Genom att fortsĂ€tta anvĂ€nda denna webbplats godkĂ€nner du anvĂ€ndandet av cookies.
LÀs mer hÀr.

 

Trött på att vara gravid 😊

Jag behöver fĂ„ skriva av mig och hĂ€r inne brukar ni alla vara sĂ„ förstĂ„ende och hjĂ€lpsamma. Jag var hos min bm i mĂ„ndags och bröt ihop totalt, jag berĂ€ttade för henne att jag just nu bara tycker graviditeten Ă€r till stort besvĂ€r, jag kan inte se nĂ„n glĂ€dje utan allt Ă€r bara pest, tĂ„rarna rinner, jag vill att bebisen ska komma nu för just nu Ă€r ingenting roligt. tycker tyvĂ€rr bara att det fortsĂ€tter kĂ€nnas jobbigt. Jag Ă€r i gravidvecka 37+3. Det finns absolut ingen glĂ€dje hos mig nu 😭😭 jag blir sĂ„ avis pĂ„ alla som redan fĂ„tt. Detta hĂ€r dock min första graviditet. Min bm var dock inte sĂ„ förstĂ„ende, hon sa bara att jag skulle le o vara glad. Det finns tvĂ„ saker som jag funderar över som nĂ„n kanske kan svara pĂ„: *Dom tvĂ„ senaste dagarna framför allt pĂ„ kvĂ€llen sĂ„ har det rört sig sĂ„ extremt mycket i magen, det kĂ€nns som att han sparkar men Ă€ndĂ„ inte (magen blir lite hĂ„rdare) skulle det kunna vara sammandragningar eller Ă€r det helt enkelt bara sparkar? Det pĂ„gĂ„r rĂ€tt kraftigt under typ 1-2h innan det lugnar sig. *FrĂ„n igĂ„r em (ons) till idag Torsdag har jag haft en extrem huvudvĂ€rk med ett trygg bakom ögonen, Ă€r det nĂ„got som kan vara relaterat till graviditeten? Har tagit alvedon utan effekt.

2019-02-07
Gravid första gången
Gravid första gången
Bebis på 3 månader

HÄll ut! Jag hade inte heller nÄgon glÀdje pÄ slutet och jag trodde det skulle smitta av sig pÄ min baby, men det gjorde det inte! Idag Àr han vÀrldens gulligaste och gladaste. Det Àr tungt att vara höggravid, jag sjÀlv hade aldrig kunnat förestÀlla mig allt. Ens ego lÀggs ju oxÄ en del pÄ hyllan och man förbereds för att ge allt man har till nÄgon annan. En livsomstÀllning. Samtidigt som alla smÄ och stora krÀmpor oxÄ Àr dÀr och hakkar pÄ en, dygnets alla olika timmar. Och man undrar om allt verkligen Àr ok och ska vara sÄhÀr, tankarna snurrar hela tiden. Man kommer ju till en grÀns tillslut dÀr man tröttnar, för man vill ju mÄ Bra. Vilket bara Àr sunt! Men ÀndÄ Àr det ju bara att hÄlla ut lite till....inte det roligaste att höra men belöningen efterÄt Àr fantastisk! Hoppas det gÄr bra ÀndÄ att bita ihop sista tiden! Va snÀll mot dig sjÀlv och kanske unna dig nÄgot gott!

2019-02-08
Theres.josefsson@hotmail.com
Theres.josefsson@hotmail.com

Jag tror de allra flesta gravida kÀnner som du. Vissa mer andra mindre. Det Àr ju en sÄdan anspÀnning och förvÀntat nÀr det i stort sÀtt bara Àr fl kvar innan bebis Àr hÀr. Tror ocksÄ att din bm förstÄr, men att det Àr sÄÄÄ vanligt och naturligt mot slutet att det kanske inte uppfattas som avvikande. Inför mitt sista bm besök sa min bm "men Àr du hÀr, hade rÀknat med att bebis skulle hunnit komma". DÄ brast det för mig rakt upp och ner i vÀntrummet.
NÀr du vÀl har din bebis, och har haft ett tag kommer du med största sannolikhet tÀnka att det kanske inte varit sÄ dumt att "njuta och vara glad" den sista tiden nÀr du fÄr Àta, sova och duscha efter ditt eget schema. Men spelar ingen roll hur mÄnga bm eller andra mammor som sÀger det, för det Àr omöjligt att inte bara vilja krÀkas pÄ hela tanken pÄ graviditet.
SÄ mitt tips Àr.. HÄll ut! GÄ pÄ bio med din partner eller nÄgot annat som efter bebis kommer bli betydligt mer ovanligt. Snart Àr det över.
Vad gÀller rörelserna skulle jag inte gissa att det Àr sammandragningar. DÄ blir hela magen hÄrd och har för mig att man inte riktigt kÀnner rörelser alls sÄ tydligt. Jag hade massa sammandragningar frÄn vecka 20 sÄ sammandragningar som inte gör ont Àr inre nödvÀndigtvis kopplat till ev start av fl. huvudvÀrken kan sÀkert vara kopplad till grav pÄ nÄgot vÀnster. (Stressen/nedstÀmdheten om inte annat) men skulle nog rÄdfrÄga en lÀkare jic.

Snart har Àven du din bebis hÀr!!

2019-02-07
Mislan
Mislan
Bebis på 9 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...