App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

somna själv

Hej! Har en son på ca 5 månader, han har sovit i sin säng från dag ett fast i babynäst. Vi åkte utomlands nyss i över 2 veckor och han fick då sova hos mig på nätterna. Dagarna har han oftast sovit hos mig då han sover bäst så, annars sover han bara en halvtimma. När vi kom hem började vi med att lära honom att somna själv i sängen istället för att vi skulle vagga och natta och han ändå sov hos mig. Första gångerna blev det mycket skrik och jag fick trösta mycket, nu går det ganska bra och han är bara lite ledsen men går att trösta när han ligger kvar i sängen. Det tar ca 20-30 minuter för honom att somna och han är små ledsen emellan åt. På natten byter jag blöja ev matar om han vaknar och säger godnatt och lägger ner han. Han vänder sig om och somnar direkt ibland kan han små prata med sig själv. Min fråga är hur gör man så att det blir bättre på själva kvälls nattningen? så tråkigt att avsluta dagen med att han ska vara ledsen. Eller blir det bättre med tiden ? Har gjort detta ca 2 veckor. Han är en väldigt aktiv kille och gillar inte att sova på dagen, så på dagen sover han ca 1,5-2 timmar uppdelat i 3-4 tupplurar. Jag nattar honom mellan 5 halv 6 och han vaknar för morgonen vid halv 7. kvällsrutinen är att duscha, borsta tänder och sedan lyssna kolla på en uggla ssom har ljus/ljud

2019-02-12
Förstabarniseptember
Förstabarniseptember
Barn på 1 år och 7 månader

Jag tror faktiskt att det är emot barnens natur att vilja somna själv.
De är så små och behöver närhet. Det är jobbigt att ha småbarn, man får ofta sätta sig själv åt i sodan och se till barnens behov.

På dagarna sov mina barn uselt inomhus så jag tog en långpromenad varje dag efter lunch och då sov de gott i flera timmar.

2019-02-12
Norrlänning 1
Norrlänning 1
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...