Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Gravid kort efter förlossning, någon mer?

Jag har en son på 9 veckor och fick reda på igår att jag återigen är gravid. Ej planerat, men vi har valt att behålla. Är det någon mer här som fått barn med kort mellan rum och isåfall, hur klarade er kropp det och hur går det barnen emellan?

2019-02-11
LouiseLisen
LouiseLisen
Gravid i vecka 31

Det var ju lite längre mellan mina, 22 månader blev det. Nu leker de väldigt gärna med varandra men just när de kom så var det jobbigt eftersom han bara precis lärt sig gå. Talade gjorde han nästan inte heller så det var lite jobbigt det med.

Men jag har svärföräldrarna bara tre kilometer bort, och pensionärer, så storebror var hos dem en dag i veckan redan innan och när lillasyster var här så var et väldigt sköna dagar. Man kunde vila lite mer och jobba hemma lite mer effektivt.

Ställ inte för höga krav på dig själv när båda är ute,

2019-05-06
ma78
ma78
Barn på 1 år och 8 månader

Min son var 4,5 månad när jag blev gravid med andra barnet.

2019-05-06
johannaberlin
johannaberlin

Jag, min son är snart 4 månader. Vi har bestämt att behålla det. Vi ska till bm imorgon, undrar vad hon säger?😳😍

2019-05-06
emeliee94
emeliee94

Hej, jag är i liknande sits. Min dotter är drygt 10 månader och jag är gravid i vecka 36+0, så det blir knappt ett år mellan de två. Det går ganska bra att vara gravid trots att så klart visa dagar är jobbigare än andra. I början av andra graviditeten var jag så klart väldigt trött, men dottern var så liten att jag tog tupplur med henne nästan varje gång hon sov. Men ju längre in i graviditeten desto jobbigare blev det, för att nu så sover hon kanske två gånger om dagen, och då kan det vara en tupplur på 30 min och en lite längre kanske 1 timme men ibland 2 timmar och jag är åter igen trött. Det rekommenderas att man ska byta blöja på golvet när barnet har lärt sig vända från rygg till mage men jag kör ändå skötbordet bara för att det är bekvämare för mig, dock måste jag fånga och vända om min dotter flera gånger under blöjbyte, men så får det blir, att gå ner på golvet för att byta blöja är för tungt och byta det på sängen eller i soffan är obekvämt för ryggen. Sedan är det ju så att jag gick upp redan 16kg och jag hann så klart inte bli av med alla extra kg efter första graviditeten så även det känns i kroppen - jag har inte ont, men jag känner mig väldigt väldigt tungt och att lyfta min dotter just nu är inte heller så lätt, som tur är lärde hon sig att ställa upp så jag behöver inte lyfta henne direkt från golvet. Själva graviditeten är ok, trodde att jag kommer känna av mer i kroppen men förutom det att jag blivit jätte tungt så är det inget annat (räknar bort vanliga krämpor som t.ex. svullna fötter, dem är inte mer svullna än under första graviditeten).
Om du har möjlighet att få hjälp ju längre in i graviditeten du går använd det. Min mamma bor väldigt långt ifrån oss, men hon kommer hit när jag går in i vecka 38 dels för att man vet aldrig när bebisen kommer dels för att det är tungt för mig nu att underhålla våran dotter. Hon vill leka, krypa runt i full fart, bli lyft, bli i famnen osv och det vill jag med, men orken börjar ta slut och det blir skönt att ha någon här hemma som kan hjälpa med att hand om henne och leka med henne. Min sambo så klart hjälper till när han kommer från jobbet, men t.ex. nästa vecka är han bortrest 3 dagar med jobbet och jag undrar hur ska jag klara de tre dagarna. Det kommer jag göra visst, man har ju inget val, men skulle det finnas någon i närheten som skulle kunna komma och hjälpa till lite så skulle jag inte ha något emot det. Lycka till :-) det kommer säkert gå bra :-)

2019-05-05
SILA81
SILA81
Bebis på 2 månader

Tack så jätte mycket för alla svar! 😊 försökte googla först men då stod bara allt negativt!
Detta peppar en verkligen 🌸🌸

2019-02-13
LouiseLisen
LouiseLisen

Nu är vi i 30-års åldern, men det skiljer 11 månader mellan mig och min syster. När vi var små tyckte jag, som är yngst, nog att det var lite jobbigt. Mest för jag fick ärva allt av storasystern. Men när vi kom upp i tonåren har det varit fantastiskt roligt. Vi har haft gemensamma vänner och hon har varit min bästa vän. Så ur det perspektivet är det roligt för barnen när de är så jämngamla. Och nu när vi är ännu äldre är det bara ännu roligare!

2019-02-12
T0ve
T0ve

Jag har 18 månader mellan mina barn som idag är 2.5 och 1 år gamla. Det var inte heller planerat, men tycker det gått hur bra som helst. Tycker ryggen tagit en del stryk, och magen sitter inte där den satt förr🙈😂 Men jag har inte tränat något, så får väl till viss del skylla mig själv känner jag.
Jag märker redan hur kul barnen har ihop, även om de fortfarande är små. Den enda nackdelen jag kan tänka är att min 2.5 åring är sen i talet, och min 1 åring är tidig med att redan säga en hel del ord, så jag är rädd att den stora då kommer känns sig dum eller nått om lillasyster då hinner före att lära sig prata.
Jag tror syskon har ännu större glädje av varandra när de är födda tätt efter varandra, än om det skiljer flera år emellan.
Lycka till, tror det blir kanonbra!

2019-02-12
Evanima
Evanima

Hej, vår son var bara 8 månader när jag blev gravid igen och en liten kille till kommer i slutet av April. Tycker andra graviditeten har varit väldigt jobbig, haft mycket värkar och foglossning. Men kommer klart bli roligare när lilla livet är ute och förhoppningsvis tar förlossningen inte så mycket på mig denna gången heller, första kom lite lätt på 16 timmar från första värk. Hoppas det går snabbare denna gången 👍🏼 👨‍👩‍👦‍👦👶🏻 Grattis och lycka till, kommer säkert bli hur bra som helst 👍🏼🤗 Grattis och lycka till

2019-02-12
stormbarnsmamma
stormbarnsmamma
Bebis på 3 månader

Grattis☺️Har 16 månader mellan mina.
Finns för o nackdelar med allt oavsett tätt eller ej😊Ställ inte så höga krav på dig själv så ska det gå bra💕Min kropp har tagit stryk i form av foglossning som gjorde mig sängliggandes. Har nu en 4 åring,3 åring och en 4 veckors hemma och det är fullt upp😊Lycka till,kommer gå fint👍

2019-02-12
8kee6
8kee6

Tack för ditt svar. :) ja de blir väldigt tidigt, men samtidigt vill vi ändå inte ta bort det..
tyckte du att du fick ondare under andra graviditeten?
Att kroppen egentligen inte orkade med?
Jag är ute och rör på mig ca 2 timmar per dag och hoppas på att det ska hjälpa mig lite.

2019-02-11
LouiseLisen
LouiseLisen

Oj det blir tätt. Mina två skiljer det 18 månader på och jag tycker det har gått bra. Dom får ju väldigt roligt med varandra. Andra graviditeten kändes mer jobbig men d va säkert för att jag la av att träna i mitten av första graviditeten och inte återupptog träningen. Kroppsligen märks det på magen o brösten tycker jag.

2019-02-11
1rema
1rema
Barn på 3 år och 2 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...