Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Psykisk ohälsa och ångest vid graviditeten

Hej! Är mamma till en dotter som väntar sitt andra barn och är beräknad till sommaren. Skulle vilja veta om några av er här inne har erfarenhet av psykisk ohälsa och ångest vid graviditeten? Min dotter mår fruktansvärt dåligt och blir väldigt negativt inställd till sin sambo bland annat, där hon får för sig både det ena med det andra mot honom. Hon tycks tro att alla som bara vill henne väl vill skada henne och att vi tycker hon är en dålig mamma. Hon har haft problem med psykisk ohälsa tidigare och de var likadant vid förra graviditeten, men allt har fungerat fantastiskt bra när barnet väl är fött. De är själva graviditeten hon inte fixar. Tyvärr så känns de som om hon samtidigt sköms för de som händer då hon inte kan kontrollera sig själv. Svärsonen och jag har pratat med barnmorskan hennes som tex inte kände till något om detta och svärsonen tog även kontakt med en Socionom på MVC, som gjorde en orosanmälan till soc 😞. Jag har själv igen erfarenhet själv av detta och vill bara att min dotter ska kunna få må bra sista tiden av sin graviditet. Men känns som om de blir svår så länge hon själv inte vågar säga något till sin barnmorska. Tacksam för alla råd och tips jag kan få, då jag förstått att detta är vanligare än vad man tror

2019-02-11
snake
snake

Då är det inte så konstigt att hon mår dåligt under graviditeten. Är många som vart med om sexuella övergrepp som mår dåligt när dem blir med barn och under förlossningen.

Mitt råd är ändå att söka psykolog kontakt, gärna en specialist på trauma/ptsd. Antingen via mvc, med egen remiss till psykiatrisk mottagning, privat vårdgivare eller via vårdcentral.

Hon kan även söka aurora mottagning, det är specialister för kvinnor som är rädda att föda tex, där kan hon säkerligen få stöd pga sitt förflutna.

Däremot är det inte ok att hon går med obearbetade trauman och tar hand om barn när hon inte är stabil. Hon behöver söka vård.

2019-02-11
viva91
viva91
nyfödd bebis

Glömde skriva att hon inga mediciner tar.

2019-02-11
snake
snake

Hon har ingen psykolog kontakt just nu då, dem tyvärr skrev ut henne i våras efter en dipp och en överdos av Alvedon. Hade då sagt på sjukhuset att hon var besviken på deras hjälp och stöd, de väljer då att säga tack och hej. Hon har varit med om mycket traumatiskt som barn och tonåring, sexuellt utnyttjad av sin pappa och även utsatt för våldtäkt. Och de känns som hon till och från får Flashbacks. Till dessa händelser.

2019-02-11
snake
snake

Jag har borderline och jag mådde faktist väldigt bra min första graviditet så jag vet tyvärr inte hur det är.

Äter hon medicin? Har hon psykolog kontakt? Mödra vården kan hjälpa till att ordna det annars.

2019-02-11
viva91
viva91
nyfödd bebis
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...