App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Efter förlossningen

Efter att ha fött hur har ni gått ner i vikt?

2019-02-07
Samet Emine
Samet Emine
Bebis på 10 månader

Jag lyckades med det ovanliga att dubbla min vikt under min graviditet... Nu är dottern 5 månader och jag har gått ner totalt 28 kg än så länge! Jag delammade de första 3.5 månaderna och hade i stort sett ingen fysisk aktivitet förrän i januari i år då jag påbörjade blogilates nybörjarschema (helt gratis träning) och jag försöker begränsa mitt kaloriintag till ca 1200 -1500 kcal om dagen. Jag är ensamstående med två små barn och pluggar heltid, och dieten har inte påverkat min energi alls, man vänjer sig snabbt vid att äta mindre.

Varning dock!
Ammar du måste du äta minst 1700 kcal om dagen för att inte mjölkproduktionen ska påverkas. Dessutom så lagras gifter i fett vilka frigörs vid viktminskning och blandas med bröstmjölken (därför jag slutade amma innan jag gick all-in för träning och diet.) :)

2019-02-17
illusiona
illusiona

Jag gick upp 19kg, tappade 12kg på förlossning/bb. De sista 5kg satt stenhårt tills jag slutade amma, då släppte den otroliga hungern och jag tappade 10kg utan att det var några svårigheter.

Det kräver så mycket att ta hand om ett barn så bara man tänker lite på vad man äter så trillar kilona av ganska lätt., eller det gjorde de för mig.

2019-02-17
Niseen
Niseen

Jag har inte gjort något särskilt, äter som en häst och har max tre kg kvar. Min pojke kom sista september.

2019-02-16
Tistel86
Tistel86

För mig har amningen höjt min förbränning, inte lagrat. Är hungrig som en varg, hela tiden och har aldrig ätit så stora portioner som nu. Och jag höll inte igen på julgodiset under första månaden i december. Ändå försvann mina 16 kg på direkten. Att förbränningen är högre har jag även märkt när jag druckit alkohol. Brukar bli salongsberusad på bara ett glas vin, nu måste jag verkligen tänka mig för (vill inte bli berusad än) annars sveper jag i mig några glas i ett nafs.
Tror tyvärr att det fysiska är jätteindividuelt och det är viktigt att inte jämnföra sig för mkt. Men som alla skrivit ovan, utnyttja promenaderna. Ni får båda frisk luft. Bebis får en djup sömn och mamma får bra motion:)

2019-02-15
Mingeling
Mingeling

Jag tappade 12kg första veckan efter förlossning. Nu efter snart fyra månader har jag 2-3kg kvar till ursprungsvikt. Jag har låtit kroppen sköta det där själv, bara promenerat dagligen eftersom att jag har hund. Jag tror dock att man ska vara försiktig med att försöka att tappa vikt om man ammar. Jag upplever att det är viktigare att bara hålla sig hälsosam och pigg, och att amningen kräver ett större energiintag. Jag kan säga att jag blivit smått irriterad på min barnmorska som tjatat om hur viktigt det är att tappa alla kilon. Jag fick till slut förklara att jag inte ville tillbaka till min ursprungsvikt då jag var väldigt spinkig när jag blev gravid. Jag har dessutom haft problem med ätstörningar, vilket gör barnmorskans tjat ännu mer orimligt (hon vet om det). Jag försöker nu att uppskatta min kropp trots att det är lite mer hull på låren och magen inte har samma spänst som innan. Man har ju trots allt burit på en liten människa. 🙂

2019-02-15
Alvida
Alvida

Gick ner de mesta de första dagarna, förutom bebisen då haha så va det nog mycket vätska i kroppen som försvann. Det sista kilot tog nån månad men nu 6 mån efter är det samma vikt som innan gravid. Dock ändrar ju sig kroppen något. Promenerade dock mycket som gravid och även nu efter, tror det gjorde jag återhämtade mig snabbt även fast det var kejsarsnitt.

2019-02-08
Kakan2121
Kakan2121

Tack

2019-02-08
Samet Emine
Samet Emine
Bebis på 10 månader

Jag tror att amningen hjälpte mig mycket samt att jag tagit mycket promenader kombinerat med lätt träning! Har dock gått ner i vikt mer än jag vägde innan nu :/

2019-02-08
Angie2018
Angie2018

Jag har efter 4barn tappat 3/4 delar av gravidvikten inom ett par veckor.
Resterande fjärde del får jag dras med ett år innan jag fått bort de.
Det är som att kroppen lagrar under amningsperioden och när jag slutat amma efter 6-8månader börjar kilona ge med sig.

2019-02-08
ballongvisp
ballongvisp
Barn på 1 år och 7 månader

Med mina barn har jag gått ner till startvikten från 4-9 månader efter jag har fått.

2019-02-08
Teskedsgumman
Teskedsgumman
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...