Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Optimal ålder för inskolning?

Hej, Jag sitter och planerar föräldraledighet och hur länge jag/vi skall vara borta från jobb. Är beräknad 18 maj och tanken är att jag skall vara hemma ett år och därefter tar min man över i tre-fyra månader. Vår son kommer då att vara 15-16 månader. När ansåg ni att era barn var redo för i skolning? Det känns så tidigt samtidigt som vi har svårt att vara lediga i ytterligare fem månader. Jättetacksam för tips och råd!

2019-02-13
BFmaj2019
BFmaj2019
Bebis på 4 månader

Äldsta skolades in vid 18 mån och yngsta vid 16 mån, båda har gått kanon. Tror det handlar mkt om hur de är själva, nyfikna på något nytt och spännande... och vilken inställning vi föräldrar har, det smittar av sig.

2019-02-16
Hanna_G
Hanna_G

Jag har jobbat på förskolan tidigare och tycker att en sak är viktigt som jag ska ts in som åtanke för min son nästa år när han börjar förskolan lite efter ett år. Det är att bra om barnet har lärt sig att gå. En annan sak som är bra är att lära sig äta hyfsat själv. De två saker tycker jag är väldigt bra för barnet. Därför kanske tidigaste typ 13 mån eller något är det dags att skola in när man har tränade in de två saker. Det är särskilt viktigt att kunna gå om ditt barn måste skolas in i jan/feb alltså de vintermånaderna. För att som personal vet jag att man kan inte bära ett barn hela tiden och hinner ofta inte mata dem när man måste samtidigt äta fort sin lunch oxå. Hade en gång en flicka som var nära att gå själv när hon började förskolan. Så lidande för henne att mitt i vinter sitter i princip hela tiden på en pulka typ en timme per dag. Hur kul är det att sitta så länge på iskallt mark? Men ingen vuxen orkar bära henne med tanke på alla tjocka kläderna man har själv och barnet. Plus ryggproblem och barnet oftar väger mycket. Så jag ska definitivt tränat in min son att gå och äta själv innan han börjar förskolan.

2019-02-14

Personligen kommer jag vänta till mitt barn är runt 3-4 år. Tycker inte att småbarn innan dess har behov av att umgås i stora grupper så länge varje dag.

Har full förståelse för att alla inte kan vara hemma så länge. Men jag har valt att göra det med min dotter och kommer göra det med barn nr 2 med.

2019-02-14
viva91
viva91
Bebis på 2 månader

Båda våra barn var 13-14 månader vid inskolningar och det är en helt perfekt ålder, hur mammiga de ön är, vilket första var så har de ändå inte förståndet riktigt i den åldern utan ständigt på roliga upptåg, båda började gå just innan och det ändå de inte riktigt kunde var att äta med sked själv, men gått hur bra som helst. Skolade sedan om första vid två år då vi fick plats på den förskolan vi ville ha och inte den på andra sidan stan, då var inskolningen lite jobbigare, men gick bra då med. Men tror de anpassar sig. Vi körde dock att jag som mamma varit hemma ett år med båda då fick pappan ta inskolningar, jobba mindre en längre period, ta första vab och stängnkngsdagar, och så kör vi mycket ledigheter fortlöpande, istället för att bränna alla dagar på första 1-2 åren. Men tack och lov för att vi kan styra och ställa som vi nästan vill med föräldraledighet i detta land! Barnet kommer att anpassa sig oavsett, det bästa är att själv slappna av och känna trygghet, det känner barnet av

2019-02-13
Luna_13
Luna_13
Barn på 1 år och 9 månader

Helt upp till barnets personlighet tycker jag hur det går☺️Sonen började strax innan 3 men hade nog inte vart redo tidigare (han är en riktig hemmakille än idag,4 år) Dottern började vid 17 månader och det gick galant👍Vår yngsta skall börja vid 1 års ålder och hoppas det skall gå bra. Man är hemma så länge man kan och vill☺️Allt löser sig ofta till det positiva😊

2019-02-13
8kee6
8kee6
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...