App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Orkar inte mer....aldrig sova

Har en tjej som fyller 2 år snart. Hon sover mellan 20-5 ungefär, samt 30 min på dagis, vilket är ok. Problemet är att hon vaknar 4-6 gånger per natt, med alltid från ett litet skrik till vansinnes skrik som varar i en halvtimme där det ej går att trösta. Oftast sover hon 3 h sammanhängande, sedan börjar karusellen. Hon sover i vår säng då hon vägrar sova i egen, och vill att vi båda ligger där om hon vaknar. Detta är inget nytt fenomen utan varit så sedan hon var 1 vecka gammal, dock under sitt första år vaknade hon ungefär varje timme. När hon var mindre och gick på BVC tog jag upp problemet med uppvak och då lite sömn (ca 6-8 h per dygn), men läkaren som vi då träffade dumförklarar mig med att "man som förälder ofta inbillar sig" Det har ju klart blivit bättre då hon nu bara vaknar 4-6 gånger per natt och "sover" ca 9 h per dygn, men jag orkar inte längre. Jobb och ingen sammanhängande sömn gör mig tokig. Vet inte om detta är normalt och jag bara är för känslig, man ska vara konstant trött under småbarnsåren heter det ju. Någon som varit i samma situation? /desperat

2019-02-19
majsan2525
majsan2525
Barn på 3 år och 1 månader

Låter precis som vår son!! Höll på att gå in i väggen..
Nu är han snart fyra år och vaknar en gång per natt isnitt för att komma in till oss.
Trode aldrig det skulle få ett slut när vi väl var i den situationen.. Äter hon välling på kvällen?
Vår son slutade ”hålla” på om nätterna vid ca 2 år och de jag vet var att vi slutade med vällingen (efter en magsjuka period) kan vart en slump också. Och att vi skaffade lite bättre rutiner på kvällarna! All lycka!!

2019-02-19
Ssannaolsson
Ssannaolsson

Låter lite som nattskräck? Har ingen egen erfarenhet men hört om det och tycker absolut ni ska söka vidare hjälp för både eran och barnets skull!

2019-02-19
Cprinter
Cprinter

Hade detsamma fast nästan värre när dottern va liten. Hon vakna var 30-90 min hela nätterna. Visade sig att hon var allergisk mot mjölkprotein. Tycker du ska stöta på bvc igen och säga att det är ohållbart att dem behöver göra en ordentlig undersökning av ditt barn.

2019-02-19
viva91
viva91
Bebis på 8 månader

haft precis samma med vår äldsta son som är 4 år. Han vaknade allt från 3-15!!! ggr prr natt,skrek och var galen. Han sov sin första HELA natt i oktober 2018 ( månaden innan han fyllde 4) Det går över,man vänjer sig🤷🏻‍♀️Sömnen blev bättre efter han opererade bort polyper och mandlar. Man kommer ut ur detta starkare,det är ett som är säkert💪🏼

2019-02-19
8kee6
8kee6
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...