Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Mjölkstockning

Vill bara dela med mig av mina erfarenheter då jag har haft mycket problem med mjölkstockning och tyckt att det har varit svårt att hitta tips och rekommendationer som faktiskt fungerat för mig. Jag upplever att informationen som finns att hitta kring detta problem inte alltid är helt samstämmig. Självklart är vi alla olika och det som hjälper mig kanske inte fungerar för vissa. Men följande har underlättat väldigt mycket för mig i viljan att fortsätta amma så länge som möjligt. Det första jag kan rekommendera är lecithin. Har tidigare haft mjölkstockning 2-3 ggr i veckan. Sen jag började äta lecithin-kapslar har brösten hållt sig mycket mjukare och jag har varit fri från stockningar i en och en halv vecka nu. Kan också säga att för mig har inte alla vanliga rekommenderationer fungerat. Många säger massera och pumpa. Jag har upplevt att pumpning bara har förvärrat och att man bör vara väldigt försiktig med intensiv massage. Det jag gjort är att försiktigt stryka med fingrarna över stockningen ut mot bröstvårtan vid amning. Kan även rekommendera Hirudoid-Salva som egentligen används mot blodproppar. Det och värme har hjälpt mig när en mjölkstockning väl har uppstått. Bara man är noga och tvättar av bröstet innan amning. Och våga prova att amma ståendes på alla fyra som en kossa! Det har hjälpt mig flera gånger. Hoppas att detta kan vara till hjälp för någon.

2019-02-13
Alvida
Alvida
Bebis på 8 månader

Bra att veta att dubbel dos har den effekten. Helt klart något att undvika då. 🙂

2019-02-14
Alvida
Alvida

Mitt bästa tips är varma bad med massage på bröstet, en annan sak som jag inte tänkte på i början var kylan ifrån kylen om natten när man går upp och dricker.

2019-02-14
Soldiana
Soldiana

Använde oxå lecitin och slapp därefter mjölkstockning nästan helt. Dock var jag lite dum engång och tog dubbel dos när jag fick mjölkstockning för jag tänkte det skulle släppa. Kan bara säga att jag har aldrig gått på toa så många ggr i mitt liv.

Det enda som funka annars var att handmjölka hårt och länge i duschen med varmt vatten på tills Det släppt på trycket.

2019-02-14
viva91
viva91
Gravid i vecka 40
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...