App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Långa utflykter - hur gör ni med mat? ☺

Undrar lite hur ni mammor gör med mat när ni är ute många timmar med era barn? Vad ger ni era barn? Lite nyfiken 😄 Är det flaska? Alltså välling, ersättning, barnmatspuré... t.e.x berätta gärna hur ni gör.

2019-02-20
RoseIsland
RoseIsland
Barn på 1 år och 7 månader

Tänker att du menar till bebis som inte äter "vanlig" mat än. Gröt brukar jag ha med till bebis. Pulvret uppmätt i en burk, termos med varmt vatten så häller man på det på pulvret bara. Äts inte all gröt upp så sätter man bara på locket igen och diskar när man kommer hem. Har även en klämmis flaska som man kan fylla på med vad man vill, gröt, smoothie, yoghurt osv. Också väldigt smidigt till bebis.

2019-03-13
sofiejonsson
sofiejonsson

Jag har ofta med frukt, russin och kex. Det är bra energikickar om det behövs. Men kalla pannkakor, kalla makaroner och köttbullar fungerar också bra.

2019-02-20
ma78
ma78
Barn på 2 år och 4 månader

Beror ju på hur gammalt barnet är, men allt som går att ta med och ej behöver värmas funkar ju! Frukt, smörgås, yoghurt, grötklämmis, kex, majskrokar osv. Lite mer plockmat kanske. Är vi på ett ställe där micro finns så har vi med barnmatsburk som vi värmer. När jag ammade så var det ju bröstmjölk såklart men den är ju "färdiglagad" :)

2019-02-20
MammaKotte
MammaKotte

Kanske tolkar ditt inlägg helt fel men så här tänker jag iaf. Beror på ålder på barnet. Bebis har fått bröstmjölk, ersättning är alternativet men hittills har amningen funkat bäst för oss. Skulle aldrig ge mina barn välling. Större barn får frukt, kanske yoghurt beroende på vart vi ska å årstid osv. Banan är smidigt till större bebis som börjar äta annat. Skrapa med sked längs med bananen så blir den puréad av sig själv. Annars matsäck med vanlig mat om det nu är den typen av utflykt. I en värmetermos kan man packa med det mesta men kall mat är oxå gott. Matiga sallader exempelvis. Nu tänker inte jag att en tur till nåt köpcentrum eller så är nån större utflykt och packar därför som max lite frukt till sånna tillfällen.

2019-02-20
Cprinter
Cprinter
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...