App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Press från andra

Hej, Jag och min man har bestämt oss för att försöka skaffa barn sedan några månader tillbaka (November 2018), vi har försökt aktivt enda sen dess men har fortfarande inte lyckas. Jag är rädd att jag inte kan bli gravid då jag tidigare haft problem med polyper i livmodern samt vestibulit som gjort att vi inte kunnat haft sex på flera år. Folk i min omgivning har såklart vetat om att jag har polyper och vestibulit men ändå så håller dom på och tjatar och frågar när det kommer en bebis? Jag blir på riktigt ledsen över att folk snackar bakom ryggen och spekulerar i om jag är gravid? Varför jag inte är gravid? När vi ska bli tre i familjen? Osv. Folk slänger ur sig kommenterar som att "Jag kommer till och med få barn innan dig" när dom lever som singlar - och visst så kan det ju vara men jag känner bara att det gör så ont inom mig för att de får de att låta som om "att skaffa barn är ju inget svårt". Vi är snart 25 och ska vara som mest fertila nu så det är ju inga problem - menar dom. Jag vill inget hellre än att få barn men blir så ledsen att folk lägger sig i och slänger dumma och onödiga kommentarer som sårar. Är det någon som känner igen sig? Att familj/vänner stressar er? Ni som försöker bli gravida, hur länge har ni försökt och hur går det för er? Vore så himla skönt att ha någon att bolla detta med då jag inte finner någon lust att prata med folk i min omgivning om att vi försöker skaffa barn.

2019-02-18
Jess94
Jess94
nyfödd bebis

Tintaan: Vad tråkigt! :( Det gjorde min också, tyvärr..

2019-04-01
Jess94
Jess94
nyfödd bebis

Jess94: Min mens kom tyvärr natten till lördag. Har du fått din än?

2019-03-31
tintaan
tintaan
Bebis på 1 månader

haha! :) Ja det är ju lite märkligt att din mens inte kommit än... Så tråkigt att behöva vänta bara och se ifall det blir positivt eller om mensen bara knasar sig. Det här är ju absolut den värsta tiden att vänta.
Jag har ju BIM idag. Fick en exakt likadan liten blödning igår vid 11, sen ingenting. Så tog ett gravtest sent igår kväll men det var negativt. Så jag antar att min mens bara ter sig lite annorlunda denna gång, så borde ju få den idag eller absolut senast imorgon. Får jag den inte så får jag ta ett till test antingen söndag eller måndag. Uppdaterar dig då! :) Håller tummarna för dig i helgen!

2019-03-29
tintaan
tintaan
Bebis på 1 månader

Hej.
Vad trött man kan bli på folk som frågar och tjatar hela tiden om det inte är dags än.
När jag träffade min sambo så kändes det jättebra, ingen av oss ville ha barn, något som jag har sagt så länge jag minns och han var likadan. Efter 3 veckors som vi hade träffats slängde svärfar ur sig att han ville ha barnbarn o var det inte dags nu. Jag talade bara om att då fick de adoptera för jag skulle inga barn ha. Så här har de hållit på genom åren och det började lugna ner sig när jag blev så trött på allt och alla. Kan nästan säga att jag var lite elak, återigen fick jag frågan, är det inte dags nu ni har ju varit ihop så länge. Jag tittade allvarligt på denna damen o sa: jag kan tyvärr inte få barn, så här riktigt allvarligt så hon visste inte riktigt hur hon skulle bete sig. Hon visste ju inte det som hon sa, men nej hur skulle hon kunna veta. Sakta men säkert avtog dessa jobbiga o tjatiga frågor om barn.
Nu sitter jag här i skrivandets stund och väntar mitt andra barn, ingen av mina graviditeter har varit planerade och speciellt inte denna.
Men ha ingen panik för att du inte har tagit dig utan försök tänka att det kommer när de kommer, annars så kan de låsa sig och man blir bara så ledsen och besviken.
Så var de för mig lite grann, men min första som jag hade sagt att jag skulle ha med eller utan gubben min, men det är en annan historia. Hoppas du orkar slappna av och var elak mot de som tjatar om du måste, du ska inte känna någon press från alla andra. Lycka till och hoppas detta gav dig något.

2019-03-29
Lindah69
Lindah69

Tintaan: Haha, jag är nog inte så lugn som jag verkar men min mens har alltid kommit på dag 26, den har inte varit försenad en enda gång sen så länge jag kan minnas, så både jag och mannen tror att jag är gravid även fast testen visar negativt. Det vore så konstigt om kroppen helt plötsligt fått ett spratt. Jag känner även av flera olika symptom, än att bara mensen är sen men samtidigt är jag för rädd för att hoppas. Tänkte ta ett nytt test på söndag, om mensen inte kommit, då är jag på BIM +7. Berätta gärna vad ditt test visar! =)

2019-03-28
Jess94
Jess94
nyfödd bebis

Jess94: Ja jag ska ta ett test om någon dag så får jag se. Har såklart googlat runt en massa om nidblödning och det verkar som att det sker mellan 7-14 dagar så helt omöjligt är det nog inte.
Haha fattar inte hur du kan va så lugn! 😄 om jag hade sett ett liten spökstreck så hade jag inte kunnat sluta testa! Hoppas att din mens inte dyker upp. Skulle ju va helt fantastiskt om båda lyckades. 🤞🏼

2019-03-28
tintaan
tintaan
Bebis på 1 månader

Tintaan: Jag har faktiskt ingen aning om hur sent en nidblödning kan ske, dock kan man ju få blödningar trots man är gravid. Håller tummarna för att din mens inte kommer. Håll mig gärna uppdaterad. Min mens har fortfarande inte kommit, den är nu 4 dagar sen men gjorde gravtest igår och tyckte de visade två sträck men troligtvis spöksträck då de var väldigt blekt så jag har tolkat testet som negativt. Har extremt ont i magen, speciellt på kvällarna och kan ibland vakna av att jag har så ont så känns som om mensen borde komma när som helst men har fortfarande genomskinliga/vita flytningar så får väl vänta och se.

2019-03-28
Jess94
Jess94
nyfödd bebis

Hej! Känner verkligen med dig då jag och min man på sätt och vis gått igenom samma sak. Jag har fått höra hela mitt liv att jag aldrig skulle kunna bli mamma på naturlig väg. Folk runt omkring ifrågasätter varför vi inte har barn.. klantiga och dumma kommentarer. Men men min man menar alltid att det finns en mening och att vi på ena eller andra sättet skulle bilda en familj. Vi försökte i tre års tid.. ingenting hände äl efter äl test efter test. Monitors osv. Jag tappade orken och tron på att vi någonsin skulle bli föräldrar och trycket från omgivningen gjorde saken mycket värre.. i somras hände de mest fantastiska i mitt liv.. de där jäkla testet visade ett plus ! Jag är idag i v.38 och väntar på att få träffa våran lilla dotter! Du är inte ensam! Mina odds att bli biologisk mamma var under 0.5% på en bra dag. De händer! Ge inte upp och försök att fokusera på er familj och inte alla andras dumma åsikter. Håller alla tummar för er att de är eran tur snart!

2019-03-28
Bebismotallaodds
Bebismotallaodds

Jess94: Fick en liten röd/brun blödning idag. Inte kommit något mer men har lite mensvärk/strålning vid blygdbenet så antar att mensen är på g, men känns lite tidigt då min mens ska komma om 2-3 dagar och den brukar vara väldigt punktlig. Och det känns ju alldeles för sent för en nidblödning, eller hur? Är 12 dagar efter ägglossning idag.
Hur gick det för dig? Tog du ett test, eller kom mensen? :/

2019-03-27
tintaan
tintaan
Bebis på 1 månader

Tintaan: Håller tummarna för dig! För mig har mensen inte kommit än, så tänkte ta ett gravtest imorgon bitti om det inte kommit under natten. Hoppas verkligen av hela mitt hjärta att vi äntligen lyckats.

2019-03-24
Jess94
Jess94
nyfödd bebis

Jess94: Tråkigt :/ jag har BM på fredag så ett tag kvar innan jag kan testa. Håller tummarna!

2019-03-24
tintaan
tintaan
Bebis på 1 månader

Tintaan: har inte plussat än, tyvärr. Har BM imorgon igen och känner mensvärken börja komma så är rädd att vi inte lyckades denna gång heller. Hur går det för er?

2019-03-23
Jess94
Jess94
nyfödd bebis

U vad hemskt!! Hur kan man ha så elaka ord. Kämpa på en dag hoppas jag din mirakel kommer också 🙏 känner folk som haft samma problem i slutet har dem lyckas. Från månader till år. Finns folk där de fått barn efter 10 år. 20 år. Så min tips är att aldrig sluta ge upp. Ha allt tro
Kram

2019-03-13
Ledis mama
Ledis mama
Barn på 1 år och 11 månader

Jess94, hur gick det för dig? Plussade du? För oss blev det tyvärr inget denna gången heller. Har ÄL imorgon, blir 6e försöket nu. Börjar bli svårt att hålla hoppet uppe.

2019-03-13
tintaan
tintaan
Bebis på 1 månader

Denna kommentar har tagits bort av dess författare.

2019-03-13
tintaan
tintaan
Bebis på 1 månader

Usch va hemskt! De är aldrig ok att tilltala någon så oavsett, de blir när de blir och de är tyvärr inget vi själva kan bestämma.
Jag och min man har försökt sedan Augusti 2018 men änsålänge har de inte blivit något, lyckades dock i december men de ledde till missfall. Vi har stor barnlängtan även fast vi har 2 pojkar redan, men ingenting är självklart oavsett om du har barn sedan tidigare eller inte.
Kram o lycka till!

2019-03-02
Bönan92
Bönan92
Bebis på 4 månader

Fy vad elakt av folk att vara så på och hettsa, förmodligen tänker dom inte och förstår heller inte att det faktiskt sårar. Hade jag varit i din situation hade jag nog talat om rätt ut att ”jo vi försöker faktiskt, det kan ta tid för vissa, men uppskattar att vi får göra det i vår takt och låta det komma när det kommer”., eller någonting i stil med det så dom förstår.
Du har förmodligen någon form av app när du har koll på din ägglossning men den gick vi efter, och ”levde på” så att säga. Försök att träna och ät kosttillskott, det är alltid viktigt, det får kroppen att må bra, och försök förklara för din omgivning hur situationen ser ut, det kanske får er att slappna av mer och kanske kommer kännas skönt? Våga säga ifrån :-) önskar er stort lycka till iallafall, barn kommer att komma jag lovar :-)
Jag är 26 snart 27 och väntar första barnet, och det kommer du också göra inom en snar framtid :-)

2019-02-24
liisenb
liisenb
Bebis på 10 månader

För mig tog det 7 månader innan jag blev gravid. Är nu i vecka 18 och är 27 år. Tycker det är riktigt elakt av folk i din närhet att ”tjata”. Dom kanske inte alls vet vad ni kämpar med och går igenom. Jag ville så gärna bli gravid att jag tog ägglossningstest på ägglossningstest. Och även fast vi prickade in ägglossning så gick det ändå inte. Detta gjorde mig stressad så fick magkatarr av allt försökande och trodde att det var något fel på mig. Tillslut bestämde jag mig för att lägga allt ”försökande” åt sidan och så får det blir när det blir. Tog två månader sen poff! Var jag gravid :) så tror man inte ska gå och tänka på det. Är svårt jag vet. Blir det så blir det :)

Lycka till 😍

2019-02-21
Mikgje
Mikgje

Ja, en liten pojke på 2 år. Han råkade bara bli, och det var så för fler vänner då när vi var 25. Nu är jag gravid igen i v.26 det tog sig på andra försöket. Men nu är läget helt annorlunda i kompiskretsen, fler som vill bli med barn och planerar för det men så vill det inte ta sig eller så får de missfall.

Tror att den där barnlängtan inte riktigt hunnit infinna sog för de flesta när man är 25. Att det kan vara därför du känner dig ensam i den situationen du befinner dig i. Om ett par år så kommer du vara den som dina vänner kan vända sig till när de befinner sig i din situation. Du bara råkar vara först.

Jag hoppas så att det tar sig för er snart 💚

2019-02-19
Niseen
Niseen

Jess94 jag är precis likadan. När jag sa ifrån visade det sig att jag redan var gravid så jag tror det var tack vare hormonerna som jag vågade säga ifrån. Jag visste inte om att jag var gravid då utan något som jag upptäckte senare.

Usch vad tråkigt så kan du inte ha det. Vännerna ska ju stötta dig i denna jobbiga tid. Så du får prata med dom om hur du upplever det. Nä jag håller med ingen borde behöva känna såhär.

2019-02-19
Lina089
Lina089
Barn på 1 år och 7 månader

Jag tycker att för de första så angår det ingen annan när eller om ni skaffar barn. Säg ifrån på de som tjatar om det. Va ärlig och säg som de är, vi försöker faktiskt, men vi har svårigheter att bli gravid. Kan lova dig att folk kommer skämmas att dom sagt som dom gjort. Man tror alltid att de är så självklart att skaffa barn. Men ibland kanske det inte är de lättaste. Och säga att jag kommer skaffa barn före dig! Vem tusan säger så?! Nä sätt ner foten nu innan du/ni mår ännu sämre.

2019-02-19
Mars2017
Mars2017

Lina089; Ja, det är verkligen inte roligt just nu. Jag har en tendens att aldrig säga ifrån utan bara låtsas som om att allting är bra, men vet inte om jag kommer att klara det denna gång. Det har gått så långt att jag inte ens vill träffa mina vänner längre för att jag vet att kommentarerna kommer komma då, och det orkar jag inte med. Det är tråkigt att vi är fler som känner igen detta, ingen borde känna så.
Tack! :)

2019-02-18
Jess94
Jess94
nyfödd bebis

Niseen: Har du några barn idag? I såfall, hur lång tid tog det för er innan ni plussade?

2019-02-18
Jess94
Jess94
nyfödd bebis

Jess94 jag förstår dig det är jobbigt och att höra såna kommentarer gör det bara jobbigare. Tyvärr tog det lång tid innan jag sa ifrån hade nog mått bättre om jag gjort det tidigare. Men det är svårt att göra tycker jag. Tror vi är många som har kämpat efter detta och det är synd att det inte pratas så mycket om det. Men jag håller tummarna att ni snart får ett glädjande besked :)

2019-02-18
Lina089
Lina089
Barn på 1 år och 7 månader

Jess94, om några år kommer du vara stöttepelare åt alla dina vänner som försöker utan att lyckas.

Jag blev gravid när jag var 25 första gången då hade jag ingen i min omgivning som kämpat för att bli med barn, bara några stycken som råkat bli med barn. Nu är jag 28 och helt plötsligt så har jag flera stycken runt mig som kämpar.

2019-02-18
Niseen
Niseen

Haha ja exakt. Håller tummarna för oss båda! 🥰

2019-02-18
tintaan
tintaan
Bebis på 1 månader

Tintaan: Ja, denna tid är verkligen värst. Går och känner efter extra mycket i kroppen och tycker att jag borde vara gravid varje gång men jag får nog ge det lite tid helt enkelt.

2019-02-18
Jess94
Jess94
nyfödd bebis

Jess94: Vad kul! Jag hade också ägglossning den 13e. Tycker att den här tiden är den absolut värsta. Man går bara runt och väntar på att kunna få ta ett tidigt test!

2019-02-18
tintaan
tintaan
Bebis på 1 månader

Lina089, jag har hört om flera fall att så fort de lägger fokus på något annat så funkar det och jag försöker att tänka att "blir jag gravid så blir jag, och blir jag inte det så är det inte hela världen - just nu" men samtidigt så går jag och hoppas som en dåre, haha. Tycker att det är skönt att höra att det finns folk som försökt under en längre tid och lyckats, även om jag förstår att det var jobbigt för er då. Men jag har bara hört om dom som "råkade bli gravida", utan att det ens var planerat. Vet ingen i min omgivning som planerat en graviditet.
Skönt att höra att du sagt ifrån och brutit kontakten med några, ska fundera på vad jag vill göra åt min situation.

2019-02-18
Jess94
Jess94
nyfödd bebis

Tintaan, vad tråkigt att höra om ert missfall, beklagar verkligen. Hoppas verkligen att ni får ett plus snart! Önskar er all lycka till.
Jag håller verkligen med dig om vad du säger, att det inte är deras ensak när jag ska ha barn eller inte. Tycker dock att det är så oerhört respektlöst att de beter sig så när dom vet om att vi har haft problem med sexlivet, eller rättare sagt inte ens haft ett sexliv under flera år. Jag kan ju såklart förstå att de också längtar och egentligen bara menar väl men tror inte de förstår hur frustrerande det är.
Jag har precis haft ägglossning, den 13/2 så min mens är beräknad att komma om ca 10 dagar.

2019-02-18
Jess94
Jess94
nyfödd bebis

Denna kommentar har tagits bort av dess författare.

2019-02-18
Jess94
Jess94
nyfödd bebis

Denna kommentar har tagits bort av dess författare.

2019-02-18
Jess94
Jess94
nyfödd bebis

För oss tog det 1,5 år att bli gravida. Men jag tror att för mig var det så att jag gick o tänkte hela tiden på det men så fort vi bestämde oss att vi skulle gifta oss förra året började jag tänka på det istället och då blev vi gravida. Kan ju bara råkat bli så men jag upplevde att så fort jag slutade tänka på det så gick det.

Jag fick också många kommentarer om när vi skulle skaffa barn och de skulle bli gravida innan mig. Jag kan idag få kommentarer om hur lång tid tog det för dig att bli gravid, för jag lyckades bli gravid direkt kul va? Såna kommentarer kan ju såra mer än göra nån nytta enligt mig. Med de jag vill umgås med ha jag sagt ifrån de andra har jag brutit kontakten med faktiskt.

2019-02-18
Lina089
Lina089
Barn på 1 år och 7 månader

Vad tråkigt att höra. Tyvärr så känner jag igen mig mycket i det du säger. Vi har framförallt mycket press från mina svärföräldrar som önskar sig barnbarn. Och tyvärr är det nog bara jag som kanske tar åt mig mest negativt kring det pga att det är min kropp som ska tillverka ett barn. Vi blev gravida i maj förra året, men såg på ultraljud att hjärtat inte slog, så blev MA i juli. Sen har vi försökt sedan dess men inte lyckats.
Jag tycker framförallt att det är svårt att säga på ett bra sätt till dem som "tjatar" eller lägger onödiga kommentarer att jag/vi mår dåligt över press och det kommer ske när det kommer ske, oavsett om du påminner oss eller inte. Men jag tycker ändå att det är otroligt svårt. Jag vet såklart att min mans familj bara menar väl. De längtar också. Men jag kan heller inte låta bli att tänka att det inte är deras ensak när jag ska ha barn eller inte.
Hoppas ni lyckas snart. Önskar er allt lycka till! När har du ägglossning eller BM?

2019-02-18
tintaan
tintaan
Bebis på 1 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...