Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Press från andra

Hej, Jag och min man har bestämt oss för att försöka skaffa barn sedan några månader tillbaka (November 2018), vi har försökt aktivt enda sen dess men har fortfarande inte lyckas. Jag är rädd att jag inte kan bli gravid då jag tidigare haft problem med polyper i livmodern samt vestibulit som gjort att vi inte kunnat haft sex på flera år. Folk i min omgivning har såklart vetat om att jag har polyper och vestibulit men ändå så håller dom på och tjatar och frågar när det kommer en bebis? Jag blir på riktigt ledsen över att folk snackar bakom ryggen och spekulerar i om jag är gravid? Varför jag inte är gravid? När vi ska bli tre i familjen? Osv. Folk slänger ur sig kommenterar som att "Jag kommer till och med få barn innan dig" när dom lever som singlar - och visst så kan det ju vara men jag känner bara att det gör så ont inom mig för att de får de att låta som om "att skaffa barn är ju inget svårt". Vi är snart 25 och ska vara som mest fertila nu så det är ju inga problem - menar dom. Jag vill inget hellre än att få barn men blir så ledsen att folk lägger sig i och slänger dumma och onödiga kommentarer som sårar. Är det någon som känner igen sig? Att familj/vänner stressar er? Ni som försöker bli gravida, hur länge har ni försökt och hur går det för er? Vore så himla skönt att ha någon att bolla detta med då jag inte finner någon lust att prata med folk i min omgivning om att vi försöker skaffa barn.

2019-02-18
Jess94
Jess94

Tintaan: Håller tummarna för dig! För mig har mensen inte kommit än, så tänkte ta ett gravtest imorgon bitti om det inte kommit under natten. Hoppas verkligen av hela mitt hjärta att vi äntligen lyckats.

2019-03-24
Jess94
Jess94

Jess94: Tråkigt :/ jag har BM på fredag så ett tag kvar innan jag kan testa. Håller tummarna!

2019-03-24
tintaan
tintaan
Försöker

Tintaan: har inte plussat än, tyvärr. Har BM imorgon igen och känner mensvärken börja komma så är rädd att vi inte lyckades denna gång heller. Hur går det för er?

2019-03-23
Jess94
Jess94

U vad hemskt!! Hur kan man ha så elaka ord. Kämpa på en dag hoppas jag din mirakel kommer också 🙏 känner folk som haft samma problem i slutet har dem lyckas. Från månader till år. Finns folk där de fått barn efter 10 år. 20 år. Så min tips är att aldrig sluta ge upp. Ha allt tro
Kram

2019-03-13
Ledis mama
Ledis mama
Bebis på 10 månader

Jess94, hur gick det för dig? Plussade du? För oss blev det tyvärr inget denna gången heller. Har ÄL imorgon, blir 6e försöket nu. Börjar bli svårt att hålla hoppet uppe.

2019-03-13
tintaan
tintaan
Försöker

Denna kommentar har tagits bort av dess författare.

2019-03-13
tintaan
tintaan
Försöker

Usch va hemskt! De är aldrig ok att tilltala någon så oavsett, de blir när de blir och de är tyvärr inget vi själva kan bestämma.
Jag och min man har försökt sedan Augusti 2018 men änsålänge har de inte blivit något, lyckades dock i december men de ledde till missfall. Vi har stor barnlängtan även fast vi har 2 pojkar redan, men ingenting är självklart oavsett om du har barn sedan tidigare eller inte.
Kram o lycka till!

2019-03-02
Bönan92
Bönan92
Försöker

Fy vad elakt av folk att vara så på och hettsa, förmodligen tänker dom inte och förstår heller inte att det faktiskt sårar. Hade jag varit i din situation hade jag nog talat om rätt ut att ”jo vi försöker faktiskt, det kan ta tid för vissa, men uppskattar att vi får göra det i vår takt och låta det komma när det kommer”., eller någonting i stil med det så dom förstår.
Du har förmodligen någon form av app när du har koll på din ägglossning men den gick vi efter, och ”levde på” så att säga. Försök att träna och ät kosttillskott, det är alltid viktigt, det får kroppen att må bra, och försök förklara för din omgivning hur situationen ser ut, det kanske får er att slappna av mer och kanske kommer kännas skönt? Våga säga ifrån :-) önskar er stort lycka till iallafall, barn kommer att komma jag lovar :-)
Jag är 26 snart 27 och väntar första barnet, och det kommer du också göra inom en snar framtid :-)

2019-02-24
liisenb
liisenb
Gravid i vecka 32

För mig tog det 7 månader innan jag blev gravid. Är nu i vecka 18 och är 27 år. Tycker det är riktigt elakt av folk i din närhet att ”tjata”. Dom kanske inte alls vet vad ni kämpar med och går igenom. Jag ville så gärna bli gravid att jag tog ägglossningstest på ägglossningstest. Och även fast vi prickade in ägglossning så gick det ändå inte. Detta gjorde mig stressad så fick magkatarr av allt försökande och trodde att det var något fel på mig. Tillslut bestämde jag mig för att lägga allt ”försökande” åt sidan och så får det blir när det blir. Tog två månader sen poff! Var jag gravid :) så tror man inte ska gå och tänka på det. Är svårt jag vet. Blir det så blir det :)

Lycka till 😍

2019-02-21
Mikgje
Mikgje

Ja, en liten pojke på 2 år. Han råkade bara bli, och det var så för fler vänner då när vi var 25. Nu är jag gravid igen i v.26 det tog sig på andra försöket. Men nu är läget helt annorlunda i kompiskretsen, fler som vill bli med barn och planerar för det men så vill det inte ta sig eller så får de missfall.

Tror att den där barnlängtan inte riktigt hunnit infinna sog för de flesta när man är 25. Att det kan vara därför du känner dig ensam i den situationen du befinner dig i. Om ett par år så kommer du vara den som dina vänner kan vända sig till när de befinner sig i din situation. Du bara råkar vara först.

Jag hoppas så att det tar sig för er snart 💚

2019-02-19
Niseen
Niseen

Jess94 jag är precis likadan. När jag sa ifrån visade det sig att jag redan var gravid så jag tror det var tack vare hormonerna som jag vågade säga ifrån. Jag visste inte om att jag var gravid då utan något som jag upptäckte senare.

Usch vad tråkigt så kan du inte ha det. Vännerna ska ju stötta dig i denna jobbiga tid. Så du får prata med dom om hur du upplever det. Nä jag håller med ingen borde behöva känna såhär.

2019-02-19
Lina089
Lina089
Bebis på 6 månader

Jag tycker att för de första så angår det ingen annan när eller om ni skaffar barn. Säg ifrån på de som tjatar om det. Va ärlig och säg som de är, vi försöker faktiskt, men vi har svårigheter att bli gravid. Kan lova dig att folk kommer skämmas att dom sagt som dom gjort. Man tror alltid att de är så självklart att skaffa barn. Men ibland kanske det inte är de lättaste. Och säga att jag kommer skaffa barn före dig! Vem tusan säger så?! Nä sätt ner foten nu innan du/ni mår ännu sämre.

2019-02-19
Mars2017
Mars2017
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...