App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Får 3 åring att sova på sitt rum igen.

Hej. Har en 3 årig gosse som tidigare sovit på sitt rum men efter en längre tid av återkommande sjukdom börjat sova i sin gamla säng inne hos oss. Nu har han blivit opererad och ska bli storebror om ca 3 veckor. Har försökt länge och alla metoder (läsa en saga, många sagor, sjunga en sång, flera sånger, göra både och, kaninen som så gärna ville sova, lägga honom och gå ut direkt osv) för att få honom att sova på sitt rum, men det ända som fungerade var tillslut att jag bara satt tyst i typ 45-60 min bredvid honom tills han somnade (dock vaknade han på natten och kom in) problemet är bara att jag fick så ont av att sitta där så länge att det inte går längre. Börjar bli desperat. Några tips? Med vänlig hälsning, Jossan

2019-02-17
Jossanog
Jossanog
Barn på 3 år och 6 månader

Hej! Hade lite liknande scenario inför sonens ankomst...det vi gjorde som funkade för oss tillslut var att en av oss (bäst om den andre partnern kan) låg på en madrass bredvid i för läggning o sov där sen hela natten...dag två flyttades madrassen lite närmare dörren...dag tre än närmare, dag 4 låg madrassen utanför rummet precis med öppen dörr, likaså dag 5 o 6, dag 7 stängdes dörren med madrassen utanför o till dag 8 så kunde min man sova bredvid mig igen o dottern lades nu i egen säng med rutinläggning o kommer sällan in till oss idag...
Vet att många har barnen sovandes i sin säng o det är jättefint om det funkar för dom, men det är inte för alla o jag vill ha den stunden för mig själv (o med mannen)faktiskt om man nu får säga så :)
Sen behöver inte allt ske exakt på samma sätt o lika många dagar som beskrivet men tanken ör denna...lycka till!

2019-02-19
Lily1988
Lily1988
Gravid i vecka 16

Min sambo jobbar oregelbundna tider men vi får försöka det alternativet när han är hemma.
Sen har jag tänkt att om han sover inne hos oss blir han bara störd av den lille men kanske inte blir så.
Tacksam för svaren.

2019-02-19
Jossanog
Jossanog

Denna kommentar har tagits bort av dess författare.

2019-02-19
Jossanog
Jossanog

Denna kommentar har tagits bort av dess författare.

2019-02-19
Jossanog
Jossanog

När vi skulle få sonnen att sova i eget rum så fick min man ta hand om nattningarna. Det blev inte lika mycket protester då. Han hade blivit storebror och det fungerade ite att ha honom i samma rum fast i egen säng, Han tyckte det var SÅ orättvist att lillasyster fick ligga hos mamma men inte han.

2019-02-18
ma78
ma78

Låt din partner (om du har någon) sova med sonen. 🙂

2019-02-18
8kee6
8kee6
Gravid i vecka 32

Våra barn har fått sova inne hos oss med tillgång till eget rum.

2019-02-18
Teskedsgumman
Teskedsgumman

Låt han sova hos er.
Vår storasyster fick sova på en madrass nedanför min säng när lillasyster kom. Men hon tröttnade ibland för det var ju mer ljud och rörelse i vårt sovrum när lillasyster ville äta på nätterna så hon valde att sova i sin säng tillslut.

2019-02-18
Norrlänning 1
Norrlänning 1
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...