storasyskonet när du måste ägna dig åt lilla barnet.

Inget som säger att ni inte ska diskutera syskonfrågan men njut av din bebis och ta till vara på den här småbarnstiden, Just nu kanske det fungerar väldigt bra med sömn och annat men det kommer inte att va så hela tiden.

Vi skaffade barnen( har 3 stycken) ganska tätt men jag fick inte mitt första barn innan jag var 35 år och jag ville inte låta den biologiska klockan ticka iväg för långt. Nu är det mycket med alla barn men jag skulle inte vilja ha det annorlunda men om jag börjat tidigare så hade jag nog gärna kunnat skaffa dem glesare. Äldste pojken var bara drygt 4 när han hade 2 småsystrar så det blev ganska tätt men de 2 äldsta kan ju roa sig rätt bra tillsammans just nu även om det kan vara hund och katt vissa perioder.

Jag har inte alls varit i din sits på det viset att vi inte varit överens, men jag tycker att du ska tänka efter om du är beredd att bli ensam mamma med två om sambon tycker det blir så jobbigt att han drar senare om du "tvingar" honom till att tycka som dig.

Lycka till med din lilla bebis du nu har och njut av den i nuet!

2019-02-21
ma78
ma78
Barn på 2 år och 4 månader

"han tar inte det stora lasset?" det är väl hans barn med? han ska också ha ork och tid för barnen och för sig själv och för er relation. Du med! En bebis på 4 månader är "enkel" att ta hand om... Syskon, INTE likalätt! MER än det dubbla vill jag säga dig! Roligt och massa kärlek men inte en dans på rosor med rivalitet och trots! Lycka till, absolut ett syskon, men att vänta tills ni båda är redo.

2019-02-21
AdelenN
AdelenN

Tror bara du ska ge det lite tid. Har han tidigare varit inställd på långt emellan syskonen är det inte så konstigt att han blir lite ställd när du börjat prata om det redan nu. När jag började prata om syskon så va inte min sambo intresserad så jag la det åt sidan men sen va det han som sa en dag att han tyckte vi skulle skaffa syskon och det kom tidigare än jag själv hade tänkt från början. Ibland kan ju det manliga släktet ha lite svårt att planera saker 😉

2019-02-21
Julliss
Julliss

Vi var överens innan vårt första barn va född. Bara ett barn. Men nu är äldsta 3,5 år och vi har precis fått en lillebror. Man hinner ändra sig, ge det tid. OM han inte gör det så kanske det inte är hela världen heller. Ganska skönt att dottern är stor nog att hjälpa till och är blöjfri med för den delen.

2019-02-21
Lilsof
Lilsof

Jag tycker det ska vara ett gemensamt beslut så långt det går men ge honom lite tid.. det kanske löser sig av sig självt när han landat lite eller så kanske du ändrar dig. Jag har aldrig känt en självklarhet inför syskon men min man ville gärna ha två barn tätt. Nu är sonen 1 år och vi har inga planer på syskon just nu, det får framtiden utvisa. Dvs maken har ändrat sig och inser att det hade varit på tok för jobbigt att ha ett till barn på väg redan nu med en 1 åring. Han vill fortfarande ha syskon men iom att jag ska vara gravid, föda och vara hemma första tiden så skulle han aldrig ens be mig om det om jag inte vill, vilket jag inte vill just nu. Jag är otroligt glad att han accepterar det samtidigt som han är ärlig med att han vill ha ett barn till. Njut av det barn ni har nu och ta ett eventuellt syskon senare!

2019-02-21
MammaKotte
MammaKotte

Denna kommentar har tagits bort av dess författare.

2019-02-21
MammaKotte
MammaKotte

Håller med dom som skrivit innan mig, du bör respektera och ge honom tid. Tror att det kan finnas en chans att han kanske blir deprimerad om du skulle tvinga in honom i något han inte vill. Sen är den lille ni redan har väldigt ny, han kanske ska bli van vid en först innan man börjar på en till, kommer komma väldigt många ups and downs som ni kanske ska känna och klämma på först. Hoppas det löser sig för er och njut nu av att vara ni tre istället för att diskutera. 😊👍🏼

2019-02-21
stormbarnsmamma
stormbarnsmamma
Bebis på 11 månader

Nej, det är klart att det inte är han som bestämmer utan ni tillsammans. Har ni varit överens tidigare om att vänta med syskon tänker jag att du måste respektera det. Ge honom lite tid så löser det sig säkert 🙂

2019-02-21
Sandra33
Sandra33
Bebis på 15 månader

Vi hade sagt att vi ville ha tätt mellan våra och vara båda överens om det. Vilket såklart underlättade när barn nr 2 var på g. Jag tycker inte nödvändigtvis att det är HAN som har rätt att bestämma. Däremot tycker jag att du först och främst kan ge honom lite tid. Om ni tidigare varit eniga om att vänta så måste du ju ha viss förståelse för att han inte vänder sig helt i dina svängar. Det är trots allt väldigt nyligen som er första kom. Sen tycker jag att i en familj ska man respektera den som kanske inte vill. Tycker inte det är snällt vare sig mot partner eller barn att tvinga/lura till sig. Är det viktigt med barn NU och han verkligen inte vill så är det enda diplomatiska att du söker annan partner. Det är ett alldeles för stort antagande och ansvar att skaffa barn att ens val att inte vilja bör respekteras. Men du kan ju på ett trevligt sätt sälja in idén så kanske han mjuknar under sommaren. Lycka till:)

2019-02-20
Mislan
Mislan
Barn på 1 år och 8 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...