App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

När går koliken över?

Vi fick konstaterat igår på BVC att vår son lider av kolik. Det är en riktigt tuff period nu med mycket skrik, magont och väldigt lite och orolig sömn. Jag vet att det oftast går över när dom är runt 3 månader, men ni som har barn som har haft kolik, när gick det över för er? Och gjorde ni något som lindrade koliken? Vi kör på Sempers magdroppar, jag äter mjölkfri kost och vi gör kolikmassage. Vi har fått erbjudande om att testa akupunktur också så det ska vi göra, är det någon som har gjort det och fått god effekt? Att se sitt barn ha så ont och inte kunna trösta gör att man känner sig så hjälplös ❤️

2019-02-13
Marika A
Marika A
Bebis på 15 månader

Stackare! Kolik är verkligen ett rent helvete att uppleva - för både bebis och föräldrar. Min lilla tjej hade också kolik. Vi testade olika märken på ersättning och landade till slut i Hipp som verkade ge minst magont. Även Sempers magdroppar hade viss effekt, så de körde vi med ett bra tag. Men tyvärr hittade vi ingenting som tog bort koliken. Vi testade allt! Olika sätt att hålla bebisen, massage, varma bad, mm. Till slut ebbade koliken ut framåt vecka 10. Idag när hon är 7 månader har hon fortfarande en ganska känslig mage, så vi har börjat med Sempers magdroppar igen som verkar lugnande. Men matningen fungerar toppen. Hon är helt galet matglad i allt! :)

2019-06-13
HotShadeOfPink
HotShadeOfPink

Hej!
Stackars ert barn som har det så jobbigt! Och stackars er som hjälplöst får titta på. Vår son hade kolik och vi fick ingen hjälp av BVC men har som tur en vän som jobbade med ett privat företag som hette kolikhjälpen. Vi fick akupunktur och slutade med mjölkprodukter och det hjälpte direkt. Vår vän förklarade också mycket annat om kolik, till exempel att koliken kulminerar vid tre månader och minskar sedan för att försvinna vid ca 6 månader. Akupunkturen hjälper mot smärtan och tar toppen av kulmen. Hon berättade även att kolik bara är benämningen på skriken, vilket ska vara tre timmar otröstlig skrik och gnäll SAMMANLAGT PER DAG, MINST TRE DAGAR I VECKAN. Alltså inte minst tre timmar sammanhängande skrik vid samma tidpunkt varje dag som många säger. Du har ju fått hjälp nu men jag tänker att detta kan hjälpa andra. Orsaken till skriken kan variera och ska utredas.

Idag finns inte kolikhjälpen längre då de istället utbildat bvc i Göteborg då nationella riktlinjer nu säger att kolik ska behandlas med akupunktur. Så jag uppmanar alla som misstänker kolik att stå på sig om hjälp. BVC sa att vår son inte hade kolik och jag lyssnade för mycket på dem. Det resulterade i att vår son fick ha mer ont än han behövde tills vår vän kom på besök.

Hoppas ni får det bättre nu när behandling kommer igång!

2019-05-16
malinbergstrand87
malinbergstrand87

Testa gripe water.. Det hjälpte min lilla tjej.

2019-04-11
Pokaloo
Pokaloo

Ja usch det är hemskt att höra och se sitt barn ha så ont 😢
Det har blivit mycket bättre efter akupunkturen, så vi håller tummarna att det är påväg att försvinna helt nu🤞🏼

2019-03-24
Marika A
Marika A
Bebis på 15 månader

Lider med dig! Vår första dotter hade kolik, det knäckte mig totalt. Tog det som att det var mitt fel och att det var jag som var dålig på att trösta henne, när det eg inte har alls med dig som förälder att göra. Det som funkade ibland var ljud från duschen samt gunga på pilatesboll med henne i famnen.

2019-03-24
Johannanon
Johannanon

Fy det låter jobbigt att det höll på så länge☹️
Tack för dina tips!
Har testat allt det du nämner nedan och lite till, och det enda som har hjälpt är akupunkturen. Det är vi väldigt tacksamma för!❤️

2019-03-08
Marika A
Marika A
Bebis på 15 månader

Vi körde med pysventil som hjälpte när hon skrek som mest. Sempersdroppar och miniform

2019-03-08
e_astrid
e_astrid

Vår dotter hade kolik tills hon var 7-8 månader. Ett tag tog jag bort typ allt, men främst hjälpte det när mjölk, salt, peppar, te, kaffe, socker, rött kött försvann. Jag vet att det är ett skit tråkigt liv men vi såg skillnad på tösen.
Min sambo fick höra att kolik tenderar att komma om mamman dricker oboy under graviditeten. Jag drack det när jag väntade tösen och hoppade över det vid barn nr2. Han har inte kolik.
Kämpa på. Det kommer bli bättre ❤️

2019-03-08
e_astrid
e_astrid

Vi har testat att hålla upp med D-dropparna (de oljebaserade ifrån ACO), men det blev tyvärr ingen skillnad.
Pysventil har vi också använt flera gånger, och Minifomdroppar också inför varje måltid.
Det enda som har hjälpt är akupunkturen, som vi nu har två behandlingar kvar av🤗
Så vi håller tummarna att koliken är helt borta snart🤞🏼

2019-03-08
Marika A
Marika A
Bebis på 15 månader

Har du hört med BVC om inte ni även får de vattenbaserade D-dropparna?
Så förstod jag det som, för vår BVC-sköterska sa när vi fick de vanliga oljebaserade att vissa kan få magknip, i så fall byter vi bara. Nu behövde vi aldrig byta för sonen fick aldrig några problem men är nog rätt säker på att man får dem vattenbaserade dropparna också :-)

2019-03-08
MizzzJ
MizzzJ

Var lilla pojke(3 månader) har inte kolik, men hadde jätte ont i magen. Det som funkade för oss var miniform magdroppar och pysventil när han inte kunde bajsa.
Jag delammar så nu har vi börjat med nan sensitive istället nan pro, och ont har försvunnit helt.

2019-03-07
Belicima
Belicima
Försöker

Vad kör ni med för D-droppar? Vi hade en jättelugn och harmonisk liten son(född -16) tills vi började ge honom de oljebaserade D-dropparna som vi fick gratis på BVC... Det tog bara någon dag tills helvetet bröt loss och vi förstod inte vad som hade hänt... Jag började googla och hittade många träffar på andra som fått problem pga dropparna så vi köpte de vattenbaserade dropparna på apoteket och efter några dagar var han våran lugna och harmoniske kille igen... Om det verkligen var pga dropparna eller en tillfällighet vet vi inte men när lillasyster kom i Januari i år så vågade vi naturligtvis inte chansa utan vi köper dropparna på apoteket och har ännu inte haft några problem...
Så mitt råd är att testa byt D-droppar...visst, man får betala dem själv men det är det helt klart värt!
All lycka till!!

2019-03-07
cattisask
cattisask
Bebis på 14 månader

Åh vad jobbigt det låter😢
Ja det är fruktansvärt att se ens minsting ha så ont..
Vår lille kille har också fått Rotavaccinet, men bara första dosen.. Han hade jätteont i magen i flera dagar efteråt, men det var innan de hade konstaterat att det var kolik..
Nu är jag lite rädd för att ge dos nummer 2..
Tack för dina tips!💗

2019-03-02
Marika A
Marika A
Bebis på 15 månader

Hej där,

Vår dotter hade kolik i 9 månader - helt vidrigt att se henne ha så ont och tortyr för allas öron. Det enda som egentligen hjälpte, och hjälpte bra, var akupunktur, tror vi gick typ 5 ggr och hon blev bra. Sedan - tyvärr - gav BVC rotavaccin (vårt godkännande så klart men vi visste inte) och allt blossade upp igen x 10. Tydligen får man absolut inte ge det vaccinet till bebisar med kolik eftersom vaccinet sätter sig i den redan irriterade magen... Efter det fick vi gå 15 gånger till... Ändå blev det inte riktigt bra förrän hon var 9 månader. Något som funkade delvis var just låten sommaren är kort med Tomas Ledin (helt knasigt men den var 100 %-ig) :) och vi fick otroligt bra hjälp av kolikhjälpen i göteborg, de har gratis rådgivning på telefon - ring dem! Stort lycka till och skickar massa energi till er som jag vet behöver det!

2019-03-01
Shamone
Shamone

Åh tack för tipset!
Han går på akupunktur nu och det verkar hjälpa lite iallafall. Skrikstunderna är lite färre och det går att lägga honom ifrån sig en liten stund för att kunna gå toaletten eller göra en macka, bara det är framsteg😍
Vi längtar efter den dagen det går över helt såklart. Han är ju snart 3 månader så håller tummarna 🤞🏼

2019-02-28
Marika A
Marika A
Bebis på 15 månader

Låter knäppt men babblarna, dem hjälpte mig på nätterna, är ju kända för att ha bra inverkan på barn. Första låten är bäst, satte på den om och om och det funkade, mycket färger och ljud som dem gillar. Får dem att ”glömma” det jobbiga för en stund. Vi hade koliken 10 av 24 timmar och slutade exakt på 3 månaders dagen.

2019-02-28
Olisss
Olisss
Barn på 1 år och 9 månader

Tack för era svar!
Ja jag förstår att koliken kan hålla på olika länge.. Man hoppas ju varje dag att det ska gå över så han slipper ha ont❤️
Jag utesluter mjölkprotein helt, och har varit på första akupunkturbehandlingen idag. Upplever att han är lite lugnare än igår, men vet inte om det råkar vara en ”lugnare” dag eller om akupunkturen gör nytta..
Vi håller tummarna🤞🏼 Kram!

2019-02-14
Marika A
Marika A
Bebis på 15 månader

Denna kommentar har tagits bort av dess författare.

2019-02-14
Marika A
Marika A
Bebis på 15 månader

Vår son hade kolik i 5 månader. Det började då han va 2 veckor och höll tyvärr i sig fran tills 6 månader men började trappas ner vid 4 månader. Vi provade också allt, även akupunktur, och tyckte inte det hjälpte speciellt mycket. Han blev lite lugnare precis efter, men sedan var det igång igen. Vi testade mjölk- och äggfri kost (ammade), drack ingen kolsyra, magdroppar, massage och bad m.m. Men för oss var det tyvärr bara att vänta ut det. Vet att det är helt fruktansvärt då man är mitt i det, och det är ingen tröst i stunden att att det kommer gå över. Min räddning va långa promenader med vagnen, där han ändå trivdes, med en podd i lurarna för att koppla bort. Sedan var bärselen grym och vi laddade även hem en app som heter spund Sleeper, och ljudet av hårtorken gjorde att han stundtals kunde komma till ro och sluta skrika. Kämpa på!! Kram

2019-02-14
Carolinesvan
Carolinesvan

Hej
Har haft (o)turen att få två tjejer med kolik. Första skrek 17h/dygn och då fanns det inte mycket att göra (2010) beställde dock något som heter gripwater som gav lite effekt. Nu fick jag nästa tjej 2017 och henne gick jag på akupunktur med. Efter första gången trodde jag att jag förstört mitt barn då koliken eskalerade extremt första dygnet efter nålarna. Detta var dock ganska vanligt fick jag höra sen. Jag gick 2ggr i veckan första tre veckorna och märkte skillnad ganska snabbt. Sedan gick jag 1gång i veckan i nästan 6 veckor och då höll sig koliken lugnare, provade att ta bort akupunkturen efter 5 veckor men då skrek hon igen. Jag tackar denna kvinna för hjälpen jag fick. Kan även rekommendera fänkålsvatten. Koka ca 2dl vatten o lägg i ca 10 hela fänkålsfrön. Låt stå tills det svalnat och ge bebis 1-2tsk innan mat/amning. Koka nytt för varje dag. Klen tröst men det går över. Antar att du provat utesluta mjölkprotein redan så det ej är allergi?

2019-02-14
hall
hall
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...