App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Torticollis

Hej! Min lilla sötnos på 3 mån håller oftast sitt huvud vriden åt ett håll. Idag var vi på BVC och remitteras till en sjukgymnast för bedömning av ev. Torticollis. Har någon av era barn haft det? Hur gick det? Ser inte att hon har planhuvud, utan bara sover helst med huvud åt ena hållet och lutar huvud åt ett håll när hon provsitter.

2019-02-06
Alionken
Alionken
Gravid i vecka 40

Vi hade samma problem och jag tycktre det var väldigt jobbigt eftersom man lägger märke till det HELA tiden när man väl uppdagat det. Förmodligen har dottern legat trångt i min mage och har haft en favoritsida att lägga huvudet på redan när hon tittade ut. Jag upptäckte det tidigt av en slump efter att ha sett ett klipp om Torticollis på nyhetsmorgon. Dottern var 7 veckor första gången vi var hos sjukgymnasten, vi fick tips på hur vi skulle bära henne för att hjälpa henne att träna upp styrkan i sin "svaga" sida, samt att vi skulle avlasta så att hon belastade sin favoritsida så lite som möjligt när hon sover. Idag är dottern 6 månader och hon har inga problem med rörligheten och Torticollisen har inte hindrat hennes utveckling på något vis, hon kan dock fortfarande lägga huvudet lite på sne när hon sitter ibland. Utgår ifrån att det rättar till sig helt och hållet med tiden!

2019-02-11
Msimonetti
Msimonetti

sonen hade precis så, låg helst på en sida och huvudet lutade åt sidan när han var upprätt. Fick övningar av sjukgymnast som vi gjorde och så fick vi bära honom mer på ena sidan. Det blev snabbt bättre och nu som 3åring är han helt frisk och inga tecken på sned skalle eller försvagade halsmuskler.

2019-02-06
Fiakatten
Fiakatten
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...