Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

När går koliken över?

Vi fick konstaterat igår på BVC att vår son lider av kolik. Det är en riktigt tuff period nu med mycket skrik, magont och väldigt lite och orolig sömn. Jag vet att det oftast går över när dom är runt 3 månader, men ni som har barn som har haft kolik, när gick det över för er? Och gjorde ni något som lindrade koliken? Vi kör på Sempers magdroppar, jag äter mjölkfri kost och vi gör kolikmassage. Vi har fått erbjudande om att testa akupunktur också så det ska vi göra, är det någon som har gjort det och fått god effekt? Att se sitt barn ha så ont och inte kunna trösta gör att man känner sig så hjälplös ❤️

2019-02-13
Marika A
Marika A
Bebis på 5 månader

Hej!
Stackars ert barn som har det så jobbigt! Och stackars er som hjälplöst får titta på. Vår son hade kolik och vi fick ingen hjälp av BVC men har som tur en vän som jobbade med ett privat företag som hette kolikhjälpen. Vi fick akupunktur och slutade med mjölkprodukter och det hjälpte direkt. Vår vän förklarade också mycket annat om kolik, till exempel att koliken kulminerar vid tre månader och minskar sedan för att försvinna vid ca 6 månader. Akupunkturen hjälper mot smärtan och tar toppen av kulmen. Hon berättade även att kolik bara är benämningen på skriken, vilket ska vara tre timmar otröstlig skrik och gnäll SAMMANLAGT PER DAG, MINST TRE DAGAR I VECKAN. Alltså inte minst tre timmar sammanhängande skrik vid samma tidpunkt varje dag som många säger. Du har ju fått hjälp nu men jag tänker att detta kan hjälpa andra. Orsaken till skriken kan variera och ska utredas.

Idag finns inte kolikhjälpen längre då de istället utbildat bvc i Göteborg då nationella riktlinjer nu säger att kolik ska behandlas med akupunktur. Så jag uppmanar alla som misstänker kolik att stå på sig om hjälp. BVC sa att vår son inte hade kolik och jag lyssnade för mycket på dem. Det resulterade i att vår son fick ha mer ont än han behövde tills vår vän kom på besök.

Hoppas ni får det bättre nu när behandling kommer igång!

2019-05-16
malinbergstrand87
malinbergstrand87

Testa gripe water.. Det hjälpte min lilla tjej.

2019-04-11
Pokaloo
Pokaloo

Ja usch det är hemskt att höra och se sitt barn ha så ont 😢
Det har blivit mycket bättre efter akupunkturen, så vi håller tummarna att det är påväg att försvinna helt nu🤞🏼

2019-03-24
Marika A
Marika A
Bebis på 5 månader

Lider med dig! Vår första dotter hade kolik, det knäckte mig totalt. Tog det som att det var mitt fel och att det var jag som var dålig på att trösta henne, när det eg inte har alls med dig som förälder att göra. Det som funkade ibland var ljud från duschen samt gunga på pilatesboll med henne i famnen.

2019-03-24
Johannanon
Johannanon

Fy det låter jobbigt att det höll på så länge☹️
Tack för dina tips!
Har testat allt det du nämner nedan och lite till, och det enda som har hjälpt är akupunkturen. Det är vi väldigt tacksamma för!❤️

2019-03-08
Marika A
Marika A
Bebis på 5 månader

Vi körde med pysventil som hjälpte när hon skrek som mest. Sempersdroppar och miniform

2019-03-08
e_astrid
e_astrid

Vår dotter hade kolik tills hon var 7-8 månader. Ett tag tog jag bort typ allt, men främst hjälpte det när mjölk, salt, peppar, te, kaffe, socker, rött kött försvann. Jag vet att det är ett skit tråkigt liv men vi såg skillnad på tösen.
Min sambo fick höra att kolik tenderar att komma om mamman dricker oboy under graviditeten. Jag drack det när jag väntade tösen och hoppade över det vid barn nr2. Han har inte kolik.
Kämpa på. Det kommer bli bättre ❤️

2019-03-08
e_astrid
e_astrid

Vi har testat att hålla upp med D-dropparna (de oljebaserade ifrån ACO), men det blev tyvärr ingen skillnad.
Pysventil har vi också använt flera gånger, och Minifomdroppar också inför varje måltid.
Det enda som har hjälpt är akupunkturen, som vi nu har två behandlingar kvar av🤗
Så vi håller tummarna att koliken är helt borta snart🤞🏼

2019-03-08
Marika A
Marika A
Bebis på 5 månader

Har du hört med BVC om inte ni även får de vattenbaserade D-dropparna?
Så förstod jag det som, för vår BVC-sköterska sa när vi fick de vanliga oljebaserade att vissa kan få magknip, i så fall byter vi bara. Nu behövde vi aldrig byta för sonen fick aldrig några problem men är nog rätt säker på att man får dem vattenbaserade dropparna också :-)

2019-03-08
MizzzJ
MizzzJ

Var lilla pojke(3 månader) har inte kolik, men hadde jätte ont i magen. Det som funkade för oss var miniform magdroppar och pysventil när han inte kunde bajsa.
Jag delammar så nu har vi börjat med nan sensitive istället nan pro, och ont har försvunnit helt.

2019-03-07
Belicima
Belicima
Försöker

Vad kör ni med för D-droppar? Vi hade en jättelugn och harmonisk liten son(född -16) tills vi började ge honom de oljebaserade D-dropparna som vi fick gratis på BVC... Det tog bara någon dag tills helvetet bröt loss och vi förstod inte vad som hade hänt... Jag började googla och hittade många träffar på andra som fått problem pga dropparna så vi köpte de vattenbaserade dropparna på apoteket och efter några dagar var han våran lugna och harmoniske kille igen... Om det verkligen var pga dropparna eller en tillfällighet vet vi inte men när lillasyster kom i Januari i år så vågade vi naturligtvis inte chansa utan vi köper dropparna på apoteket och har ännu inte haft några problem...
Så mitt råd är att testa byt D-droppar...visst, man får betala dem själv men det är det helt klart värt!
All lycka till!!

2019-03-07
cattisask
cattisask
Bebis på 4 månader

Åh vad jobbigt det låter😢
Ja det är fruktansvärt att se ens minsting ha så ont..
Vår lille kille har också fått Rotavaccinet, men bara första dosen.. Han hade jätteont i magen i flera dagar efteråt, men det var innan de hade konstaterat att det var kolik..
Nu är jag lite rädd för att ge dos nummer 2..
Tack för dina tips!💗

2019-03-02
Marika A
Marika A
Bebis på 5 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...