Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Press från andra

Hej, Jag och min man har bestämt oss för att försöka skaffa barn sedan några månader tillbaka (November 2018), vi har försökt aktivt enda sen dess men har fortfarande inte lyckas. Jag är rädd att jag inte kan bli gravid då jag tidigare haft problem med polyper i livmodern samt vestibulit som gjort att vi inte kunnat haft sex på flera år. Folk i min omgivning har såklart vetat om att jag har polyper och vestibulit men ändå så håller dom på och tjatar och frågar när det kommer en bebis? Jag blir på riktigt ledsen över att folk snackar bakom ryggen och spekulerar i om jag är gravid? Varför jag inte är gravid? När vi ska bli tre i familjen? Osv. Folk slänger ur sig kommenterar som att "Jag kommer till och med få barn innan dig" när dom lever som singlar - och visst så kan det ju vara men jag känner bara att det gör så ont inom mig för att de får de att låta som om "att skaffa barn är ju inget svårt". Vi är snart 25 och ska vara som mest fertila nu så det är ju inga problem - menar dom. Jag vill inget hellre än att få barn men blir så ledsen att folk lägger sig i och slänger dumma och onödiga kommentarer som sårar. Är det någon som känner igen sig? Att familj/vänner stressar er? Ni som försöker bli gravida, hur länge har ni försökt och hur går det för er? Vore så himla skönt att ha någon att bolla detta med då jag inte finner någon lust att prata med folk i min omgivning om att vi försöker skaffa barn.

2019-02-18
Jess94
Jess94

Tintaan: Vad tråkigt! :( Det gjorde min också, tyvärr..

2019-04-01
Jess94
Jess94

Jess94: Min mens kom tyvärr natten till lördag. Har du fått din än?

2019-03-31
tintaan
tintaan
Försöker

haha! :) Ja det är ju lite märkligt att din mens inte kommit än... Så tråkigt att behöva vänta bara och se ifall det blir positivt eller om mensen bara knasar sig. Det här är ju absolut den värsta tiden att vänta.
Jag har ju BIM idag. Fick en exakt likadan liten blödning igår vid 11, sen ingenting. Så tog ett gravtest sent igår kväll men det var negativt. Så jag antar att min mens bara ter sig lite annorlunda denna gång, så borde ju få den idag eller absolut senast imorgon. Får jag den inte så får jag ta ett till test antingen söndag eller måndag. Uppdaterar dig då! :) Håller tummarna för dig i helgen!

2019-03-29
tintaan
tintaan
Försöker

Hej.
Vad trött man kan bli på folk som frågar och tjatar hela tiden om det inte är dags än.
När jag träffade min sambo så kändes det jättebra, ingen av oss ville ha barn, något som jag har sagt så länge jag minns och han var likadan. Efter 3 veckors som vi hade träffats slängde svärfar ur sig att han ville ha barnbarn o var det inte dags nu. Jag talade bara om att då fick de adoptera för jag skulle inga barn ha. Så här har de hållit på genom åren och det började lugna ner sig när jag blev så trött på allt och alla. Kan nästan säga att jag var lite elak, återigen fick jag frågan, är det inte dags nu ni har ju varit ihop så länge. Jag tittade allvarligt på denna damen o sa: jag kan tyvärr inte få barn, så här riktigt allvarligt så hon visste inte riktigt hur hon skulle bete sig. Hon visste ju inte det som hon sa, men nej hur skulle hon kunna veta. Sakta men säkert avtog dessa jobbiga o tjatiga frågor om barn.
Nu sitter jag här i skrivandets stund och väntar mitt andra barn, ingen av mina graviditeter har varit planerade och speciellt inte denna.
Men ha ingen panik för att du inte har tagit dig utan försök tänka att det kommer när de kommer, annars så kan de låsa sig och man blir bara så ledsen och besviken.
Så var de för mig lite grann, men min första som jag hade sagt att jag skulle ha med eller utan gubben min, men det är en annan historia. Hoppas du orkar slappna av och var elak mot de som tjatar om du måste, du ska inte känna någon press från alla andra. Lycka till och hoppas detta gav dig något.

2019-03-29
Lindah69
Lindah69

Tintaan: Haha, jag är nog inte så lugn som jag verkar men min mens har alltid kommit på dag 26, den har inte varit försenad en enda gång sen så länge jag kan minnas, så både jag och mannen tror att jag är gravid även fast testen visar negativt. Det vore så konstigt om kroppen helt plötsligt fått ett spratt. Jag känner även av flera olika symptom, än att bara mensen är sen men samtidigt är jag för rädd för att hoppas. Tänkte ta ett nytt test på söndag, om mensen inte kommit, då är jag på BIM +7. Berätta gärna vad ditt test visar! =)

2019-03-28
Jess94
Jess94

Jess94: Ja jag ska ta ett test om någon dag så får jag se. Har såklart googlat runt en massa om nidblödning och det verkar som att det sker mellan 7-14 dagar så helt omöjligt är det nog inte.
Haha fattar inte hur du kan va så lugn! 😄 om jag hade sett ett liten spökstreck så hade jag inte kunnat sluta testa! Hoppas att din mens inte dyker upp. Skulle ju va helt fantastiskt om båda lyckades. 🤞🏼

2019-03-28
tintaan
tintaan
Försöker

Tintaan: Jag har faktiskt ingen aning om hur sent en nidblödning kan ske, dock kan man ju få blödningar trots man är gravid. Håller tummarna för att din mens inte kommer. Håll mig gärna uppdaterad. Min mens har fortfarande inte kommit, den är nu 4 dagar sen men gjorde gravtest igår och tyckte de visade två sträck men troligtvis spöksträck då de var väldigt blekt så jag har tolkat testet som negativt. Har extremt ont i magen, speciellt på kvällarna och kan ibland vakna av att jag har så ont så känns som om mensen borde komma när som helst men har fortfarande genomskinliga/vita flytningar så får väl vänta och se.

2019-03-28
Jess94
Jess94

Hej! Känner verkligen med dig då jag och min man på sätt och vis gått igenom samma sak. Jag har fått höra hela mitt liv att jag aldrig skulle kunna bli mamma på naturlig väg. Folk runt omkring ifrågasätter varför vi inte har barn.. klantiga och dumma kommentarer. Men men min man menar alltid att det finns en mening och att vi på ena eller andra sättet skulle bilda en familj. Vi försökte i tre års tid.. ingenting hände äl efter äl test efter test. Monitors osv. Jag tappade orken och tron på att vi någonsin skulle bli föräldrar och trycket från omgivningen gjorde saken mycket värre.. i somras hände de mest fantastiska i mitt liv.. de där jäkla testet visade ett plus ! Jag är idag i v.38 och väntar på att få träffa våran lilla dotter! Du är inte ensam! Mina odds att bli biologisk mamma var under 0.5% på en bra dag. De händer! Ge inte upp och försök att fokusera på er familj och inte alla andras dumma åsikter. Håller alla tummar för er att de är eran tur snart!

2019-03-28
Bebismotallaodds
Bebismotallaodds

Jess94: Fick en liten röd/brun blödning idag. Inte kommit något mer men har lite mensvärk/strålning vid blygdbenet så antar att mensen är på g, men känns lite tidigt då min mens ska komma om 2-3 dagar och den brukar vara väldigt punktlig. Och det känns ju alldeles för sent för en nidblödning, eller hur? Är 12 dagar efter ägglossning idag.
Hur gick det för dig? Tog du ett test, eller kom mensen? :/

2019-03-27
tintaan
tintaan
Försöker

Tintaan: Håller tummarna för dig! För mig har mensen inte kommit än, så tänkte ta ett gravtest imorgon bitti om det inte kommit under natten. Hoppas verkligen av hela mitt hjärta att vi äntligen lyckats.

2019-03-24
Jess94
Jess94

Jess94: Tråkigt :/ jag har BM på fredag så ett tag kvar innan jag kan testa. Håller tummarna!

2019-03-24
tintaan
tintaan
Försöker

Tintaan: har inte plussat än, tyvärr. Har BM imorgon igen och känner mensvärken börja komma så är rädd att vi inte lyckades denna gång heller. Hur går det för er?

2019-03-23
Jess94
Jess94
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...