App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Inskolning

Vi började våran inskolning för tre veckor sen, tisdag-fredag var vi med hela tiden och åt lunch och gick sen hem. Hela veckan efter var våran dotter sjuk med hög feber och öroninflammation så nu i måndags började vi om. På måndagen var jag med och vi gick hem efter lunch. Igår gick jättebra och pedagogerna sa åt mig när jag suttit i nästan en timme utan att dottern ens tittat efter mig att jag kunde gå hem om jag kände att det var okej. Då sa jag inte hejdå utan smet bara iväg (vilket kändes lite jobbigt) men hon hade inte varit ledsen alls och ätit och somnade direkt på vilan. Jag hämtade henne vid 13 och hon hade då varit själv där sen 10. Idag sa vi att jag skulle lämna, och när jag sa hejdå så blev hon jätteledsen och det var jobbigt att gå. Jag har fått sms från pedagogerna att hon varit ledsen till och från men att allt går bra. Hur lång tid tog det för era barn med inskolningen? Min man tar nu torsdag-fredag och finns i närheten om det skulle vara nåt men på måndag måste vi jobba båda två.

2019-02-13
Emliew
Emliew

Jobbar inom fsk och har många inskolningar nu, det är väldigt individuellt med ledsamheten. Några har varit extremt ledsna i ett par veckor vid lämning och vissa har man inte ens märkt något på. Sen går de ju upp och ned, ledsen ena dag för stt knappt bry sig att säga hejdå andra dagen. Tror inte du behöver oroa dig personalen fixar det :)

2019-02-14
Hyrkes
Hyrkes
Barn på 2 år och 6 månader

Mitt barn har inte börjat förskolan än. Men som en f.d. förskollärare skulle jag säga att ofta tar det inte lång tid för de flesta att gå över. Barnen brukar vara ledsna en liten stund men när föräldrarna har gått brukar de bli avledda på något sätt. Men smyger aldrig iväg utan att säga hejdå. Även hon blir ledsen så ska du alltid tala om du går nu. Och bäst om barnet inte från början ankyter bara till en personal. Alltså lämna gärna till olika och lugna vuxna om det går och inte bara en. Det kan vara problem om den personen blir sjuk eller något så blir det gråt igen. Sen hittar oftast barnet ändå en favoritfröken snart. Då går det lättare.

2019-02-13
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...