App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Amning

Har lite funderingar på amning Hur länge ammade ni? Är de dumt att blanda både flaska och bröstet? Någon som ger både ersättning och ammar?

2019-02-20
Akira
Akira
Bebis på 17 månader

Mina tvillingar är nu tre månader och jag ammar kanske 90 % och resten är ersättning ur flaska med calmanapp. Fick börja med ersättning på BB eftersom de var lite små och då åt de ur kopp just för att inte tappa sugviljan. Sen övergick vi till flaska och har ökat amningen i takt med att mjölkproduktionen ökat. Har inte varit några problem alls!

2019-02-25
Mia 84
Mia 84
Barn på 1 år och 8 månader

Vi började testa med flaska efter ett par månader, för att jag skulle kunna vara borta ibland. Sen efter ca tre månader fick vi ändå börja tilläggsmata med ersättning på kvällen eftersom hon inte blev mätt pä den mjölk jag hade. Vi använde då medela calma-nappar som ska vara "bröstlika" för att undvika risken att hon skulle sluta ta bröstet. Jag fortsatte amma till större delen fram till att hon var 6 månader när vi började ge henne mer mat. Hon älskade vanlig mat så vi ökade portionerna och fasade ut amningen fram till hon var 8 månader när hon slutade äta på nätterna och mjölken tog slut. Min plan var att jag skulle ha slutat amma helt när jag började jobba när hon var 9,5 månad, nu blev det något tidigare men det fungerade utmärkt.

2019-02-23
emmaljonasson
emmaljonasson
Gravid

Jag ammar och ger ersättning. Ersättning har han fått sen BB och flaska började vi med när han var en vecka. Jag ser bara fördelar.

2019-02-22
EmH80
EmH80
Barn på 1 år och 7 månader

Mina barn har vägrat flaska så det har inte varit nåt alternativ. Ammade sonen i 9 månader och sen fick jag sluta pga av att jag fick äta en medicin som inte fugerade med ammning, men sonen åt bra så det var mest bara goseammning som var kvar då.

Mellanflickan delammade jag tills hon var drygt 2 år sen tvingade jag henne att sluta eftersom det var en till liten på väg.

Lillan nu ammar jag morgon och kväll och kanske nån gång på dagen om hon vill. Hon har varit sjuk nu så det har blivit lite mera ammning den sista tiden.

Men om det fungerar med både flaska och ammning så kan ju det ge en ganska stor frihet om man vill göra något på egen hand och inte känna att man måste vara tillgänglig som mat.

2019-02-21
ma78
ma78
Barn på 2 år och 8 månader

Ammade första barnet 16 månader, andra ammas ännu 10,5 månad.
Hade nog velat ge med flaska lite emellanåt, mest för de har båda vägrat välling och flaska.. Fått truga och truga för att de skulle ta flaskan..

2019-02-21
AdelenN
AdelenN

Jag ammade tills sonen var 8,5 månad. Första tiden, typ två veckor gav vi ersättning då han var för tidigt född och amningen inte hade kommit igång. Sen ammade jag och pappan gav bröstmjölk på flaska ibland. Det funkade utmärkt för oss och var väldigt bra enligt mig då jag kunde få avlastning, vara borta längre stunder osv

2019-02-21
MammaKotte
MammaKotte

Det kan nog vara bra att vänta några veckor med flaska tills bebisen fått in rätt sugteknik. Sen så är det ju toppen om man kan ta till flaskan ibland. Vi hade flaska och ersättning på tetra hemma med första bebisen han fick det kanske 4 gånger första 6 månaderna, men det gav mig en väldig sinnesro, att veta att det fanns där i skåpet om det skulle behövas.

Sen slutade jag amma efter 7månader då hade han börjat äta mer mat och fick ersättning lite oftare.

2019-02-21
Niseen
Niseen

Jag har ammat mina 3 barn 10,5 mån, 3 år, 22 mån. Aldrig testat flaska eller ersättning.

2019-02-21
mammaeh
mammaeh

Hej
Jag har en bebis på 10 veckor och jag helammade i ungefär 3 veckor. Började sen att introducera flaska med bröstmjölk som jag hade pumpat ur. Började pumpa redan på BB då bebis behövde sondmatas och mot slutet så ledsnade jag på sonden för att hon bara ryckte ur den så dom tog bort den och vi fick testa med flaska istället. Och det funkade jättebra mestadels, hon blev lite tuttförvirrad men jag orkade inte amma mer efter 2 månader då jag avskydde det och bebis tyckte bättre om flaskan till slut. Och började med ersättning och det fungerar jättebra för oss.
Så jag säger testa er fram vad som känns bäst för dig och din bebis. Det enda är att man får vara beredd på tuttförvirring. Men det kan också gå hur bra som helst med både flaska och amning ☺️

2019-02-20
Sophira
Sophira

Jag helammade min dotter tills hon var 7 månader. Vi väntade med flaska eftersom vi hört att det kunde göra att hon slutade ta bröstet. Detta ångrade jag sedan eftersom hon vägrade ta flaska och därför fick jag aldrig någon avlastning. Hon vägrade också mat väldigt länge, var bara bröstet som dög.. Så denna gången kommer jag att blanda så att hon lär sig att ta flaskan också 😊

2019-02-20
Mattiliten
Mattiliten
Bebis på 15 månader

Mitt första barn helammade jag i 4 månader och delammade tills hon var ca 1 år. Mitt andra barn helammade jag i 6 månader och delammade tills hon var ca 1,5 år. Jag har aldrig lyckats pumpa ur mer än några ynka ml och ersättning har jag aldrig köpt (vet inte ens vad jag skulle börja leta efter i affären om jag var tvungen...) Jag har med andra ord varit väldigt oumbärlig i början, men jag har å andra sidan aldrig haft svårt att amma offentligt så då funkar det ju fint. :)

2019-02-20
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 12 månader

Testa dig fram så hittar du säkert det som passar er bäst :)

2019-02-20
Jyllan
Jyllan
Gravid i vecka 9

Hej!
Jag har en dotter på nästan 6 månader. Under hennes första 4 mån helammande jag. Dock har jag sedan hon var 3-4 veckor pumpat för att hennes pappa med skulle kunna få ha mysiga matstunder med henne men även för att jag (tyvärr) är obekväm att amma på allmäna platser. För oss har det funkat alldeles utmärkt. Hon tar både flaska och bröstet utan problem. När hon var ungefär ca. 4 månader började vi ge små mål med ersättning som nu har resulterat i att vi kan byta ut ett mål med ersättning om vi är iväg exempelvis.

2019-02-20
Jyllan
Jyllan
Gravid i vecka 9
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...