App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Trött på att vara gravid 😊

Jag behöver få skriva av mig och här inne brukar ni alla vara så förstående och hjälpsamma. Jag var hos min bm i måndags och bröt ihop totalt, jag berättade för henne att jag just nu bara tycker graviditeten är till stort besvär, jag kan inte se nån glädje utan allt är bara pest, tårarna rinner, jag vill att bebisen ska komma nu för just nu är ingenting roligt. tycker tyvärr bara att det fortsätter kännas jobbigt. Jag är i gravidvecka 37+3. Det finns absolut ingen glädje hos mig nu 😭😭 jag blir så avis på alla som redan fått. Detta här dock min första graviditet. Min bm var dock inte så förstående, hon sa bara att jag skulle le o vara glad. Det finns två saker som jag funderar över som nån kanske kan svara på: *Dom två senaste dagarna framför allt på kvällen så har det rört sig så extremt mycket i magen, det känns som att han sparkar men ändå inte (magen blir lite hårdare) skulle det kunna vara sammandragningar eller är det helt enkelt bara sparkar? Det pågår rätt kraftigt under typ 1-2h innan det lugnar sig. *Från igår em (ons) till idag Torsdag har jag haft en extrem huvudvärk med ett trygg bakom ögonen, är det något som kan vara relaterat till graviditeten? Har tagit alvedon utan effekt.

2019-02-07
Gravid första gången
Gravid första gången
Bebis på 13 månader

Håll ut! Jag hade inte heller någon glädje på slutet och jag trodde det skulle smitta av sig på min baby, men det gjorde det inte! Idag är han världens gulligaste och gladaste. Det är tungt att vara höggravid, jag själv hade aldrig kunnat föreställa mig allt. Ens ego läggs ju oxå en del på hyllan och man förbereds för att ge allt man har till någon annan. En livsomställning. Samtidigt som alla små och stora krämpor oxå är där och hakkar på en, dygnets alla olika timmar. Och man undrar om allt verkligen är ok och ska vara såhär, tankarna snurrar hela tiden. Man kommer ju till en gräns tillslut där man tröttnar, för man vill ju må Bra. Vilket bara är sunt! Men ändå är det ju bara att hålla ut lite till....inte det roligaste att höra men belöningen efteråt är fantastisk! Hoppas det går bra ändå att bita ihop sista tiden! Va snäll mot dig själv och kanske unna dig något gott!

2019-02-08
Theres.josefsson@hotmail.com
Theres.josefsson@hotmail.com

Jag tror de allra flesta gravida känner som du. Vissa mer andra mindre. Det är ju en sådan anspänning och förväntat när det i stort sätt bara är fl kvar innan bebis är här. Tror också att din bm förstår, men att det är sååå vanligt och naturligt mot slutet att det kanske inte uppfattas som avvikande. Inför mitt sista bm besök sa min bm "men är du här, hade räknat med att bebis skulle hunnit komma". Då brast det för mig rakt upp och ner i väntrummet.
När du väl har din bebis, och har haft ett tag kommer du med största sannolikhet tänka att det kanske inte varit så dumt att "njuta och vara glad" den sista tiden när du får äta, sova och duscha efter ditt eget schema. Men spelar ingen roll hur många bm eller andra mammor som säger det, för det är omöjligt att inte bara vilja kräkas på hela tanken på graviditet.
Så mitt tips är.. Håll ut! Gå på bio med din partner eller något annat som efter bebis kommer bli betydligt mer ovanligt. Snart är det över.
Vad gäller rörelserna skulle jag inte gissa att det är sammandragningar. Då blir hela magen hård och har för mig att man inte riktigt känner rörelser alls så tydligt. Jag hade massa sammandragningar från vecka 20 så sammandragningar som inte gör ont är inre nödvändigtvis kopplat till ev start av fl. huvudvärken kan säkert vara kopplad till grav på något vänster. (Stressen/nedstämdheten om inte annat) men skulle nog rådfråga en läkare jic.

Snart har även du din bebis här!!

2019-02-07
Mislan
Mislan
Barn på 1 år och 7 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...