App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

När kan man ge gröt?

Hej! Jag har en dotter på snart 5 månader. Vi har börjat ge henne smakportioner för en vecka sedan och det går superbra. Hon har länge visat ett stort intresse för mat. Min fråga till er är: när kan jag börja ge henne lite gröt? Ska man avvakta tills smakportionerna börjat bli lite större eller kan man ge någon tesked gröt på förmiddagen? Hon helammas men tycker nu att under dagarna blir det bara svårare och svårare att få henne att äta. Allt annat runtom är mer intressant och hon är mer intresserad av det jag äter. Hur gjorde ni?

2019-02-12
eelino
eelino
Gravid i vecka 30

Min son är 4,5 mån och fick råd av bvc att börja med smakportionen och gröt. Köpte Sempers gröt för 4 mån. Han äter bara till lunch. Ca 5 gram pulver blandade med vatten/bröstmjölk. Jag har blandat till konsistensen som yoghurt. Han orkar inte äter allt än. Men han äter lite gröt iaf.

2019-02-13

Säger som de andra, bara magen är okej med det så kan man ju göra portionerna större ganska snabbt.
Med första barnet fick vi öka portionerna ganska fort, och när han åt väldigt mycket så började jag göra egen gröt till honom. Med Äppelmos eller plommonpure så bara slukade han det morgon och kväll.
Mina två andra barn har inte varit intresserade av gröt så då har de ätit annat istället.

2019-02-12
ma78
ma78
Barn på 2 år och 4 månader

Vi började med gröt vid 4 mån på yngsta sonen, han har alltid ammat kort och intensivt och vid 4 1/2 månad kände jag att han blev inte mätt, började med små portioner men kunde öka snabbt då magen hängde med bra, han är ett år nu och äter som en häst och jag ammar fortfarande 1-2 ggr/dygn. Storasyster började med gröt vid 5 1/2 månad och det gick också bra, men där fick vi öka mängden sakta då magen inte riktigt hängde med.

2019-02-12
Luna_13
Luna_13
Barn på 2 år och 2 månader

Ja det finns ju färdig havregröt från 4 mån som vi använde. Gjorde en halv portion och hon fick äta så länge det var "kul". Började sen ge två sådana per dag och med en klick katrinplommon ibland. Hon vägrade matpureer så detta var det enda vi körde tillsammans med amning och det gick kanon. Efter ett par veckor bytte vi till 6 mån gröt och gjorde en hel portion och plommon eller päron till efterrätt. Funkat kanon här

2019-02-12
Mislan
Mislan
Barn på 1 år och 8 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...